Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtěl bych se zeptat jak trvanlivá je povrchová úprava těchto hodinek ? Myslím hlavně ve srovnání s kartáčovanou ocelí. Zdali se po čase vytvoří lesklá místa např. od oblečení a jak "těžké" je škrábnout je. Máte někdo nějaké a nebo někdo ze známých ? Je jejich povrch tak zranitelný jak vypadá ?

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já mám asi 4 roky Fortis Flieger Chronograph a lesklá místa na povrchu tam jsou - pochopitelně hlavně na rozích a hranách nožek pro uchycení osiček řemínku. Podotýkám, že hodinky byly nošeny víceméně denně.

Co se týče poškrábání, tak to je celkem v klidu. Mám na kraji pouzdra pár malých zubů vzniklých při kontaktu s kovem atd, ale škrábance žádné.

Odesláno

No tak ok, už jsem klidnější. Ještě jsem se někde dozvěděl, že se model fortis flieger chronograph 597.10.11 dělá i v kartáčovaný oceli jako 597.11.11, ale moc informací jsem o tom nenašel a nikde jsem je ani živě neviděl (a to už jsem toho oblezl). Možná by vypadali ještě líp, ale klasičtější je myslím tohle. Něco v sérii B-42 se s touto úpravou dělá a vypadá to pěkně.

Odesláno

Díky. Neusnadňuješ si mi to :-) Minimálně v kategorii Modern Chronograph je pár pěknejch kousků, v podobném střihu jako Fortis, takový mám rád...

Jinak musím přiznat, že ti značku neznám.

Odesláno

Musím uznat...taky pěkný, ale zatím mi srdce bouchá víc pro nějaký Fortisky. Do doby, než je možná na přelomu roku koupím se to ale může dost změnit, znám se.

Odesláno

Jo a děláš to dobře, protože ty maurice de mauriac chronografy se mi fakt líbí, ale po cenách jsem nepátral po tom co jsi říkal, že to je jiná laťka, protože budu rád, když zbyde na Fortisy

Odesláno

...tak to je o krapet víc než "fortisův" pilot a flieger.

Právě se mi dostala zaručená informace o tom, že jsou již na trhu obě varianty v leštěné úpravě.

597-22-11.jpg 597-10-11.jpg

Odesláno

zkousel jsi je? me by asi vadilo jak jsou moc vysoky, ale pokud chces robusni hodinky, z boku vypadaji jako konzerva :-), me se docela libi ta varianta nechronografoveho b-42 s bilim cifernikem, nevis jaka je cena, kdyz jsi to ted obchazel ???

Odesláno

Mě se Fortisy líbí, ale pozor na tritium (všimli jste si těch dvou písmen T na číselníku vedle nápisu SWISS MADE???) - sice svítí i v absolutní tmě bez jakéhokoliv nasvětlování, ale asi po 10 - 15 letech kompletně sežere vrstvu luminiscenční látky, zhnědne a vypadá fakt ošklivě... Nevím, proč Fortis ještě u těchto modelů nepřešel na SuperLuminovu - u novinek už tritium nepoužívá.

Přečtěte si tohle: http://www.timezone.com/library/archives/a...704126660375902

Odesláno

steel : No předpokládám, že nemyslíš B-42 Diver, takže se ti jedná asi o Flieger, protože pilot je černej. Ten model je zřejmě 645-10-12 L nebo M a stojí 28,000 nebo 34,000kč.

No na moje hubený zápěstí veliký i vysoký vcelku jsou ale konzerva ?!?! :( :) Ona je ale většina podobných hodinek vysoká, asi i vyjímky jsou...

sauce : No to nezní vůbes dobře, to jsem tedy netušíl, ani to, že se tak děje a ani co znamenají ty dvě T kterých jsem si všiml. No na jednu stranu si můžu říce, že 15 let je tolik, že nad tím nebudu ani přemýšlet, ale pokud se to začně projevovat něco pod 10 let, potom by mě to za ten peníz a u téhle značky mrzelo. Vím, že si nehodlám koupit kdovíjaký top produkt, když stojí 40,000, ale na druhou stranu mi moje Festiny za 4,000 svítí jako o život a to po možná více než šesti letech.

Není někde nějaké foto tohohle jevu ?

Odesláno

Ten obrázek to opravdu vystihuje, po čase už luminiscenční vrstva s tritiem nevypadá vůbec pěkně.

Neboli jak jsem četl v manuálu k jedněm starším hodinkám s tritiem:

"The luminiscent layer on your watch has a limited service time (approx. ten years)"...

Odesláno

pro Romana : no ty fortisy jsou opravdu extremne vysoky, kolega je ma zrovna na ruce (a nema maly ruce) vetsina chronografu jsou vysoky asi jako trirucickovy fortisy - je fakt, ze oni maji hodne vysoko sklicko....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...