Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím rostoucí okruh majitelů Fortis B-42 v různých provedeních.

Máte-li někdo chuť podělit se o zkušenosti z praktického nošení, můžete prosím napsat?

Konkrétně se zajímám o odolnost nerezového pouzdra proti poškrábání.

Moje B-42 Flieger se nosí fakt šetrně od května, hlídám si je, nenosím je na žádnou hrubší činnost než je řízení auta :-) a přesto mám škrábanců víc než bych očekával: pouzdro, spona nerezového tahu a tak. Takže zklamání.

Odesláno

Já mám zase opačnou zkušenost a teď si vyberte. Střídám nyní Fortisy s Omegou pravidelně a přijde mi, že Fortisy jsou k poškrábání náchylnější. Co je však třeba říci ku prospěchu právě B42 pouzdra je jeho liniová jednoduchost a tudíž možnost nechat pouzdro relativně jednoduše přebrousit.

Odesláno

Moje zkušenost je v podstatě dobrá.Hodinky nosím téměř denně,kromě snad těch nejdrsnějších aktivit a vypadají dle mého názoru lépe než jsem čekal.Antireflexní sklíčko a pouzdro je jako nové,tah je jenom asi na dvou místech lehce škrábnutý. Nejvíce asi trpí spona,tam je těch lehkých škrábanců o trochu víc,ale i tak to je pořád ještě v pohodě.Taky souhlasím s Ondrajem,že by to mělo jít relativně dobře přebrousit.Takže spokojenost.

Odesláno

B42 Marinemaster mám na těžší práci,-kolo, lítání, plavání, atd. Na parádu nosím solitéry nebo L.E. Na B42 je teď poškrábaná přezka, a lehce náramek. Antireflex drží, luneta taky. Není problém přebrousit, a budou zase jako nové, ale to aby člověk dělal každý měsíc. Doporučuju to neřešit, a před případným prodejem v budoucnu, dát do servisu.

Odesláno

Díky za reakce. Můžete někdo doporučit, kde si lze nechat bez obav (až časem) přebrousit pouzdro/tah/sponu ? Kolik za takovou srandu může hodinář chtít?

Oprava: přebrousit asi není to správné slovo. V popisu na webu výrobce se používá pojem kartáčovaná nerezová ocel

Odesláno

Mám B42 Marinemaster. Je pravda, že je mám teprve měsíc. Za ten měsíc, už však mají hodně za sebou (paintball,beach volejball,kolo,plavání,potápění a atd.) Musím říc, že zatím prospívají na výbornou.

Odesláno
  Duke650 napsal:
Díky za reakce. Můžete někdo doporučit, kde si lze nechat bez obav (až časem) přebrousit pouzdro/tah/sponu ? Kolik za takovou srandu může hodinář chtít?

Oprava: přebrousit asi není to správné slovo. V popisu na webu výrobce se používá pojem kartáčovaná nerezová ocel

Dušák Omegy tah ne pouzdro leštění+kartáčování 600,-

Pařížská RW komplet včetně pouzdra - leštění 1.800.-

• po měsících...
Odesláno

Tak Fortis B42 Marinemaster mám tejden a zatím ani škrábanec a to jsem je nesundal z ruky. Jenže prodavač při koupi radil, že se nesluší s nimi jezdit na kole a jak píše CYBER, ten je na kolo bere, tak co teď s tím, jak se tedy mám k nim chovat ? Přece jsou odolné proti nárazům ne? Chápu že tam je tolik koleček, že mlátit s nima na horským kole při sjezdu MontBlancu asi nebude to pravé, ale poradí někdo, kde je taková hranice nárazuvzdornosti mechanik?

Odesláno

Pokud chceš, aby měly větší životnost, šetři je. Je to jemná mechanika. Sám jezdím na horském kole a někdy ta vibrace při sjezdech dokáže být dost velká. A vlastně na kole vůbec nevozím žádné hodinky, tam mi stačí computer či mobil.

Odesláno

Potvrzuji. Na kolo jsem kdysi nosil jen digi Casio, uměly měřit nadmořskou výšku a ukazovaly profil ujeté trati. Ale propotil jsem několik pásků a pak mi je někdo štípnul. Od té doby mi stačí cyklopočítač a mobil v kapse. Automaty si beru na kolo výjimečně, když jedu s rodinou rekreačním tempem po asfaltu. A i tak to někdy drncá, že mi je jich líto.

Odesláno
  Jerrys napsal:
Tak Fortis B42 Marinemaster mám tejden a zatím ani škrábanec a to jsem je nesundal z ruky. Jenže prodavač při koupi radil, že se nesluší s nimi jezdit na kole a jak píše CYBER, ten je na kolo bere, tak co teď s tím, jak se tedy mám k nim chovat ? Přece jsou odolné proti nárazům ne? Chápu že tam je tolik koleček, že mlátit s nima na horským kole při sjezdu MontBlancu asi nebude to pravé, ale poradí někdo, kde je taková hranice nárazuvzdornosti mechanik?

No, já jsem psal, že na kolo jsou OK, nic o horských sjezdech jsem nepsal. Jinak to jsou hodinky testované na opravdu náročné zatížení ( třeba ďábelské přetížení při startu rakety, nebo brutální rozsah teplot ). Takže do lesa na blbnutí Casia, Festiny, nebo jinyý hodinky za pár šupů, a Fortisy na kolo na silnici. Mimochodem golf, nebo tenis jsou pro hodinky mnohem tvrdší zátěží než kolo.

Odesláno

Nevyrábějí se na kolo takové ty obří náramkový displeje, co ukazují důležitější věci, než kolik je hodin? (tělesná teplota, nadmořská výška, souřadnice, rosný bod........)?? Nebo to umí ty marinemaster??

Odesláno

Fortis B42 Marinemaster mám asi měsíc, přečkaly v pořádku i několik přeletů po Evropě, nějaké to kolo. Žádné škrábnutí, i když jsem jednou do něčeho vrazil. Mírně se předbíhají.

ALE dnes je bohužel nesu na reklamaci/opravu:-( Uvolnila se mi korunka, zustala mi v ruce, kdyz jsem hodinky asi 10-15x natahnul po dni, kdy lezely. Nešel jsem přes sílu, natahoval jsem proti normálnímu odporu a najednou mi korunka asi s 1 cm oskou zůstala v ruce a hodinky v klidu sly dal. Stalo se Vám to někomu s Fortisy nebo jinými hodinkami? Může to být přetáhnutí, jde vůbec automaty (tyto nebo jakékoli) přetáhnout? Nenašel jsem nikde varování, ani od prodejce. Díky za reakce.

Ještě pro nové majitele B 42 Marinemaster otázka: máte šroubovací korunku??? Já u svých před měsícem kupovaných ne! I když v katalogu Fortis 02/2006 je uvedeno, že víčko i korunka jsou šroubovací.

Odesláno

martini: To mě překvapuje, měl sem o Fortiskách docela dobré mínění, ale ta korunka u nových hodinek...

Odesláno
  martini napsal:
Ještě pro nové majitele B 42 Marinemaster otázka: máte šroubovací korunku??? Já u svých před měsícem kupovaných ne! I když v katalogu Fortis 02/2006 je uvedeno, že víčko i korunka jsou šroubovací.

Myslím, že na fóru jsou o tom už nějaký příspěvky, že Fortis už dělá korunky nešroubovací s nějakým novým systémem utěsnění.

Odesláno
  Tomasek napsal:
  martini napsal:

Myslím, že na fóru jsou o tom už nějaký příspěvky, že Fortis už dělá korunky nešroubovací s nějakým novým systémem utěsnění.

No ano, to je určitě ten nový systém s vyndavací korunkou. Náramnej zlepšovák.... :D

Odesláno

Ona ta šroubovaci korunka není napevno spojena s natahovací hřídelkou, tak to asi vydrží víc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...