michca Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Ahoj všichni, jsem tady nováček, ale hltám všechny informace rychle jak to jen jde. Už asi rok zvažuju koupi hodinek a nyní přichází ten správný čas. Proto hledám inspiraci a vidím, že tady na fóru se rádi podělíte o své názory. Cenový strop bych si nedával, spíše porovnával cena/výkon. Zatím mám cca 3 favority, které se liší jak designem, tak i zmíněnou cenou: Hamilton jazzmaster square Archomede pilot Omega seamaster 300m Budu rád za každý komentář, návrhy něčeho nového a pod. Děkuji. Pěkný den všem a "ať čas příjemně utíká". Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Apep Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Ahoj všichni, jsem tady nováček, ale hltám všechny informace rychle jak to jen jde. Už asi rok zvažuju koupi hodinek a nyní přichází ten správný čas. Proto hledám inspiraci a vidím, že tady na fóru se rádi podělíte o své názory. Cenový strop bych si nedával, spíše porovnával cena/výkon. Zatím mám cca 3 favority, které se liší jak designem, tak i zmíněnou cenou: Hamilton jazzmaster square Archomede pilot Omega seamaster 300m Budu rád za každý komentář, návrhy něčeho nového a pod. Děkuji. Pěkný den všem a "ať čas příjemně utíká". Mně se z té trojice nejvíc líbí ty pilotky Archimede
Mav Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Pokud můžeš, tak ještě napiš, k jakému účelu hodinky budeš využívat...
gougy Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Pro vhodné doporučení je třeba znát důvod, proč chceš hodinky. Proto, že se Ti líbí a "promlouvají k Tobě", nebo proto, abys mohl být vnitřně uspokojen pocitem cena/výkon? Protože to zatím vypadá na to druhé, vřele doporučím ultraodolné, ultrapřesné a celkem levné CASIO
michca Odesláno 15. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Na všeobecné nošení, ať všední, tak k obleku. Zatím vlastním certina ds podium. Jen nastíním pochod svých myšlenek při výběru: nejdříve se mi velmi dlouho líbily tag heuer monaco, nicméně varování před choulostivým sklíčkem a cena (60 tis.) mně poněkud odradily. Hamiltony jsou designem blízké, cena je příjemná. Po chvíli surfování na těchto stránkách jsem se stále setkával s archimede, které se mi zalíbily. Včera jsem navštívil hodinářství, chtěl zkusit hamiltonky na ruku, bohužel tyto neměly, nicméně jsem z plezíru vyzkoušel ony omegy a velmi mi slušely a atmosféra této značky a bonda je také silná. moje certiny Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
michca Odesláno 15. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Pro vhodné doporučení je třeba znát důvod, proč chceš hodinky. Proto, že se Ti líbí a "promlouvají k Tobě", nebo proto, abys mohl být vnitřně uspokojen pocitem cena/výkon? Protože to zatím vypadá na to druhé, vřele doporučím ultraodolné, ultrapřesné a celkem levné CASIO Špatně jsme se pochopili, hodinky vybírám určitě na základě oné "promluvy ke mně" (pěkně vyjádřeno:), ale limitace této promluvy není absolutní peněžní hranicí, ale spíš rozumným poměrem mezi tím, co přinášejí (strojek, design, atmosféra,..) a jejich cenou. Proto jsou v mém výběru hodinky za 8000 a zároveň i za 40 000.
skalis Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Ja hlasuju pro ty pilotky. Na decentnim cernem remenu zvladnou i oblek (pokud to nebude na operu) a jinak jsou moc pekne. U tech Hamiltonu je problem, ze mne osobne se malo ktere hranate hodinky libi. Ten tvar je mnohem narocnejsi na zvladnuti nez klasicke kulate pouzdo. A Omegy sice nejsou spatne, ale pro me je znevyhodnuje "proflaknutost" znacky a tohoto modelu. Archimede je zaruka nemecke kvality a hodinky nesou i historicky odkaz. Proste maji smrnc!
Frantik Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Ja myslim, ze by jsi mel jeste hledat. Tvuj vyber je "kazdej pes, jina ves" a myslim, ze v tom nemas jasno. Pilotky s chlapackym retro designem, elegantni Omegy (ale quartz) a oblekovky Hamilton. Jako sada by to bylo idealni - presne jak to my byt, pro kazdou prilezitost jiny typ hodinek, ale tezko mezi nimi vybrat. Taky dostanes od kazdeho jiny typ. Nejdriv si ujasni co chces a pak si vyber s "podobnych" znacek.
michca Odesláno 15. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Ja myslim, ze by jsi mel jeste hledat. Tvuj vyber je "kazdej pes, jina ves" a myslim, ze v tom nemas jasno. Pilotky s chlapackym retro designem, elegantni Omegy (ale quartz) a oblekovky Hamilton. Jako sada by to bylo idealni - presne jak to my byt, pro kazdou prilezitost jiny typ hodinek, ale tezko mezi nimi vybrat. Taky dostanes od kazdeho jiny typ. Nejdriv si ujasni co chces a pak si vyber s "podobnych" znacek. Ty omegy samozřejmě automaty, nahrál jsem špatný obrázek. To je právě ono, že jsou každé jiné, v tom je zakopaný pes mého výběru. Každé mají své kouzlo a nemyslím, že by kterékoliv z nich byly natolik vyhraněné, že by se nedaly použít na každou příležitost. Ale jinak s Tebou souhlasím, ideální by to bylo jako sada, to není o čem.
Mav Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 michca: Taky bych ještě pohledal, třeba tě zaujem ještě dalšího, hodinek jsou spouty... Jinak z uvedených bych osobně vybíral mezi Archimede a Omega (tady už je to na tobě, zda dáš přednost historii a odkazu Archimede nebo právě tomu bondovskému kouzlu u Omeg, které rozpozná i pumpařka)
Frantik Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 (upraveno) Ty omegy samozřejmě automaty, nahrál jsem špatný obrázek. To je právě ono, že jsou každé jiné, v tom je zakopaný pes mého výběru. Každé mají své kouzlo a nemyslím, že by kterékoliv z nich byly natolik vyhraněné, že by se nedaly použít na každou příležitost. Ale jinak s Tebou souhlasím, ideální by to bylo jako sada, to není o čem. Tak pokud automaty Omega Seamaster, tak neni o cem. Tyhle Seamastery jsou o 3 tridy vis nez Archimede nebo Hamilton. Je to jeden z nejlegendarnejsich modelu hodinek a je velmi nadcasovej. Pokud hledas ve tride Omega, tak se podivej jeste treba na model Moonwatch, anebo dale pak na Breitling (Steelfish, Colt) a treba i na Tag Heuer, Longines, Maurice Lacroix, apod.. Jako prvni hodinky (pokud na ne mas tak peknej rozpocet) doporucuju "velkou" znacku. Budes mit take radost z toho, ze vsichni poznaji, co nosis na ruce. Upraveno 15. května 2009 uživatelem Frantik
cigi Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 První hodinky každého vlastence MUSÍ být primky, povinnost se nedá obejít se ctí, jen ošidit Z té trojice, pakliže to máš v rozpočtu jsou bezkonkurenční omegy, naprosto bezkonkurenční. Jako startovní hodinky bych doporučoval oris, to je v tonhle ohledu asi referenční globální značka - perfektní kompletní hodinky za nízkou cenu.
Mav Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Tak je pravda, že mám dva týdny jako svoje první hodinky taky Orisy a zatím jsem s nimi spokojený.
speedersky Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Vyskusaj si ich. Ked vychadzam z toho co pises, ze ti ide o pocit a je jedno ci to budu hodinky za 8000 alebo 80000 tak potom si chod vsetky 3 vyskusat. S Omegou problem nebudes mat, tu maju skoro vsade. Hamiltony som videl u nas v BA ale myslim ze aj to sa da najst. Neviem ako to je s Archimede. Inak za seba, jednoznacne Omegy. Ja radsej tie moonwatch ale toto je klasika od pana s 00...
kubson Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 cena / výkon mají z uvedeného nejhorší omegy, takže ty bych bral já
Bison Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Z uvedených hodinek jednoznačně Omegy, ale jinak bych se kouknul i na jiné značky např. Epos, Oris, Bulova, z leteckých Stowa, Hanhard, IWC - záleží jen na tom kolik do toho chceš vlastně vrazit
michca Odesláno 15. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Cena těch omeg je už řekněmež více než můj strop, ale ještě bych to nějak zkousnul. Zatím jsem čím dál rozhodnutější právě pro ně, právě ta jejich atmosféra mně láká. Ale ani Oris nevypadají špatně, jen mi přijdou takové hodně letecké, až astronautické. Kdybych se zeptal, kde třeba ony Omegy koupit a jaká je jejich obvyklá cena? Popř. se asi většinou dá s cenou v hodinářství hýbat, že? Tak jestli bych mohl poprosit i o rady tak trochu "procesní".
Návštěvník Radius Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 michca: Nebylo by pro tebe řešení třeba tohle? Je to stříbrno-černý, automatický, hezký a znatelně levnější, než uvedená Omega s automatem. Ale to já tě jen tak navádím, spíš bych to viděl tak, aby jsi pobyl tady na webu tak měsíc, pak budeš mít dost možná úplně jiný selekt, ale varuju tě, velice pravděpodobně vylítne tvůj cenový stop žádaných hodinek Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
michca Odesláno 15. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. května 2009 michca: Nebylo by pro tebe řešení třeba tohle? Je to stříbrno-černý, automatický, hezký a znatelně levnější, než uvedená Omega s automatem. Ale to já tě jen tak navádím, spíš bych to viděl tak, aby jsi pobyl tady na webu tak měsíc, pak budeš mít dost možná úplně jiný selekt, ale varuju tě, velice pravděpodobně vylítne tvůj cenový stop žádaných hodinek Ty longinesky jsou moc hezké. Jaký je to typ, ať se na ně mohu podívat na netu? Já už jsem na tady na webu déle než měsíc, a celkově vybírám vážně už asi rok.. A už bych do toho opravdu rád praštil.
Návštěvník Radius Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 Hydro Conquest Automatic: http://www.goldeligius.cz/eshop/243841.lon...-l3-642-4-56-6/ mrkni i na jiný, tohle by se ti taky mohlo líbit: http://www.goldeligius.cz/eshop/243867.lon...-l3-658-4-56-2/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se