Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení hodinkáři, právě jsem se ocitl v situaci, kdy bych všechny statky vyměnil za to, že má žena pohne nohou. Není účel tohoto vlákna sbírat Váš soucit a zbytečně zatěžovat kohokoliv. Pouze bych byl velmi vděčný, kdyby se našel někdo, kdo má osobní zkušenosti (rodina, známí) z léčby podobného postižení a sdělil mně podrobnosti. Ev lékař s kterým bych nezávisle mohl konzultovat současný stav, který mohu docela dobře popsat. Je mně samozřejmě jasné, že nelze dělat diagnozu na dálku, ale lékaři, kteří se starají o ženu jsou profesionálové, kteří neberou naději a ani jí nedají. Vím, že je to těžké, kdy se na ně vrhnou přípuzní, kteří říkají: " Pane doktore vy jste slíbil že...". To tady na foru nehrozí a proto zde hledám pomoc a útěchu, nebo i osvětlení kruté reality.

Co se stalo:

Manželka spadla ze schodů a má roztříštěný 1. bederbí obratel (L1). Byla úspěšně operovaná (2x), kdy má vše zpevněné 4 šrouby a čeká jí rehabilitace...

Problém je, že po pádu necítila nohy od kolen dolů a po operaci (možná i před tím) už nic od pasu.

Došlo k natržení míšního vaku, což bylo sešito a prý to není problém, ale přitom došlo k tlaku úlomků obratle na nervy, což prý způsobilo míšní otok a ochrnutí. K zlepšení dochází po 2-6 týdnech někdy dříve někdy později včera to byly 3 týdny, tak je relativně čas, ale nervy pracujou sakra rychle, tedy bohužel ty moje a začínám propadat panice. CT je ok, mícha a míšní kanál Ok, jen prý mohou být postiženy kořenové nervy které končí právě v L1, L2, to se ale prý nedá zjistit, nicméně ony mají určitou regenerační schopnost.

Dotaz na doktora, pokud by byly nějáké nervy porušeny, tak by ale fungovalo po čase alespo|ň něco a nebyla by celkově ochrnutá, znamená to tedy, že když se s takovouto diagnozou neozvalo zatím nic tak tam je stále šok a otok okolo nervů??? a je třeba čekat. Druhá operace byla provedena ze strany břicha, odebrán štěpy a rekonstruovaná plotýnka, může druhá operace vše zpomalit, když se neoperavalo u míchy jako u té první???

Manželka je věčný optimista a 100% věří, že se z toho dostane bez ztráty kytičky, já bych byl vděčný i za F.hole..., doktoři jsou z ní vedle jak to zvládá, ale to mně moc nepomáhá, naopak musím se dost přetvařovat, abych jí neschodil.

Pokud se tedy někdo najde, kdo si myslí, že by mohl pomoct radou, zkušeností, budu mu nesmírně vděčen. BTW nebaví mně absolutně nic a už 3 týdny nosím jedny hodinky, nejsem divnej;) a kdyby na ulici ležely Pateky tak je asi ani nezvednu....

Odesláno

Uf. Posilam energii. Pomoct neumim. V Ostrave znam dobreho neurologa, kdyby to k necemu bylo. A pretvaruj se. Ulev si nekde mimo, na kamaradove rameni. Manzelka ted potrebuje supermana. Drzim palce.

Návštěvník Tada
Odesláno

maisel: Spolužák z gymplu měl tuším velice podobné zranění. Chce to čas... Už chodí a to byl zezačátku ochrnutý snad skoro úplně. Nervová spojení se regenerují, ale nové nervové dáhy rostou vždy úplně od začátku, podél staré poškozené dráhy a to trvá.Držím palce

Odesláno

Odbornou radou asi nepomuzu. Takze snad jen par postrehu zvenci, jestli o ne stojis..

Mas silnou manzelku. Spousta lidi by se na jejim miste hroutila - ona naopak, jak pises, spis drzi nad vodou Tebe. A takovi bojovnici maji nejlepsi sance se z podobnych sracek vyhrabat. To neplati jen o tomhle druhu urazu. Drz se a drz ji, at ma porad dost energie na to, aby se s tim poprala, protoze v takovemhle pripade neni nic horsiho nez rezignace.

Jak pise Hasna - vybrec se, ozer se, delej, co Ti pomuze... Ale pred ni ji davej najevo, ze nepochybujes o tom, ze to zase bude OK.

A druha vec - nespechej. Jak rikas, zlepseni se dostavuje po 2-6 tydnech. Urcite byly i pripady, kdy to trvalo jeste o chlup dele. To znamena, ze jeste nejste ani v pulce cesty. Neves hlavu, kdyz se veci nevyviji tak, jak bys chtel. Neszirej se tim, ze "uz by se to preci lepsilo". To neni pravda. A jestli mate okolo sebe lekare profesionaly, oni moc dobre vedi, kdy Vas oba pripravovat na spatne zpravy. To, ze to nedelaji, znamena, ze pro to jeste neni ani zdaleka duvod. Vydrzte a bojujte.

Drzim palce!

Odesláno

Drž se, chlape, kamarád se rozbil velice podobným způsobem na lyžích, byl na hadry a dva roky jeho noha nechtěla dělat dorsální flexi - nepohyboval kotníkem směrem vzhůru. Na to jak to vypadalo zpočátku, tak to bylo super, ale musel si kvůli tomu koupit auto v automatu a rozhodně se s tím nedalo moc dobře chodit.

Jakmile pojišťovna uznala, že to je trvalý následek, noha se rozhejbala a dneska chodí jako dřív.

Takže s trochou nadsázky: jestli jste u dobrý pojišťovny, tak to bude dobrý.

Držím palce, jestli je mícha v pořádku, kořenový nervy se zregenerujou. Někdy to trvá dlouho, ale chce to nevzdávat. Otec spadnul ze střechy zádama na plot, nechodil a nakonec mámě utek po vlastních s nějakou šťabajznou, co jí potkal v lázních. Buď děvčeti oporou, ona to nevzdá a bude třeba zase jako dřív.

Odesláno

Středně vzdálení známí nedají dopustit na pražského fyzioterapeuta Pavla Koláře, umí prý doopravdy zázraky.

Ale asi bude těžké se na něj dostat.

Jinak samozřejmě držím palce, ať to dobře dopadne.

Odesláno

Ahoj, chce to trpělivost, čas dokáže dát dohromady často i věci vypadající špatně. Já jsem díky těžkému zánětu lokte a špatné léčbě skoro přišel o ruku, už to šlo málem na kost, ale pak mě vzal do parády dobrý ortoped a po dlouhé léčbě a rehabilitacích (dohromady asi tři roky) je vše v naprostém pořádku. Není vše tak špatné, jak to zpočátku může vypadat. Hlavně to chce pohodu, dobrou náladu a čas, stinnou stránkou věci je, že takto se udržet stojí pěkné nervové vypětí. Přeji hodně síly.

Odesláno

Chce to čas, bojovat a věřit, že se to spraví :-) Já sám jsem měl dvě velice složité havárie (jednou mě srazilo auto na kole, podruhé havarovala přítelkyně s autem) a dostával jsem se z toho 3 měsíce na JIPce, 3 měsíce doma a rok rehabilitace. Po 4 letech jsem měl z těla vytažená "železa", která kosti držela pohromadě. Stálo to obrovské množství úsilí, ale dnes opět jezdím na kole a lyžuji na černých sjezdovkách v Alpách :-)

Lidské tělo dokáže doslova zázraky, ale nedějí se na počkání... Chce to prostě vydržet a bojovat.

Přeji hodně štěstí!

Odesláno
Ahoj.

Moje švagrová dělá tady

http://portal.hamzova-lecebna.cz/web/wp.nsf

kdyby bylo potřeba popohnat umístění na rehabko, tak by to asi šlo...

Děkuji všem,

držím se, ale otázka je jak dlouho to půjde, tet je v Motole a dnes se stěhovala na Spino oddělení, kde bude cvičit tak dva měsíce a pak do Kladrub, proto asi není zatím třeba jiné rehabilitační racoviště, ale kdyby přece rád se obrátím a moc děkuji všem!

M.

Odesláno

Ahoj, moje pravá noha se potkala s hranou střechy Octavie Combi při přeskoku auta napříč (Rakušák mě přehlédl a vjel mi do cesty, já 90km/h na moto) a byly z toho 2 otevřené zlomeniny - jedna ve stehně, druhá v nártu, s porušením nervově cévního svazku, který jde přímo vedle stehenní kosti. Operace v Rakousku, železa tolik, že mě táhlo ke straně, dlouhá rehabilitace a nyní, po 2 letech a po vytažení Fe již jediný následek - o 1.5cm kratší noha a neohebnost v nártu. Nerv regeneroval skoro ty 2 roky, ale kromě lehkých parestezií dobré. Musíš mít na paměti, že typická rychlost regenerujícího nervu je 1mm/týden. V případě tvé manželky ale snad nedošlo k tranversální lézi? Takže chladnou hlavu a trpělivost. Podle tvého líčení jste v dobrých rukou, neměnil bych doktory jen proto, že to jde pomalu, ani bych nevyhledával mediálně známé čaroděje - ti mají málo času. Přeju vše dobré.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...