Přejít na obsah

Akvaristika...

Návštěvník Hammer_Time

Doporučené příspěvky

Dneska jsem konečně poprvé naživo viděl, jak se vytírají skaláry. :-)

Jinak várka malých skalár se mi dnes vylíhla.

A kdybyste měl někdo zájem o černobílé skaláry z mého prvního vlastního odchovu, tak dejte vědět. Byly by k odběru tak začátkem října. Některé už mají přes centimetr, moc pěkné rybičky. Pořídil jsem jim extra akvárium, dobře krmené, mají se k světu. Mám z toho radost. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 513
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Kdybyste chtěl někdo surmovky, dejte vědět. Mám jich plné akvárium. Vůbec nejsou daleko od od svého názvu, byť po sobě nechají lézt. :-) Rozmnožily se a ostatní šneky solidně vyvraždily. Na dně plno prázdných ulit. Prej když jich bude hodně, tak se pustí do sebe.

No já mám od doby co jsi mi poslal kytky akvárium zamořené šneky :D tak bych to možná využil ...

Odkaz ke komentáři

Tak to jsem rád, že mě akvaristika nechytla tak jako hodinky. Neměl bych to kam dávat. Svůj přístup k akvaristice předvedu na následujícím příběhu:

V neděli po obědě jsem asi po měsíci vyčistil akvárko, protože už se na to nedalo dívat. Asi to byl impuls pro skaláry, aby nakladly vajíčka. Už večer byl jeden list vallisnérky plnej vajec. Řekl jsem si: "Aspoň budou mít krunýřovci co žrát". A skutečně, ráno tam nebylo nic. Kaviár jim chutnal.

Odkaz ke komentáři

Příbuznej zakládá akvárko. Docela velké a pořád mě ukecává, kdy budu mít volné skaláry. Uvažuji, že bych mu přenechal část svého osazenstva, včetně dvou párů dospělých skalár, nechal si jen pancéřníčky a neonky a pustil se konečně do nějaké té přírodní formy. Předběžně mám nadřeknuté Manacapuru, ty se mi líbí hodně, tak bych tam nějakých osm, deset kousků pořídil...

Odkaz ke komentáři

Záleží na tom, jestli je to přímý import (ryby z přírody nebo z tropické farmy využívající přírodní zdroj vody) nebo WFNZ (první generace v zajetí) nebo x-tá generace odchovaná v zajetí. Nároky na kvalitu vody budou nepochybně vyšší, ale to je na tom právě ta výzva.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Wanderer a kdyz uz do toho tak slapes nechces zkusit tercovce? Nikdy jsem jim moc nefandil ale pak jsem videl ryby

ktere vypadaly jak kdyby je privezly z avataru a najednou vim ze je musim mit :D

Mladata se navic zivi primo sekretem z tela rodice a odchovem se da privydelat.

Odkaz ke komentáři

Terčovci mě taky napadli, ale skaláry se mi líbí víc. Terčovci jsou vyšší dívčí, co jsem si o tom přečetl, docela to marodí... Navíc bych musel překopat celé akvárium, víc jak půlka rostlin a ryb by to nezvládla kvůli teplotě, kterou terčovci potřebují vysokou. Jinak co jsem viděl akvária s terčovci, tak ryby sice hezky barevné, ale jako celek to málokdy působilo pěkně, možná kvůli těm rostlinám.

To krmení sekretem je popsáno i u skalár.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Skaláry na fotce jdou do akvaristiky, švagrovi zakládám akvárium, k němu půjdou tetry, zůstanou jen neonky a pancéřníčci. Akorát nevím, kolik jich mám do 400l přivézt, 8? 10?

A to mám v dalším akvárku dalších sedmdesát skalářích prcků. :-)

Odkaz ke komentáři

To jsou axelrodky? No, popravdě, těma 100 neonkama jsi v podstatě vyčerpal tabulkovou kapacitu. Nicméně tetry jsou "čistotný" a filtr máš určitě výkonnej.

Sám ale většinou doporučuju nastavujit rybí osádku od začátku tak, aby zvládla i blackout. Ty to budeš mít dost na doraz, a to počítám jen 100+10 (k tomu ještě přičti Otocincly, Corydorase a bezobratlý). Nevím, no. Nestálo by za to stáhnout neonky na 70 ks? Tím získáš volnejch 60 - 120 rybocentimetrů.

Odkaz ke komentáři

Tak neonek by se mi mělo údajně vejít i 400. :-) Ale fakt jsou čistotný. Proto mám tetry. Největší bordel ve vodě, z toho co mám, dělají skaláry. :-)

Otíci prakticky nejsou, postupně to vychcípalo, mám tak 3. Tj. navíc cca 15 pand. Tak nechám těch skalár 8. Uvidíme, až budu u chovatele, jak mě to uchvátí. :-) Jinak odebrat 30 neonek by taky neměl být problém. Mám to hodně zarostlé, odpojení elektriky akvárium zvládá bez problémů.

Díky za názor.

Upraveno uživatelem Wanderer
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...