NATY Odesláno 18. června 2009 Nahlásit Odesláno 18. června 2009 Moje snaha pořídit si klasické hodinky mne náhodně přivedla na stránky společnosti MeisterSinger, kde mne naprosto uchvátily jednoručkové modely. Nejdříve jsem ale musel podstoupit vnitřní boj, zda si tento typ hodinek vůbec pořídit a připravit se na vtipné dotazy svého okolí, kam se ztratila druhá ručička nebo co jsem si to pořídil za manometr. Hodinky zvítězily. Nyní vznikla otázka, kterou barevnou kombinaci a typ strojku zvolit. Ciferník v barvě slonové kosti, černé indexy i čísla, modřená ručička mi pro klasické hodinky připadaly nejvhodnější. Hodinky s ručním nátahem jsem neměl a tak volba padla na UNITAS (ten je navíc netradičně zdoben perláží). Se svojí volbou jsem naprosto spokojen. Hodinky, které vyjadřují pomíjivost času, kdy minuta není to, co by nás mělo jakkoli stresovat, na mne působí svojí jednoduchostí, symetrií a čistotou velmi uklidňujícím dojmem. Dvanácti hodinový ciferník je rozdělen 144 indexy. Každý z nich představuje 5-ti minutový interval. 15-ti minutové, 30-ti minutové a hodinové indexy se postupně zvětšují, což ve spojení s jehlovou ručičkou umožňuje snadné odečtení času. Nakonec ještě krátká informace o samotných hodinkách: Typ: MeisterSinger No. 02, AM603 Funkce: Jednoručkové hodinky Barva ciferníku: Slonová kost Barva ručiček: Modřená ocel Strojek: Unitas 6497-1 s ručním nátahem Průměr: 43 mm Výška: 12,5 mm Váha: 78 g Pouzdro: Nerezová ocel s průhledem na strojek Sklíčko: Konvexní safírové Vodotěsnost: 30 m Přikládám pár fotografií, které jsem pořídil nedávno zakoupeným fotoaparátem.
NATY Odesláno 18. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2009 Ještě poslední fotka, která se již nevešla k předcházejícímu příspěvku:
honza71 Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Blahopřeji. Vypadají krásně na tvých fotkách a jestli ti dělají radost tak jak píšeš, tak super. Já bych tam pořád hledal tu druhou ručičku, ale možná jde jen o zvyk a najít odvahu to zkusit. Ať ti slouží !
cigi Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Vždycky, když je vidím, tak začnu chtít taky jedny jednoručky. Ať slouží ! Pak ovšem nemohu nevidět, že mají 2 naprosto rozdílné obličeje, to dýnko vůbec, ale vůbec nekoresponduje s ciferníkem. Taky to 01, 02,... mě rozčiluje, protože 12 není nijak zvýrazněna, naopak.
Bison Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 vítej do klubu a ať ti slouží, na poznámky o chybějící ručičce si časem zvykneš a hodinky budí zaslouženou pozornost
radek_0303 Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Hezký hodinky, taky jsem o nich přemýšlel, ale odradila mě ta přemíra nul na ciferníku a příliš výrazné indexy, je trochu přečárkovaný. Ale jinak jsou fajn.
cody Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Me se libi moc. Znaceni 01,02... je prave u jednorucek pekne. Volil bych sice jinou barvu ciferniku, ale jsou paradni!
Radius Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Absolutně blbej ale vážnej dotaz... jak se na těchto hodinkách pozná, kolik je hodin, minut, sekund...? nesmějte se mi...
Vit Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Absolutně blbej ale vážnej dotaz... jak se na těchto hodinkách pozná, kolik je hodin, minut, sekund...? nesmějte se mi... Na první fotce je 10:25. Indexy jsou po 5 minutách (jedna ručička ukazuje hodiny i minuty). Majiteli gratuluju ke krásnému přírůstku.
Radius Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Na první fotce je 10:25. Indexy jsou po 5 minutách (jedna ručička ukazuje hodiny i minuty). Majiteli gratuluju ke krásnému přírůstku. ...díky, jasně, tak jsem to pochopil správně, že ty hodinky jsou pro lidi, kterým nezáleží na minutách, potažmo vteřinách...
mira1.1 Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Já osobně bych je asi nemohl mít, potřebuju na první pohled vidět, kolik je hodin. Ale pro toho, kdo nikam nepospíchá a stačí mu informace, že je zrovna něco mezi 10:00 a 11:00 je to v poho Jinak samozřejmě gratuluji, moc pěkné, elegantní, nadčasové...
Vit Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Já osobně bych je asi nemohl mít, potřebuju na první pohled vidět, kolik je hodin. Ale pro toho, kdo nikam nepospíchá a stačí mu informace, že je zrovna něco mezi 10:00 a 11:00 je to v poho Jinak samozřejmě gratuluji, moc pěkné, elegantní, nadčasové... Myslím, že se naprosto v pohodě dá odhadnout +/- 2 minuty. Majiteli tiše závidím odvahu pořídit si jednoručky, ne z hlediska odečítání času, ale kvůli designu (již zmíněné nuly, atd ....). Možná se časem odhodlám.......
NATY Odesláno 19. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Absolutně blbej ale vážnej dotaz... jak se na těchto hodinkách pozná, kolik je hodin, minut, sekund...? nesmějte se mi... Je to v úvodu již částečně popsáno. Každý index znamená 5 minut. Pro snadnější orientaci jsou hodinové indexy nejvýraznější, měnší pak jsou půlhodinové, ještě meší značí půl a čtvrt, ty nejmeší jsou pětiminutovky. Opravdu to chce jen krátký cvik. Pokud má někdo orlí zrak, je s ohledem na jehlovou ručičku schopen rozeznat i polohu ručičky v rámci každého pětiminutového intervalu, tzn. je schopen určit čas +- 2 min. To ale opravdu neřeším.
NATY Odesláno 19. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Hezký hodinky, taky jsem o nich přemýšlel, ale odradila mě ta přemíra nul na ciferníku a příliš výrazné indexy, je trochu přečárkovaný. Ale jinak jsou fajn. Jsem možná technokrat, ale nuly před číslicemi a pravidelné indexy bez zvýraznění 12 vytváří dojem naprosté symetrie a to je to co se mi opravdu líbí. Ta paralela s manometrem se skutečně nabízí. "Přečárkování" je daň za možnost odečíst čas s rozumnou přesností.
NATY Odesláno 19. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Me se libi moc. Znaceni 01,02... je prave u jednorucek pekne. Volil bych sice jinou barvu ciferniku, ale jsou paradni! O barvě ciferníku jsem dlouho uvažoval. Chtěl jsem si pořídit hodinky, které trochu evokují historii hodinek. K této představě se mi osobně nejvíce hodil ciferník v barvě slonové kosti (zejména modrou a měděnou jsem ihned zavrhl). Na fotografiích ale působí hodinky daleko barevněji než ve skutečnosti.
Návštěvník YPO Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Meistersinger jsem měl nedávno možnost vidět poprvé naživo a jsou to moc hezké hodinky - vzhledem k tomu, že určení je spíše společenské, kde se až tak na minuty nekouká tak bych se nějakých +/- minut nebál - užij si je
Radius Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 ...tak stále jde ale čas poznat z těchto hodinek rychleji, než se 24-hodinovek, to vždycky brejlim, než mi to sepne
CzechJoker Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 (upraveno) Nechci jen obligátně gratulovat, ale spíš vyslovit obdiv nad odvahou oprostit se od tradičního pohledu na hodinky. Já tu odvahu u sebe nenacházím. Nechť ti slouží a ne že budou za něsíc v prodejním vlákně! Edit: zamyslel jsem se nad tím, co píše cigi a musím souhlasit. Pořád mi na tom číselníku něco neštymovalo a jsou to právě ty nuly. Dýnko na mě působí lacině, ale naštěstí není nijak vidět. Jinak barvu slonové kosti beru jako velmi správnou volbu u tohoto typu hodinek. Upraveno 19. června 2009 uživatelem CzechJoker
pikec Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Zajímavé a přeji ať slouží a ta minuta, sem tam se taky dá přežít. Zde na fóru jsou podobné na prodej
RomanP Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 Jsou vyborny. Vybral bych naprosto stejne a taky jsem to koncem roku malem udelal. Nakonec jsem rozhodl jinak a ziskal jsem tak hodinky, ktere nosim ze vsech zdaleka nejcasteji. Tyhle jsou moc pekny a ani jejich cisla nevnimam jako minus.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se