kajmid Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 Za mě Richard Mille. Pravda se ukáže časem. Přikláním se ale k názoru mnohých jiných: tak nevím, jestli nemám bát.....
cali Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 za 50 rokov bude mat kazdy poriadny europan implantat ktory bude okrem osobnej identity, platobnej karty, kardiostimulatora, pokut za parkovanie a aktualneho zoznamu STD kazdeho jedinca udrziavat aj centralny cas
spiderer Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 Ja jsem hlasoval pro to, jak bych byl rad aby hodinky budoucnosti zhruba vypadaly a to jako AP..
B.F.G. Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 Budoucnost vidím jinde, podle mě budou hodinky vypadat pořád stejně, toho jsou všechno extrémy, které nemají budoucnost. (volím ML až na pouzdro je to masakr) OLED nepoužívaj proto, že to v porovnání s klasickým zobrazovačem hrozně žere. V principu to totiž svítí, kdežto v LCD se jen pootáčí kristálci a díky dvěma různě polarizovaným fóliovým filtrům to vypadá, že mění barvu (ve skutečnosti mění průhlednost - nevidíš pozadí). Takže spotřeba je řádově nižší.
rmx Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 Z uvedených variant bych typoval na variantu Kalifixe a jeho ML . Mechanika určitě zůstane ale už jenom jako okrajová záležitost a zmizí klasický ručkový ukazatele. Přijde doba "digitálek" s funkcema všechno v jednom s holopánbůvíjakým zobrazováním a Gilius bude moc šťastnej Mechanika si vrchol znovuzrození odbývá v naší době a pokud je vývoj lidstva spirálový, tak se budeme vracet zpět elektrice. P.S. Rád bych se mýlil.
NATY Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 Volím Zenith. O budoucnost bych se nebál, protože klasické mechanické hodinky budou mít stále své místo i v přetechnizovaném světě. Jistě ale vzniknout limitované technické fajnovosti typu Zenith - gyrotourbillon. Jen doufám, že se neuchytí něco jako 01 THE ONE Kerala Trance. To potřebuji ještě kalkulačku na druhé zápěstí!
farářskej Odesláno 9. června 2009 Nahlásit Odesláno 9. června 2009 PhoeniX napsal: Proč vůbec firmy jako casio a suunto nepoužívají OLED? Co já vím, tak technologie OLED už na hodinkách je, akorát si nemůžu zaboha vzpomenout, co to bylo za pochybnej brand... něco na způsob Nixonu nebo takňák. cali napsal: za 50 rokov bude mat kazdy poriadny europan implantat ktory bude okrem osobnej identity, platobnej karty, kardiostimulatora, pokut za parkovanie a aktualneho zoznamu STD kazdeho jedinca udrziavat aj centralny cas ... a bude to kódovaný čínsky
nAscA Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 (upraveno) ani jedny. Nejspis neco takovyho, multifunkciho.: Upraveno 10. června 2009 uživatelem nAscA
911 Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 tak tak. videl bych to podobne jako je ve vlakne inovace. myslim ti masovku. co se tyka mechaniky, nejsem strojar a znalec materialu, ale ale za poslednich 100 let jsou vlastne mechaniky porad stejne. jsou jen lepsi materialy. takze nevim jestli je mozne vyrabet jeste mensi dily, pouzit nanotechnologie. takze bych se nedivil, kdyby za 50let byly hodinky stejne (mechaniky)
boo-beek Odesláno 10. června 2009 Nahlásit Odesláno 10. června 2009 Z nabizeneho ML, protoze jejich Memoire povazuji za jedinou opravdovou a velkou invenci v hodinarine od vynalezu samonatahu
kuko Odesláno 11. června 2009 Nahlásit Odesláno 11. června 2009 keď to tak pôjde ďalej, možno už len slnečné......
FiXilVer Odesláno 11. června 2009 Nahlásit Odesláno 11. června 2009 ja si skor myslim, ze hodinky vobec nebudu, budu len take a hodinky na nich budu tiez ..
cigi Odesláno 11. června 2009 Nahlásit Odesláno 11. června 2009 No, ono jde taky o to, jak fár fjúčr to bude, že. Pro letošek a příští rok vidím ten klíňák od hujera, jak píše hciq a taky ten memoire, jak píše boobeek. Pro 2011 ten prim, to už pofičej, pak už ty pásky od nAscA, jen ta sluchátka budou bezdrátová a asi i implantovaná.
Návštěvník YPO Odesláno 11. června 2009 Nahlásit Odesláno 11. června 2009 cigi napsal: PRIM když jsem měl ještě šéfa, tak jsem mu stále říkal "very gůt idea", teď už šéfa nemám (časem mu to došlo)
Návštěvník Snow Odesláno 11. června 2009 Nahlásit Odesláno 11. června 2009 Maurice Lacroix Memoire 1 a byl bych rád.
PhoeniX Odesláno 11. června 2009 Nahlásit Odesláno 11. června 2009 FiXilVer napsal: ja si skor myslim, ze hodinky vobec nebudu, budu len take a hodinky na nich budu tiez .. Hmm, to je teda "paráda". Až nastane taková doba, nepomůže mi ani ta rádoby uklidňující hudba a jdu si hodit mašli.
Baker Odesláno 11. června 2009 Nahlásit Odesláno 11. června 2009 FiXilVer napsal: ja si skor myslim, ze hodinky vobec nebudu, budu len take a hodinky na nich budu tiez .. Super pohadka, skoda, ze se toho nedoziju.
klobadysek Odesláno 11. června 2009 Nahlásit Odesláno 11. června 2009 K vyse uvedenym fotografiim - nevim jak esteticka cast designu, ale myslim, ze pri neustale snaze vyrobcu mechanik vyrovnat se svym zpusobem kvarcu (presnost, odolnost, funkce) tak si myslim ze vyvoj by mohl jit smerem vytycenym JLC LAB. Totalne bezudrzbove mechanicke hodinky - zadne mazivo, opotrebeni diky futuristickym materialum prakticky nulove, funguji i pri extremnich teplotach. (Samozrejme toto by byl beh na dluhou tran nez se takoveto mechaniky stanou pristupnejsi.) Rovnez uziti koaxialniho kroku Omega zduvodnuje zvysenim presnosti a prodlouzenim servisnich intervalu, takze myslim, pokud se mechanik tyce, tam se bude ubirat vyvoj.
cigi Odesláno 11. června 2009 Nahlásit Odesláno 11. června 2009 YPO napsal: když jsem měl ještě šéfa, tak jsem mu stále říkal "very gůt idea", teď už šéfa nemám (časem mu to došlo) kurňa, to mi včír fakt ulítlo ..... dík za upozonění, YPO Jinak mám za to, že právě zažíváme závěrečnou etapu posledního vzedmutí všeobecného zájmu o mechanické hodinky. Krize to už uťala, ty investice do velkých továren na kalibry, a inovace mechanických strojů, které se teď dokončují, jsou, obávám se, toxické. Zůstanou jen ti nejslavnější členi velkých koncernů na všechno a pak opravdu svébytné firmy, a ti, co budou dělat hodinky jako přidruženou výrobu třeba k robotice, foťákům .... (jako sailor plnící pera) výroba se bude snižovat, mechanické hodinky budou zdražovat. Co budou nosit moje děti nevím, ale asi nic, pokud nebudou vícefunkční mobily na zápěstí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se