haslermetra Odesláno 4. května 2009 Nahlásit Odesláno 4. května 2009 (upraveno) Pro jednoho zdejšího zasloužilého člena v rámci celkové opravy jsem provedl lehký tuning v podobě modření šroubků a mimostředné sekundovky.Myslím,že postup nepotřebuje delšího komentáře:vyleštíme,odmastíme,nahřejeme. LEŠTĚNÍ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. NAHŘÍVÁNÍ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. VÝSLEDEK Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. RUČKA Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. května 2009 uživatelem haslermetra
Baker Odesláno 4. května 2009 Nahlásit Odesláno 4. května 2009 Dost dobry, to umis s kazdyma ruckama ?
Filipes Odesláno 4. května 2009 Nahlásit Odesláno 4. května 2009 to zvládne lihovej kahan, jaká je cca potřebná teplota?
Návštěvník YPO? Odesláno 4. května 2009 Nahlásit Odesláno 4. května 2009 to zvládne lihovej kahan musí v něm být slivovice, aby to bylo do modra .... pěkná práce ....
budo Odesláno 4. května 2009 Nahlásit Odesláno 4. května 2009 to zvládne lihovej kahan, jaká je cca potřebná teplota? někde tu na fóru byla tabulka s různýma teplotama a různýma barvama při nich dosahovanýma, no ale hledat to nebudu
Návštěvník Tada Odesláno 4. května 2009 Nahlásit Odesláno 4. května 2009 Velice pěkné, ty hodinky to celkem pozvedlo
PepaSFI Odesláno 4. května 2009 Nahlásit Odesláno 4. května 2009 to zvládne lihovej kahan, jaká je cca potřebná teplota? barva se začíná měnit asi od 200 stupńů. začne to nažloutlou a postupně se vzrůstající teplotou to vystřídá spousty barev. To se týká oceli, neželezné kovy taky mění barvu ale jinak a při jiných teplotách. Na drobné součástky líh stačí, nebo nějaký malý plynový hořáček. Je třeba postupovat opatrně, nahřívat rovnoměrně aby to nebylo flekaté. Jde to i horkovzdušnou pistolí ale drobné součástky se musí hlídat aby neufujazdily do pryč.
Alessio Odesláno 4. května 2009 Nahlásit Odesláno 4. května 2009 Á, tady někdo poctivě četl "Jak se kalila ocel". Vypadá to hodně dobře, nebyly by i fotky případných zkažených popouštění?
VS Odesláno 5. května 2009 Nahlásit Odesláno 5. května 2009 (upraveno) Á, tady někdo poctivě četl "Jak se kalila ocel". Vypadá to hodně dobře, nebyly by i fotky případných zkažených popouštění? Jak zkažených? Já se obracím výhradně na odborníky, kteří nic nezkazí. Ale kvalita modření mě překvapila, tak mistru hodinářovi ještě jednou děkuji. Poljoty jsou jako nové. Upraveno 5. května 2009 uživatelem VS
haslermetra Odesláno 5. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2009 to zvládne lihovej kahan, jaká je cca potřebná teplota? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Filipes Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 díky, to by mohlo bejt někde vyvěšený - až to zase někdo bude hledat
abbot Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Perfektní, to se mi moc líbí, jen mě napadá to stačí ty šrouby zahřívat od závitu a barva dojde až nahoru ?
B.F.G. Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Perfektní, to se mi moc líbí, jen mě napadá to stačí ty šrouby zahřívat od závitu a barva dojde až nahoru ? Spíš je to lehce kontrolovatelné a regulovatelné. Šlo by to i ušima dolů.
abbot Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Spíš je to lehce kontrolovatelné a regulovatelné. Šlo by to i ušima dolů. Po zkoušce to půjdu prubnout s tou opalovací pistolí , nějaký šrouby v dílně určitě vyhrabu... Jen budu muset vymyset, jak to uchytit, abych místo šroubků nepopustil tátův svěrák
chose Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 (upraveno) Paráda, smekám ! Když tak koukám na tu škálu, červeněné šroubky jste někdo viděl ? Těch 270° by horkovzdušnou pistolí mělo jít, a mohlo by to vypadat taky báječně. Edit: Držels to v plameni vážně 30 minut, jak píší v té škále ?? Upraveno 6. května 2009 uživatelem chose
haslermetra Odesláno 6. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Vypadá to hodně dobře, nebyly by i fotky případných zkažených popouštění? Fotím si pouze úspěšné výsledky.Někdy je hlavička šroubku flekatá(špatně vyleštěno,odmaštěno) nebo má jinou barvu(špatně zvolená teplota).Pak smočit v zředěné kyselině solné,vyleš***,odmastit a zase nahřát. PS: samozřejmě,že mám spoustu zkažených výsledků typu zlomený čep,zničený vlásek,zlomený zub,ztracený kámen z incabloku,prasklé nebo ztracené inkaperko,ulomená ručka atd.,ale tím se přeci chlubit nebudu.Jen bych dodal,že I CHYBNÝ KROK JE KROKEM VPŘED.
haslermetra Odesláno 6. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2009 jen mě napadá to stačí ty šrouby zahřívat od závitu a barva dojde až nahoru ? Šroubky jsou většinou poniklované nebo mají podobnou antikorozní úpravy.Zbarví se jen ta část,ze které byl nikl odstraněn.Takže pokud chceme mít modrou i drážku musíme ji nějak přeleš***.Určitě se dá ten nikl odstranit i galvanicky,ale v domácích podmínkách asi těžko. Proč mám ve slově přeleš*** (p ř e l e š t i t) hvězdičky?Máte je tam taky?
haslermetra Odesláno 6. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Držels to v plameni vážně 30 minut, jak píší v té škále ?? Stačí několik desítek sekund, sledovat měnící se barvy a včas oddálit od plamene.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se