tyfo Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 Pripojim se k Vam do diskuze a protoze se ve svete mobilu nepohybuji jiz delsi dobu (zamrzl jsem na N6680) poprosim take o radu, mam na mobil pozadavky ktere vznikly za leta pouzivani ruznych PDA a mobilu a to jsou: 1. Wifi b/g, BT, GSM atd co je potreba na spojeni 2. moznost tomtom nebo neceho na podobne urovni (znam jen tomtom a mio ale to fakt NE) 3. fotak takovy aby se dalo vyfotit vyrobni cislo (i potme) na stitku a bylo to citelny (tak tohle Nokie nezvlada napr v E51, 6300 atd co maji kolegove) 4. cteni e-book (moznost snizit podsvetleni temer na nulu) tohle nezvladla ani Nokia a ani zadne jine WM zarizeni novejsiho data, naposled mi to krasne fungovalo na Palm T2 5. rad by jsem se pripojoval na server pomoci putty (nebo jiny ssh) a take obcas neco stahl pomoci FTP a koukl na nejaky ten web 6. Vydrz takova aby jsem mohl nekolik hodin cist knihu a pak si jeste zatelefonoval, pripadne koukl na nejaky film (to zvladne i ta N6800) 7. dale takove ty zakladni veci co kazdy potrebuje v praci, jako je poznamky (pozor ty poznamky rucne psane na klavesnici fakt nestiham - to nezvladl zase zadny WM, Palm to daval v pohode), ukoly, pripominky atd a moznost synchronizace s PC (pouzivam 2pc tak moznost s obema je zadouci) 8. nejlepe mraky free sw cena samotneho komunikatoru je pro mne uz tak dost velka zatez. Existuje vubec neco takoveho nebo si mam jeste nekolik let pockat ? da se nejaky kompromis? uz cekam 3 roky a N6680 opravdu dosluhuje.
Friedrich Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 (upraveno) Au, spolužiak ho ma pol roka, .... tebe ešte drži farba ? SE je všeobecne znamy "kvalitou" spracovania nižšej a strednej triedy, konkretne farba je problem a takisto ochrana displeja. Jaká barva, kde ? Chovám se k němu normálně jako ke každému mému předešlému mobilu. Kožené pouzdro na opasek, neházím s ním, neotírám ho o nic a je v pořádku, klávesnice a TFT displej bez škrábance, žádný problém. Jo, teď koukám, že mám od toho pouzdra trochu odřené horní rohy zepředu ale to bude proto, že to pouzdro je trochu těsné, mám ho ještě po K750i. Víc než polovina zadní části je z nějakého neoprénu, či co, tak nevidím žádný problém s olupováním. Oba foťáky fachčí, xenonový blesk taky, aplikace, GPS . . . Zatím asi můj nejlepší mobil, nemohu mu nic vytknout, má vše co potřebuji / chci a navíc GPS navigaci, použitelnou i v autě. Tohle sice zní asi od každého zastánce "toho svého" kusu nebo značky ale osobně nemám opravdu důvod si na něho stěžovat. Nikomu nic nevnucuji, každý nechť si vybere sám .... Upraveno 7. července 2009 uživatelem Friedrich
spiderer Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 tyfo - bod 3 prilis realny nebude - makro v noci na mobilech idealni uplne neni a jinak je resenim prakticky kazdy lepsi HTC
tyfo Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 tyfo - bod 3 prilis realny nebude - makro v noci na mobilech idealni uplne neni a jinak je resenim prakticky kazdy lepsi HTC No samozrejmne jsem nemyslel uplne vnoci spis jde o to ze vetsinou byva sero a bez blesku je to rozmazany a neda se nic precist , s bleskem to byva vetsinou uplne prestreleny ze se tam neda nic precist obavam se ale bodu 4. podsvetleni na zadnem WM co jsem mel v ruce neslo dostatecne ztlumit HTC nevim ale Samsung Omnia mne totalne zklamaml svoji pomalosti (nestlumi to svetlo) a take se na tom neda psat psacim pismem (bod 7.) protoze nechava stopu se strasnym zpozdenim a to se clovek pak zadrhava a ceka na odezvu a pak je to necitelny. Ale treba nejake HTC to zvladne nevim. Co rikate na Palm Pré mate jej nekdo ? s Palmem jsem mel vzdy dobre zkusenosti ale nejak zemrel a ted se mozna znovu probudi.
spiderer Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 tyfo -Samsung Omnia je propadak skoro ve vsech ohledech rozumny prace s telefonem, to podsviceni si nejsem jisty ale zkusim se na to podivat jestli to je mozny.. Palm Pre jsem zatim v ruce nemel a jsem na nej zvedavej, celkem mile me prekvapil HTC Magic s Androidem, ale zamrzi absence multi-touch ovladani a zatim jsem se nedobral v Androidim marketu zadnych placenych aplikaci a jako freeware asi TomTom nebo solidni alternativa jeste par let existovat nebude Muj posledni Palm byl Tungsten T3 a to bylo vyborny PDA, ale taky uz je to celkem radu let zpatky..
tyfo Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Odesláno 8. července 2009 tyfo -Samsung Omnia je propadak skoro ve vsech ohledech rozumny prace s telefonem, to podsviceni si nejsem jisty ale zkusim se na to podivat jestli to je mozny.. Palm Pre jsem zatim v ruce nemel a jsem na nej zvedavej, celkem mile me prekvapil HTC Magic s Androidem, ale zamrzi absence multi-touch ovladani a zatim jsem se nedobral v Androidim marketu zadnych placenych aplikaci a jako freeware asi TomTom nebo solidni alternativa jeste par let existovat nebude Muj posledni Palm byl Tungsten T3 a to bylo vyborny PDA, ale taky uz je to celkem radu let zpatky.. Dik za info, ten TomTom urcite zadarmo nebude ale vzhledem k jeho kvalite mi prijde ta cena OK a to nejak zvladnu. Ten Palm Pre, na ten jsem zvedav ale bojim se toho ze TomTom na to jen tak nebude a Googlovska navigace se mi zda ze neni nic moc, aspon co jsem videl u kolegy, ale bylo to jen na chvili tak nemohu hodnotit.
nAscA Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Odesláno 8. července 2009 O Palm Pre jsem pred casem cetl, ze ma dost velke problemy s plasty. Tak se vyplati pockat na pozdejsi verze. Podsviceni, myslim, ze u Diamonda to jde. Ale neni to moc dobre videt Takze je to na nic. Pouzivam IGO 8 a jsem s tim spokojeny. Nastesti je na vyber z vice navigaci. Ten bod 7 nechapu.... myslim, ze takovy HTC Universal ma paradni klavesnici a mne se na ni hodne dobre a rychle psalo. Rozhodne jedna z nejlepsich, co se na PDA vyskytuji. Foceni po tme: to by mozna nebyl problem se zarizenim s prisvetlovaci diodou.
spiderer Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Odesláno 8. července 2009 TomTom bude placenej, ale problem toho Androidu zatim byl ze pri registraci do marketu to nechtelo zadny cisla kreditek atp aby se mohly platit nakupy, jako to je napriklad v Apple storu. Googolovska "navigace" pouzitelna skutecne neni, ale treba ted se udelala pro iPhone celkem dobra alternativa za ?1,59 jmenem roadee ktera dokaze navigovat (bez hlasovych povelu), mapy nacita pres data, ale ukazuje odbocky, plan cesty a pri sjeti z vybrane cesty automaticky zacne pocitat alternativu, coz bohuzel google mapy neumi - myslim, ze neco podobnyho potom vznikne i na ostatnich mobilnich platformach - celkem se mi to libi.. Co se TomTomu jako takovyho tyce, myslim, ze jakmile vznikne verze pro iPhone (coz bude uz brzy) tak potom na ostatnich zajimavych platformach bude rychlovka, ted zalezi jestli Pre bude skutecne tak zajimavy jak se povida
tyfo Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 .......Podsviceni, myslim, ze u Diamonda to jde. Ale neni to moc dobre videt Takze je to na nic...... ...... Ten bod 7 nechapu.... myslim, ze takovy HTC Universal ma paradni klavesnici a mne se na ni hodne dobre a rychle psalo. Rozhodne jedna z nejlepsich, co se na PDA vyskytuji. Foceni po tme: to by mozna nebyl problem se zarizenim s prisvetlovaci diodou. No predpokladam ze to jde v krocich a tak si clovek nastavi tak jak mu to vyhovuje, lepsi mit 5 kroku zbytecnych nez aby hned na prvnim ti to vypalovalo voci jako Nokia E51, Asus MyPal 6xx, Acer N10, Hp neim typ, Samsung Omnia ....atd. bod 7 je asi tak ja na klavesnice u PC pisi zhruba stejne rychle jako na papir ale u PDA si nedovedu predstavit ze by jsem psal byt jen polovicni rychlosti, obcas musim u toho udelat nejaky nakres. pokud pisi stylusem a odsouvam text tak to neni problem (na Palmu) ale nedovedu si predstavit ze to napisi na te male klavesnici (vlastne jen palci protoze to v prstech drzim) zarizeni s prisvetlovaci diodou asi jsou ale ktere ? a jak to funguje? problem je ze nejsem v Praze a tak si to v obchodech neosaham a nevyzkousim, je tady u nas strasne maly vyber.
nAscA Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 Podsviceni: reagoval jsem na to, ze ho chces uplne vypnout. Tech kroku k vypnuti je tam tak 15 + si muzes zvolit, ze se to samo reguluje podle okolniho svetla. 7) nejak porad nechapu co ti brani psat stylusem na display u WM zarizeni... btw na klavesnici na PC pisu vsemi 10 docela rychle (par let ve skole jsem mel techniku administrativy ) a troufam si tvrdit, ze na Universalu bych to zvladl urcite lepe nez za polovicni cas. Fakt se na tom pise dobre, chce to vyzkouset. Treba Vario taky neni spatne, ale Universal ma tu klavesnici mnohem lepsi. Prisvetlovaci diodu ma pry napr. HTC Touch Pro (Raphael) .
cody Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 ....Treba Vario taky neni spatne, ale Universal ma tu klavesnici mnohem lepsi. Prisvetlovaci diodu ma pry napr. HTC Touch Pro (Raphael) . Universal je super masinka (i dnes) a moc jsem po nem silhal. Zkousel jsem ho parkrat v kramu, ale na bezne noseni a psani za chuze je podle me lepsi Vario. Dokazu v opravdove nouzi odpovedet na email jednou rukou i za jizdy autem, ikdyz je to prasarna kterou delam doopravdy vyjimecne.
nAscA Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 Jj je to fakt hodne tezky. Ale z toho Varia to byl proste posun vpred. Ted mam Diamonda a jsem nadsen, ze ho dam jen tak do kapsy a nemusim s sebou do hospody brat nejakou tasky nebo batoh.
Hasňa Odesláno 10. července 2009 Nahlásit Odesláno 10. července 2009 Byl a jsem docela velky fanda hracicek. Mobil jsem mel vzdy docela dobry, s navigaci a vsim, co bylo k dispozici. Ale ted se me pozadavky smrskly na dva. Dobrou synchronizaci s compem a Dual SIM. Ten hlavne. To ovsem zmensuje okruch potencialnich stroju na dva. Coz je pruser. O no-name nepremyslim. Proste jak ziznivy poutnik cekam na Dual SIM od Nokie, nebo od Sony, nebo na to az Samsung doladi svuj soft. Zatim mam D880, ale pri posledni ceste z golfu jsem ho nechal na strese auta a tak se po zabrzdeni projel padesat metru po asfaltu. Chtelo by to novy, lepsi stroj. Vite o necem?
Radius Odesláno 10. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2009 (upraveno) Tak se pomalu zčuchávám s novou Nokií N82, ale pár věcí nechápu a návod je dosti strohý :/ Dotaz: mám několik souborů (alb) s fotkama, který jsem chtěl dostat do telefonu. U předchozí 6300 jsem přes USB kábl natáhl soubory na prázdnou SD kartu v telefonu přesně, jak jsou v počítači a úplně stejně se mi zobrazí v telefonu (několik souborů s fotkama). U N82 zaprvé otevřu přes USB kábl SD kartu, která je plná jakýchsi souborů už z výroby - nevím, do kterého mám dát soubory (alba) s fotkama a když otevřu GALERII, tak se mi tam zobrazují všechny fotky najednou, takže guláš fotek z různých alb. Když se v telefonu podívám přímo do složky, kam jsem je v počítači dal, tak tam zase nejdou prohlížet, ani se nezobrazí s náhledy... Co s tím? Prosím poraďte... Upraveno 10. července 2009 uživatelem Radius
radek_0303 Odesláno 10. července 2009 Nahlásit Odesláno 10. července 2009 Ono se tezko neco doporucuje, kazdy ma svoje pro a proti, jen co bych NEDOPORUCOVAL - Samsung Omnia, ma v sobe vsechno mozny, ale k praci se nehodi, radeji pouzivam Nokii E51 - krome vydrze nema celkem chybu. Omnia - TomTom je nepouzitelny, nebot je zazrak, kdy se Omnia po pul hodine vubec chytne signalu. Navic kdyz se zapne navigace, telefon se zacne zahrivat jak blbej a baterie je rychle vybita. Takze na navigaci mam ted radeji GO920 a je po problemu. Zkusil bych HTC. Ale ono to chce, pokud je to mozne, kdyz uz si vyberes, pujcit, vyzkouset, pak koupit.
xlaque Odesláno 10. července 2009 Nahlásit Odesláno 10. července 2009 Radius: s galeriou to nevyriešiš, jednoducho v poslednych Nokiach je to vyriešene takto, môže jedine nainštalovať inu aplikaciu (teraz ma nenapada konkretny nazov, ak sa tak stane, pripišem ho). A to zobrazovanie je akesi divne-pripojil si mobil v režime Mass Storage ?
Radius Odesláno 10. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2009 xlague: Tak s tou galerií je to asi neřešitelné, což mě docela šokuje, že o hodně jednodušší a starší nokie to umí a N82 na symbianu je takhle nedomyšlená. Jinak co se týká té druhé věci, tak dám režim přenosu dat a fotky pak ve složce SD karty jdou otevřít jen jednotlivě a jako seznam nemají náhledy. Prohlídnutelné postupně a jejich seznam s náhledy je jen v galerii, kde se ale smíchají fotky ze všech alb, takže je to nepoužitelný guláš... Do galerie nelze externě v PC udělat alba, jen na paměťovou kartu... jinak díky za info...
zub32 Odesláno 11. července 2009 Nahlásit Odesláno 11. července 2009 Používám HTC Cruise a Kaiser a naprostá spokojenost bezproblémové Htc má můj zaměstnanec, já mám Iphona a nedám zatík dopustit. Máme v práci přímé porovnání a připadá mi ovládán na HTC "jalové"
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se