Karlos Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 A nebo na polském Allegro koupit už hotové, třeba IWC jsou tam v nabídce pravidelně v ceně kolem 2.000,- Zl, což je nějakých 12.000,- Kč, a to je myslím slušná cena za hotové, pěkné funkční hodinky v nerez pouzdru a s průhledem na strojek. http://www.allegro.pl/26072_zegary_zegarki.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Přesně jak píše Karlos. Velmi často jsou strojky s ciferníkem a ručkami, nedával bych jiné. Navíc o pouzdru tady psal Hicq, ale pak nějak zmlknul: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 (upraveno) Tak jasne, ze se daji koupit hotove, ale daleko vetsi pecka a zabava by byla, kdyby tady vznikla dalsi limitka. Ja kdyz vidim ty IWC, ktere sem postnul Karlos, tak vidim, ze to jde. A urcite se vesly do 500 dolců!! Samozrejme predpokladam originalni ciselnik, ale i kdybychom si ho udelali sami, tak ve vlakne o Zeno si ho kluci udelali a nebyla to zadna palka. A k tomu navrhnout rucky - cena vyroby v radu stokorun, samozrejme je mozne je nechat original, ale muzeme si dovolit bejt osobitý. A treba udelat i zadni oteviraci kovove vicko a pod nim pruhled na stroj! Debata se hezky rozbiha, treba z toho neco bude. Treba se nam podari vtahnout dalsi predelavkare. Ty svetly IWC jsou skvostny, takovej kousek oznacenej Chronomag L.E. bych klidne nosil. To, ze jsou predelavky haklivy na otresy nevadi, nebudou to sportovni nebo potapky, ale pomerne decentni a spolecenske hodinky. Upraveno 3. července 2009 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luk Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Probíral jsem to před časem s mechanem. Chtěl jsem si udělat předělávku z kapesních Illinois. Jsou tu ale tři problémy, které je nutno vyřešit. 1, systém negativního natahování odkaz zde znamená to celý mechanizmus předělat do krčku korunky, z toho vyplyne další problém vsunovat strojek přes sklíčko a třetí problém vznikne pokud chcete použít zmiňované pouzdra (parnis apod.) tím, že většina kapesních strojků má vysoké hřídelky pro ručky a budou se dotýkat skla. Takže pouzdro se musí vyrobit přesně na míru strojku. Takže jsem od amerických strojků, přesto že jsou moc pěkné upustil a sehnal jsem si omegu průměru 38mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Problémy č.1 a 2 se dají vyřešit velice jednoduše - pouhým výběrem správného strojku. Prostě nekupovat nic, co by přestavbu jakkoliv komplikovalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luk Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Přesně proto jsem to psal a vyřešil tou omegou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Souhlas, muzeme vyuzit svycary. Slo mi ale o to, udelat neco vyjimecneho, proste takovou mensi "exotiku". Omegy doma uz mam a nevidim, tak uplne duvod si delat dalsi z kapesnich. Dalo by se uvazovat treba o IWC, ktere jsou v naramkove variante pro hodne lidi nedostupne a predelavka z kapesnich by byla super. Jestli mi teda rozumite. Proste ta predelavky by mela byt necim zvlastni a vyjimecna - a to napriklad vyjimecnym strojem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Samozřejmě. Výjimečný strojek je jediný důvod proč se s něčím takovým vůbec zabývat. Bez naprosto nekompromisního "high grade" strojku to ztrácí smysl a kouzlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Ty prvni postnute hodinky me dostali mikroregulaci. Je tohle vysadou PP nebo se tomuhle reseni nejak rika a pouzivaji ho i jini?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Tenhle typ mikroregulece používali i jiní výrobci. Ale třeba kdo s ním přišel první, nebo jestli má nějaký název, to nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 3. července 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2009 Mikroregulace se šnekovitou vačkou, snail cam regulation. Někde jsem četl, že to je PP patent, ale nenašel jsem ho. Nicméně jsou i další varianty tohoto principu, nevím jestli kvůli tomu patentu. Zenith to udělal kulišácky. Jinak ten princip té spirálovté vačky se používá jako převod pro regulátor i jinde než jen v hodinkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 4. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2009 (upraveno) Co je jako s cenou? Máš pocit, že za takovou kvalitu je to málo? To je dobrá otázka, Vláďo, ale už jsou na cca. 100.000Kč a ještě půjdou hóóódně nahoru, řekl bych. Ale nejde ani tak o finální cenu - vzpomněl jsem si, jak jsi mi říkal, že jsi nedávno někomu opravoval podobnou přestavbu kvalitních kapsáčů na náramkové a díky tomu, že byla dost zmršená, tak musel kupující investovat ještě nějakých 80.000Kč do opravy. Takže představa, že dám za tyhle PP třeba 200.000Kč a budu riskovat nepředvídatelné výdaje dalších 100.000Kč, je poměrně děsivá. Edit: Dobrý přestavby dělá třeba Wakmann. Dost často tam má Eterna strojek (údajně NOS). Průměr většinou nad 50mm, ale už jsem u něj viděl i nositelných 47mm. Pokud vznesete dotaz na cenu přes jejich www stránky, většinou pošlou nabídku kolem 1.000 EUR za nejlevnější modely. Ale prodávají i na ebay.de a tam se přestavba s Eternou dostane na nějakých 400 EUR, s IWC či PP přes 1.000 EUR. Takže to chce sledovat ebay a pak je reálná šance vydražit super kousek za cca. 10.000Kč, což je fajn (cena včetně řemenu a koženého pouzdra). http://www.wakmann.de/willkommen/news/news...fertiggestellt/ http://www.wakmann.de/kollektionen/by-wakm...ovement-eterna/ Tak ale pozor! Teď tam mají kousek s repeticí o průměru 44mm!!! Upraveno 4. července 2009 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 4. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2009 Tak ale pozor! Teď tam mají kousek s repeticí o průměru 44mm!!! jsem zvedavy na cenu. myslim, ze to bude ale bez sance koupit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 4. července 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2009 Dobrý přestavby dělá třeba Wakmann. Ty Wakmannovsky pouzdra se mi moc nelibeji. Sleduji to na ebay a mam pocit, ze se ani moc dobre neprodavaji, opakovane tam byvaji ty samy kousky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 4. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2009 (upraveno) Ty Wakmannovsky pouzdra se mi moc nelibeji. Sleduji to na ebay a mam pocit, ze se ani moc dobre neprodavaji, opakovane tam byvaji ty samy kousky. Pouzdra jsou tvarově v pohodě, ale velikost je mnohdy nenositelná, takže se ani nedivím, že to na odbyt moc nejde. A docela to sráží ciferníky. Kvalitou budou asi dobré, ale vzhled je diskutabilní a nápis Wakmann bych asi na hodinkách nechtěl. Na druhou stranu je to asi nejsnadnější cesta k levné a kvalitně udělané přestavbě. Upraveno 4. července 2009 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 4. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2009 Přiznávám, že jsem velkým fandou přestaveb. Kdysi dávno se tu už přestavby probíraly. Od té doby už jsem si pořídil 3 přestavby. Strašně se mi líbí strojky kapesních hodinek, mnohem víc než většina současných strojků. Co teprve hlasité pomalé tikání, velké ložiskové kameny atd. Všechny jsem koupil na e- bay a všechny potřebovaly repasovat strojek. Výhoda byla, jsem nemusel nic vymýšlet s pouzdrem, bylo vždy nerezové a perfektně zpracované. Mám 2 x IWC a jednou Benson London. IWC se stříbrným ciferníkem je nezdobený cal. 73 s vteřinovkou na 9. Mají nově natisklý ciferník a původní ručky. IWC s černým ciferníkem se zdobeným cal. 74 s vteřinovkou na 6, mají nový ciferník i ručky. Benson London s minutovou repeticí si vyžádaly repasy strojku a výměnu korunky za hezčí. Jako ložisko setrvačky je použitý diamant. IWC mají průměr bez korunky 43 mm, Benson 44,5 mm. Všechny tyhle bastly nebyly až tak levná záležitost a hlavně bylo potřeba spousta trpělivosti než jsem se dopracoval k výsledku podle mých představ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2009 (upraveno) Dali: Tak to je pecka. Takove IWC bych si nechal libit. Asi se po necem podobnem poohlednu. Upraveno 6. července 2009 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2009 Dali: Nádhera, co dodat... Jsi třída, by mne zajímalo, co ještě máš doma , Od IWC, přes Hanharty, tady takové skvosty, nemluvě o Longinách v projedním vlákně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2009 Nádhera, takhle si to představuji, snad se mi jednou zdaří a na něco podobného natrefím i když je mi jasné, že to je nejspíš pěknej ranec, aby to takhle vypadalo a chodilo. Pokoušel jsem se o něco podobného s Molnií, ale u tohohle strojku se mi nechce investovat do nového ciferníku, tak jsem to zatím odložil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2009 (upraveno) už delší dobu sháním pouzdro s průhledem na Molnije, omlouvám se těm, kteří jsou namlsaní jen IWC, Omega apod. něco takového by se mi pro začátek líbilo! <a href="http://www.watchlounge.com/wbb3/wl/watch-lounge/budget-freundlich/44135-molnija-ex-taschenuhr/%5b/url" target="_blank"> už jsem o tom psal http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...17925&st=20</a>zatím mi Roland K. nic neodpověděl a Flat Iron z Watchlounge jen napsala na Rolanda K. email:( edit:oprava linku Upraveno 8. července 2009 uživatelem Arthur N. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se