Messiah Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2009 Značku Hamilton mám rád už delší dobu, ale ještě nikdy jsem od nich neměl žádné hodinky. Nějaký ten pátek má brácha Hamilton Khaki Action a tak jsem věděl, že zpracování verzus cena, je více než ucházející. Vyčkával jsem na správný okamžik a správný model. Jsem rád, že zrovna tento model mě přiměl vyzkoušet tuto značku sešlo se hned několik uplnou náhodou dopadnuvších událostí které mi tento nákup umožnily. No ale už dost zbytečných řečí a vzhůru k hodinkám. Jedná se o model s ref. číslem H78515353. tzn. stříbrný ciferník a bílé čísla, průměr 47mm a výška 17mm. V hodinkách tiká standardní eta s ukazatelem data... Hodinky doputovaly na gumovém řemenu který, se mě osobně moc libí a velice příjemně se nosí. Součástí balení Limitované edice (na hodinkách není ani známka po nápisu L.E. nebo snad nějakého číslovaní což je celkem škoda...) byl i kovový tah. Každý článek se skládá z tří částí, z nichž jsou krajní kartáčované a prostřední je leštěný. Osobně dost dobře nedovedu pochopit proč k hodinkám s rezistencí 1000m/100ATM přidají kovový tah hodící se spíše ke společenským modelům pro svou motýlovou sponu. Určitě by se mnohem více hodilo klasické zapínání s extenzí na neoprén... Sklo je velice tlusté, safírové a bez antireflexu . Neřekl bych, že tam antireflex nějak přílišně chybí, ale když jedete například v autě tak od stříbrného ciferníku se velice nepříjemně odráží sluneční paprsky. Nicméně celkový vzhled ciferníku z broušené oceli je skvostný a jsem jím přímo uchvácen. Korunka ma klasické tři polohy a to: 1.utěsněno (zašroubováno), 2. rychlopřeklápění data, 3. regulace času. Co se poloh na korunce týče, tak bych mnohem vice ocenil méně citlivé ovládání. Dostat se do polohy překlápění data není tak snadné jak jsem byl zvyklý... Hodinky jsem měl možnost nosit pár dní a pomalu si na ně zvykám. Jsou docela težké a dekorované dynko s poměrně ostrou korunkou celkem řeže do ruky, nicméně věřím, že je to jen otázkou času než si zvyknu. Celkové zpracování hodinek, je dle mých zkušeností na výborné úrovni. nenašel jsem žádné nedodělky nebo nedokonalosti ani na jedné z častí hodinek a to jsem celkem puntičkář. Velká škoda u těchto hodinek je, že ke stadardnímu modelu není možné dokoupit kovovy tah!!! Taky proto jsem volil nákup v zahraničí. Hodinky jsem kupoval na americkém ebay za 1024USD i s poštovným. Celková suma v ČR tedy byla 25.000 +-. Pár instruktážních fotek Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 24. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2009 Gratuluju, moc pekny . Nekdy sem hod foto na tahu, vypada pekne. Jenom pro zajimavost- cifernik je opravdu z oceli? A vterinova rucicka, jeji spicka je bila nebo je to luminiscencni barva? Na fotce jsem to nepoznal. Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Messiah Odesláno 24. května 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2009 Gratuluju, moc pekny . Nekdy sem hod foto na tahu, vypada pekne. Jenom pro zajimavost- cifernik je opravdu z oceli? A vterinova rucicka, jeji spicka je bila nebo je to luminiscencni barva? Na fotce jsem to nepoznal. Diky Foto na tahu dodam zitra az mi ho zkrati. Cifernik je podle me z oceli nebo mozna z hliniku nevim kazdopadne ma stejnou barvu jako pouzdro. Spicka na vterinovce je bíla a luminescencni taky jsem se divil proc to neni na ty fotce ze tmy videt... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 24. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2009 Tak ses dockal, gratuluju. Vypada to na kus zeleza, jsem na zvedavy, ozvi se v tydnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Messiah Odesláno 26. května 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2009 foto na tahu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 26. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2009 To ti moc dlouho nevydrzely Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Messiah Odesláno 27. května 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2009 To ti moc dlouho nevydrzely Ja jsem silena povaha zacinam mit dojem ze bude lepsi kdyz nebudu mit zadne ... Vazne totiz uvazuju nad Arnold a son white ensign 7days ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2009 Tak je mám. Dal jsem je rovnou na tah a jsou to nejtěžší hodinky, který jsem kdy měl v ruce (imho trumfnou i dípsíčka). Levou ruku abych nosil v šátku na krku... Jsou parádní, akorát na mě (ruka 18cm) vypadaj jak JET SET XXL ;-) Ba ne, na těch hoďkách je poctivá hodinařina znát. Jen v nich vypadám jako křupan, ale zase v Trettersu budu mezi frikulíny král. Z horologického hlediska mě těší ta ETA, velká datumka na dvou věncích je parádní. Akorát to asi bude magnet na futra. Od ventilu ke korunce mají 5cm, na výšku 17mm. Plný koncovky tahu vypadaj jak lžíce od úencéčka. Co dodat... huuustý... jestli jsem někdy Suma (budiž jim země lehká) nosil k saku, tak tohle je opravdu čistá frajcajtovka. Tohle opravdu kancldajvr neni. Děkuju Messiahovi za obchod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2009 kibi: no jasně, na sraz je vezmu, nikdo je v Praze snad nemá, i proto jsem je vzal, vy obohacujete mě (ježiš co já už měl v ruce, od vintážních zenitů, přes jeagery po bigpiloty), tak se chci revanšovat. Na tahu ti nebudou, sundaný je totiž jen jediný půlčlánek a jsou mi lehce volné. Na řemenu jsou pohodlné, ten řemen je zalomený hned dolů, takže ty hodinky sedí a nejsou "dlouhé". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2009 .......................... Z horologického hlediska mě těší ta ETA, velká datumka na dvou věncích je parádní. ........................... Ať ti dělají radost. Mají bigdate? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2009 (upraveno) kibi: Taky nechápu, hodinky brutální, těžký - mám je ne ruce od 12 hod a furt je cejtim. Jsou velký, tah je ještě víc vyklene do stran na velkou ruku, ale na dýlku je tah IMHO max na 20cm. Motýlová spona navíc nemá možnosti pro drobné doladění, jako klasická překlápečka (třeba na sumách byly 3 pozice). Podle mě by jim slušel 24mm watchadoo. Leštěný plochy jsou strašně náchylný na vláskový škrábanečky. Navíc na pouzdru hodinek jinak nic leštěnýho neni, tak to ani nemá k čemu ladit. Vteřinovka uhání jak splašená, je totiž fakt dlouhá, cifr a sklo mají krásných 36mm!!! edit: Vit: klasický bigdate ne, ale ETA 2826 "bigdate calibre" má větší font a tak datumové věnce jsou 2 nad sebou - jeden do 16 a druhý od sedumnáctky nadtím. Na těch hodnikách to vypadá jako malý datum, ale okýnko má skoro 4mm Upraveno 13. července 2009 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2009 kibi: Taky nechápu, hodinky brutální, těžký - mám je ne ruce od 12 hod a furt je cejtim. Jsou velký, tah je ještě víc vyklene do stran na velkou ruku, ale na dýlku je tah IMHO max na 20cm. Motýlová spona navíc nemá možnosti pro drobné doladění, jako klasická překlápečka (třeba na sumách byly 3 pozice). Podle mě by jim slušel 24mm watchadoo. Leštěný plochy jsou strašně náchylný na vláskový škrábanečky. Navíc na pouzdru hodinek jinak nic leštěnýho neni, tak to ani nemá k čemu ladit. Vteřinovka uhání jak splašená, je totiž fakt dlouhá, cifr a sklo mají krásných 36mm!!! edit: Vit: klasický bigdate ne, ale ETA 2826 "bigdate calibre" má větší font a tak datumové věnce jsou 2 nad sebou - jeden do 16 a druhý od sedumnáctky nadtím. Na těch hodnikách to vypadá jako malý datum, ale okýnko má skoro 4mm Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtek Odesláno 6. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2009 Kolik vážej? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 6. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2009 Ja nemam vahu. A na postovnim v praci mame strasny drbny, tam nepudu. Ani jsem to nevygooglil. Jakmile to ale zjistim, tak to sem dam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 7. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2009 kibi: uděláš radost mnoha lidem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Mistr Šíma umí opásat i díly od ponorky... Navíc je telepat, protože takhle jsem to chtěl, byť jsem to zdaleka neuměl vyjádřit. Mexickej bejček, barva flekatá černá/hnědá/šedá. A jak je vidět s dobrým řemenem se daj tyhle hovada nosit i na zápěstí 18cm. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Na tom remenu jsou este hezci...gratulace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
synek Odesláno 27. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2011 Musím uznat, že ten řemen dal hodinkám šmrnc. Fakt pěkné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jordy Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2011 naprostý souhlas. ty hodinky bych si pořídil snad už jen kvůli tomu řemenu od Šímy.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bullitt Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2011 za mna palce hore, dokonca na prekvapenie im sedi remen, tah aj guma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se