Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno
  Šimon Stoklasa napsal:
Tak naštěstí maturuju bez matiky :thumbsup_anim: na to jsem lempl

Ale taky se celkem bojím ZSV :suicide_anim:

šeština a děják se nějak vymyslí :lol2:

edit: čeština.. :)

Koukám, že sis naložil stejnou kombinaci, jako když jsem maturoval já...

Já jsem k maturitě šel bez významnějších mezer v učivu (no dobře, revoluční rok 1848 a asi 5moderních filosofů v hlavě prostě nebylo...). Problém byl v tom, že jsem měl maturovat hned ráno, jako první, což byla od pedagogů rafinofaná pomsta, protože jsem od druhého ročníku na gympl dorazil málokdy v 8:00, většinou jsem to ale stihl do 8:05, takže mi nezapsali hodinu do třídnice. Tolik jsem se bál abych nezaspal, že jsem vůbec neusnul. TAkže jsem k maturitě šel s tím, že jsem byl zhruba už 24hodin na nohou. Ráno jsem do sebe nalil 2 ampule Speed8 a vypil jsem lahev javorového syrupu abych si dodal potřebný cukr a vyrazil jsem. Ve škole jsem vypil ještě 2 kafe a šel na to.

Nakonec to bylo dějepis a ZSV za 1 a ČJ, AJ za 2. Takže vyznamenání. Třídní profesorka málem brečela, když nám četla výsledky, protože se jí nechtělo věřit, že já bych odmaturoval tak dobře.

• Odpovědi 85
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Tada napsal:
TAkže jsem k maturitě šel s tím, že jsem byl zhruba už 24hodin na nohou. Ráno jsem do sebe nalil 2 ampule Speed8 a vypil jsem lahev javorového syrupu abych si dodal potřebný cukr a vyrazil jsem. Ve škole jsem vypil ještě 2 kafe a šel na to.

to mi pripomnelo zkousku na VSE. sedel jsem rano vedle kluka, co byl vyklepanej jak nudle, ze se celou noc ucil a nespal. nalil do sebe jen Redbull a pak za 5min poblil svoje zadani a 3 rady lavic pred sebou. tedy i zada tech lidi v aule. prekvapila me reakce ucitele. rekla, tak si presedni a dala jim nove zadani. zadna omluva, pekne psat.

Odesláno (upraveno)

u mě nic mimořádného, maturoval jsem celkově za 4 a protože sem komediant, tak se mi podařilo dostat při mých otázkách komisi smíchy do kolen... a nakonec papež Baltazar Kosa jistil všechno

a bylo to ČJ, Dějepis, Aj, ZSV

Upraveno uživatelem mengelis
Odesláno

maturoval jsem za 10....za 3-anglina(blbá přísedící-ne výmluva,fakt),za 3 písemné,za 3 odborné-vytáhl jsem si otázku měření teploty na elektrických motorech,fakt si mne třídní vychutnal....a za 1 z ČJ......

Maturita je taková PRVNÍ větší zkouška,kdy o něco jde.....alespoň tak jsem ji vnímal......když to ustojíš psychicky a ty roky ve škole jsi alespoň trochu dával pozor,musíš udělat.

Odesláno

Ale jo, po 21 letech je to teď k úsměvu... Maturita z matematiky, strojírenství, češtiny, ruštiny a zeměpisu. Ještě mám doma schovaný papír z potítka, na kterém je u otázky "Česká poezie 40. let 20. století" napsáno pouze F.Halas - Torzo naděje. Ńa víc jsem si nedokázal vzpomenout (ta poezie...), přičemž přísedící to okomentovala slovy "To je skutečně vaše torzo naděje..." Nakonec jsem se na chytil u Ortena (přejela ho sanitka a jmenoval se jinak, tak typicky židovský jméno to bylo...ehm...) a díky dobré slohovce z toho nakonec byla lidovka, za tři.

Odesláno

jak to tak ctu, jsem nakonec asi rad, ze si mezery ve formalnim vzdelani na stara kolena doplnuji v Anglii :-) orten? na halase bych nejak reagovat dokazal, ale orten by me odrovnal.

Odesláno
  little_w napsal:
orten? na halase bych nejak reagovat dokazal, ale orten by me odrovnal.

Já už teda nevím přesně, jestli to byla sanitka nebo tramvaj, ale pamatuju si, že "trénoval" na tvrdý pobyt v koncentračním táboru a těsně před nástupem ho "něco" přejelo...

Návštěvník Tada
Odesláno

911: Tak já se rozhodně celou noc neučil a vyklepaný jsem taky nebyl, jen jsem prostě neusnul...

Odesláno

To je pravda. Příjmačky na VŠ mi příjdou jako sranda, vedle maturity :thumbsup_anim:

No, asi bych měl místo pročítání fóra jít omrknout nějaké to učivo..

Ale tady to tak táhne, už jsem si za "odměnu" vybral i tikající pozornost :lol:

Odesláno

Tak maturitu už mám naštěstí za sebou cca 2 roky. Taky jsem četl všude, že je to fraška a v porovnání s některýma zkouškama

na VŠ to tak asi i je (třeba moje oblíbená Statistika). Nejdůležitější je mluvit a mluvit. Pokud ses nestal vyloženě "favoritem" některého vyučujícího,

tak to bude v pohodě. No a když budeš v depresi největší, tak přemýšlej nad tím, jakým časostrojem se za maturu odměníš :D

Odesláno

Na maturu jsem se učil jen o svaťáku a jak říkají předpřispěvatelé je to fraška, pokud jsi alespoň občas dával pozor ve škole, tak to dáš, hlavní je se s nima nehádat a působit pokorně, ale ne ustrašeně, někteří napovídají, jiní mají ,,zbytečné,, dotazy, kterými, jako chtějí pomoct, ale spíš to má opačný efekt. Oproti zkouškám na výšce je to trošku slabší odvar, ale i tam se to nějak povedlo :thumbsup_anim: , tak držím palce a hlavu vzhůru :guitar: :guitar:

Odesláno
  ricous napsal:
Já už teda nevím přesně, jestli to byla sanitka nebo tramvaj, ale pamatuju si, že "trénoval" na tvrdý pobyt v koncentračním táboru a těsně před nástupem ho "něco" přejelo...

Byla to nemecka sanitka.

Maturitu ma na haku kazdej, kdo ji ma za sebou. Urcite ale nema smysl se kvuli ni zbytecne stresovat. Kdyz neco umis a dokazes o tom mluvit a ne jen sedet a koukat, tak se nemas ceho bat. Lepsi je vedet od kazdeho trochu (a od neceho treba vic plus dokazat v tech vecech hledat souvislosti) nez se naucit poradne pulku a na zbytek se vykaslat (to mas pak 1:1, ze budes v pruseru). Vysledek maturity je i zaroven vysledkem prace pedagogu, takze pokud nemas v komisi nejakyho blbce, tak by se po tobe nemel nikdo vozit. Ja maturoval v roce 2003 celkem za 5 (cestina, anglictina, matika, fyzika a programovani jako bonus). Jsem na tohle celkem klidas, takze nervozni jsem zacal byt az tak dve hodiny pred. Moc jsem se neucil (ale to nikdy, az na VS), spoustu veci jsem znal, protoze me zajimaly (napr. literatura - hodne jsem cetl), fyzice musis hlavne rozumet, na matiku jsem behem svataku asi dva dny pocital pro formu nejaky priklady a v anglictine jsem to bral tak, ze kdyz o tom mam co rict cesky, tak to anglicky jde taky. Zacinal jsem cestinou, a kdyz jsem vylosoval otazku a videl, ze to bude ok, tak ze me spadly obavy a pak uz to bylo dobry. Jako obcerstveni byly zakusky a kafe, ktere pripravovali studenti z nizsich rocniku. Kdyz jsem po cestine byl uz v dobrem rozmaru, tak jsem pred kazdym dalsim predmetem sporadal dobre dva zakusky a vylemtal kelimek kafe.

S mym nejlepsim kamosem jsme to celkove odmitli brat z pozice vystrasenejch studentiku, tak jsme tim proplouvali s nadhledem a bez nervozity a obcas prolozili nejakym vtipkem, takze na poslednich predmetech se na nas sesla divat celkem bohata skupinka septimanu (mezi nimi par nasich znamych), protoze to byla celkem zabava. O to vic nas pak mrzelo, ze jsme se s odstupem casu dozvedeli, ze to nekteri clenove komise spatne snaseli. Jeden z ucitelu byl nas znamy, normalne jsme si tykali (v neformalnich situacich) a ten nam pak rikal, ze jsme se chovali malo vazne a kolegove mu pry rikali, ze kdyby chteli, tak nas mohli potopit. To me celkem nastvalo, protoze to teda meli udelat, strach bych z toho nemel a ne pak o tom takhle mluvit. Hlavne me mrzelo, ze nam to nikdo nerekl primo do oci, nemam tohle jednani za zady rad. Takze zrejme nekteri ucitele ocekavaji, ze tam pred ne prijdes s klepajicima se kolenama a budes cekat, co ze s tebou provedou.

Jeste si pamatuju, ze ten muj kamos si na celej svatak pujcil od zname klicky od jeji chaty a tam byl celej tejden zalezlej a ucil se, aby mel klid. V pulce tydne jsem koupil flasku a zajel za nim pokecat a probrat, jak to jde. Jeho byvala slecna mi pak jeste dlouho vycitala, ze jsem ho rusil od uceni.

Abych to shrnul, nemej strach, nebud zbytecne nervozni a neboj se "prodat" to, co umis. A muzes si byt jisty, ze az budes delat zkousky na vysoke, bude ti maturita pripadat taky jako sranda.

Návštěvník Snow
Odesláno

O svaťáku jsem se naučil kouřit, to byl největší problém z celé maturity. Měli jsme to fajn, zkoušku dospělosti jsme skládali v době, kdy školství usoudilo, že maturanti z gymnázií nemají v ruce v podstatě nic a přifařili nám další tři předměty, abychom maturovali i jako strojírenská průmyslovka. Byli jsme první ročník, který šel takto k matuře. Přijel i sám pan krajský školní inspektor se svou suitou, takže lidí, kteří se kolem nás motali bylo docela dost. Nikdo nám nemohl pomoct, takže to stálo za hovno. Ze všech předmětů jsem si pochopitelně vytáhl otázky, které jsem záměrně vypustil. Ale nějak jsem se duševně ztopořil a dal jsem to komplet ze sedmi předmětů za 14.

Odesláno

Maturity mám dvě a obě na prd :) hlavně to hned zúročit na VŠ, ne jako mi staří blbci, co zkoušíme štěstí po x letech dálkově. :suicide_anim:

Maturita a takový ty věci kolem jsou ale pořád pěkná vzpomínka. Pro mě byl největší fór stav žákovské prakticky celé 4 roky (pěkný vysoký průměr hodnot :thumbsup_anim: ) a následně maturita za 6. Učitelka češtiny mě myslím dodnes nepochopila. Jen mě mrzelo, že mi nedali z čj za 1, prý kvůli průměru ve 4tém ročníku nemohli.

Odesláno

Já ještě maturoval (kromě jiného) z "bratrského jazyka" a protože jsem jsem k tomu měl vztah asi jako hromada ostatních, tak to vypadalo následovně:

Jak se řekne rusky kladivo?

Kládivo.

Ne.

Kladívo.

Ne.

Kladivóó

Ne, je to molotok, máte za čtyři a vypadněte.

Sobáka - a odkráčel jsem středem :)

Jinak se mi tenkrát podařilo vytvořit československý "rekord" v počtu pokusů o maturitu (celkem 4), protože tehdejší ředitel našeho ústavu (agent STB, ale to jsem se dozvěděl až po revoluci), dostal tenkrát příkaz přibližně tohoto znění: "Vzhledem k protistátním postojům matky jmenovaného, není v zájmu republiky, aby jmenovaný úspěšně vykonal maturitu" (po revoluci se mi dokonce dostala k nahlédnutí kopie tohoto příkazu, adresovaná přímo tomuto "řediteli"...)

Nakonec jsem úspěšně složil maturitu o dva roky později - po revoluci a jako perličku považuji fakt, že jsem jí bez problémů zvládnul (neměl jsem moc času na učení), ačkoliv jsem v té době byl již majitelem a provozovatelem jednoho letištního baru - prostě jsem si z baru akorát "odskočil" udělat maturitu a večer jsem již zase makal na baru :D :D :D

Odesláno
  1Lachtan napsal:
Já ještě maturoval (kromě jiného) z "bratrského jazyka"

Ani mi to nepřipomínej - my měli navíc v okolí ruskou posádku - takže jsem měl rád onen jazyk jako.... Mimochodem, z dnešního pohledu mi maturita přišla horší než státnice (přece jen se člověk za ty roky otrkal). Jsem celkem rád, že už mě nic podobného nečeká - až za pár let s potomky :)

Odesláno

Tak maturoval jsem dva roky zpátky, šel jsem prvni po pauze na oběd hned v pondělí. Začínal jsem výpočetkou následovali mikropočítače, anglina což bylo maximalně ok uklidnil jsem se a nebyl nervozní až do doby než jsem si vytáhl otázku 21 z češtiny ženy v literce po roce 89 a to jsem se orosil  :crying_anim02: klasika uměl jsme to do 20 celej svaťák jsme se učil jenom češtinu a jak to dopadlo a největší vysměch bylo že otazky 22,23,24,25 už šli ráno tak jsme byl happy že si tu 21 přece nemůžu vytáhnout,ale češtinářka mě podržela vlastně všechny 3 co tam seděli a za 4 jsem to dal. Když se na to kouknu nyní tak to byla skutečně komedie a pokud se na to člověk vyloženě nevysere tak to musí dát. Jinak Odborná za 1 VT za 1 MI za 2 AJ za 2. Chce to klid a dáš to, hlavně se zbytečně nestresovat a šťastnou ruku!

Odesláno

Koukám, že čeština je u všech podobná - já si (na předním pražském gymnáziu) vytáhnul poválečnou exilovou literaturu (po revoluci Škutina a Škvorecký frčeli) a v podstatě jsem to utáhnul na znalosti fajnových knih Ze života lepší společnosti a Máš na hlavě zahrádku. Nic jinýho jsem neuměl, neznal, agramatice nerozumím, ale díky super slohu a díky zásluhám za dramatickou činnost školy jsem měl za 3 - češtinářka, známá drsňačka, byla jak med a všihcni dost nahrávali, zatimco přísedící se nudili.

Jinak normálka, epikurejci, Itálie a německá gramatika a próza.

Odesláno

No mna to este len caka... Buduci tyzden je akademicky a potom tym idem nejako prejst. Zatial teda ta externa cast nie je ziadna tragedia, tak snad sa to nejako podari rozumne uhrat aj o tie necele 2tyzdne... :P A potom uz len hura do Prahy na VSE...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...