Přejít na obsah

Výběr obleku

Doporučené příspěvky

a mají střih spíše na "rozměrnější jedince", nebo na špejle? dík :whistle: :guitar:

Sobotní zkušenost (jsem na horní hraně konfekční velikosti) - sako jsem vybal v pohodě, ale kalhoty nebyly. Ve velikostech, který jinak mají (107/82). Po konzultaci s prodavačkou - nejsou nikde v ČR. Tak jsem šel k Blažkovi a na první pokus vše sedlo jak mělo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A má někdo zkušenost s firmou Scabal? Popřípadě srovnání s Dormeuil.

Já jsem zatím ve stejné cenové relaci na nic lepšího než Dormeuil nenarazil .... tedy co se látek týče, střih je jejich slabší stránka, ale i tak o mnoho lepší než srovnatelná konkurence, ale lepší je buď made to mesure úprava nebo rovnou na míru.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

mohli byste mi doporučit opravdu dobré krejčovství v Praze? Rád bych si nechal ušít oblek, moderní, klidně lehce extravagantní střih, cena do 25k... Nemám s tím žádnou zkušenost, zatím jen konfekce vod Huga... Díky předem za tipy a rady!

25K je u těch lepších cena práce bez materiálu.

Odkaz ke komentáři

Já uvažuju, že po v lednu navštívím Delor. Pánská dárková kazeta Gold vyjde na 21 tis. Kč zahrnuje dvoudílný oblek na míru Dormeuil Light v kategorii Gold Board a košili na míru Delor Luxury Accessories v kategorii Gold & Platinum. Pokud odečtu tu košili tak cca 19 tis. Akorát nevím co je lepší, zda zvolit klasickou konfekci z "lepšího" materiálu docela se mi líbil oblek od Angelo Nardelli za cca 18 tis., materiál vlna 130 anebo něco na míru. U toho Delora to bude předpokládám vlna 100's.

Popravdě řečeno Dormeuil má hezké látky Amadeus 365, Ice nebo Royal Opera, ale myslím že jsou cenově někde jinde. Těch cca 20 je pro mě strop.

Odkaz ke komentáři

Přesné ceny materiálů neznám. Ale ono záleží jestli to bude tzv. "ruční ušití obleku" (bespoke tailoring) nebo oblek na míru (made to measure), kde jej jen doupraví. Je fakt, že na žádný oficiální ceník pro retailové klienty jsem nenašel pro Dormeuil, Holland a Sherry ani pro Scabal.

A materiál je kolik :)?

Odkaz ke komentáři

A materiál je kolik :)?

Materiál podle výběru a ten je hodně velkej. Nemá cenu si nechat dělat oblek na míru a materiál si vybrat nějakej kepl. To už raději od Dormeuil rovnou konfekci a nechat si to trochu upravit, tam se do 25K cca můžeš vejít.

Odkaz ke komentáři

Já uvažuju, že po v lednu navštívím Delor. Pánská dárková kazeta Gold vyjde na 21 tis. Kč zahrnuje dvoudílný oblek na míru Dormeuil Light v kategorii Gold Board a košili na míru Delor Luxury Accessories v kategorii Gold & Platinum. Pokud odečtu tu košili tak cca 19 tis. Akorát nevím co je lepší, zda zvolit klasickou konfekci z "lepšího" materiálu docela se mi líbil oblek od Angelo Nardelli za cca 18 tis., materiál vlna 130 anebo něco na míru. U toho Delora to bude předpokládám vlna 100's.

Popravdě řečeno Dormeuil má hezké látky Amadeus 365, Ice nebo Royal Opera, ale myslím že jsou cenově někde jinde. Těch cca 20 je pro mě strop.

Měl si možnost jejich obleky na někom vidět?

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Měl si možnost jejich obleky na někom vidět?

Já ho vídávám na sobě a musím říct, že dostávám spontánní pochvaly kvality a zejména dobře padnoucího střihu. Takže spokojenost a doporučení.

A teď jedna trochu bokem: jaké máte zkušenosti s obleky z cest? Mám teď před sebou cestu do Indie a přemýšlím, jestli se vyplatí využít služeb tamních 24hodinových krejčích... Dost váhám nad tím, jestli to zkusit nebo ne. Někteří lidé si chválí, ale dost tvrdí, že na tom obleku je to vždycky poznat a to v tom negativním slova smyslu.

Odkaz ke komentáři

No, chvíli. Asi tak 1h jsem uvažoval o tom si koupit oblek přes internet. Nakonec jsem si to rozmyslel. Obleky jsou kvalitní, ceny ve slevách se myslím dají taky Shop the Finest Neznáte to? Měl jsem nutkání jít do některého, jelikož mám u všech co mám velikost EU 50, ale bojím se toho, že každý střih je jiný, že by mi prostě neseděl.

Odkaz ke komentáři

No, chvíli. Asi tak 1h jsem uvažoval o tom si koupit oblek přes internet. Nakonec jsem si to rozmyslel. Obleky jsou kvalitní, ceny ve slevách se myslím dají taky Shop the Finest Neznáte to? Měl jsem nutkání jít do některého, jelikož mám u všech co mám velikost EU 50, ale bojím se toho, že každý střih je jiný, že by mi prostě neseděl.

Za ty prachy můžeš mít u nás oblek na míru z nějaké slušný látky.

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Nějaký zkušenosti nebo doporučení na nákup obleku v Rakousku nebo Německu, vyplatí se to?

Záleží na tom co chceš koupit. Obecně je v Německu i Rakousku značková móda o dost levnější u nás. Většinou tak minimálně o 30%.

Pokud se pak jedná o outlety jsou ceny ještě mnohem zajímavější.

Velký Outlet u Vídně

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Nějaký zkušenosti nebo doporučení na nákup obleku v Rakousku nebo Německu, vyplatí se to?

Rozhodně outlety v Rakousku, je jich tam spoustu, nejen to co psal VasekN, spousta v naprosto pohodové dojezdové vzdálenosti v ČR, tím spíš z některých částí:) A ceny konfekčních obleků jsou tam nesrovnatelně nižší i oproti cenám českých rádoby outletů (ať už Štěrboholy nebo třeba VanGraaf), a to nezřídka i za mnohem kvalitnější obleky. Takže ta cesta se určitě vyplatí, tím spíš, když se domluvíš s pár lidma co se chystají taky na nákupy a složítě se na dopravu. Potom není naprosto o čem přemýšlet a pokud nechceš pár (desítek) tisíc připlatit za oblek na míru, což já doporučuju (a nemusí to být oblek za 100k, ani zdaleka), tak jsou outlety v Rakousku jasná volba!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...