Leclerc Odesláno 31. července 2006 Nahlásit Odesláno 31. července 2006 Zdravím všechny! Chtěl jsem se zeptat, jestli hodinkám vadí chlorovaná voda - myslím tím, jestli má vliv na životnost těsnění nebo má popřípadě jiný negativní vliv na hodinky? Občas si totiž zajdu zaplavat do bazénu a přece jen, nechce se mi nechávat hodinky doma - připadám si bez nich jako nahý; a taky se mi je nechce nechávat v jakési skříňce v šatně - ale už vůbec bych nechtěl, aby přišly k úhoně. Takže jestli máte v tomto směru nějaké zkušenosti, ať praktické nebo teoretické - sem s nimi. Díky LeClerc
PinkyCZ Odesláno 31. července 2006 Nahlásit Odesláno 31. července 2006 pokud jde o nerez použitý na pouzdro / tah viz. můj příspěvek ve vlákně "zamazané manžety košile..." Chlorovaná voda obsahuje volný chlór a to není pro nerezové části moc dobré. S ohledem na koncentraci a teplotu by ale nemělo docházet ke korozi (leda bys je máchal opravdu fest a eventuelně se k tomu přidalo nízké Ph a vyyšší teplota....) spíš trochu ztratí lesk a při časrtém koupání půjdou nepatrně do šeda tak jak se nerez bude bránit korozi vytvářením silnější oxidační vrstvy.... V praxi ale myslím že je to fuk, pokud deklaruje výrobce vodotěsnost tak samozřejmě musí počítat s takovými podmínkami a adekvátně volit materiály.... Nějaký hodinář ale určitě poví víc, jak vypadá to co se jim vrací na stůl...
Duke650 Odesláno 31. července 2006 Nahlásit Odesláno 31. července 2006 Chlor nerezu v zásadě vadí. Záleží na koncentraci chlor a na typu nerezu. Výrobci hodinek se sichrují větičkou v manuálu "po koupání opláchnout čistou vodou"
Kapo Odesláno 31. července 2006 Nahlásit Odesláno 31. července 2006 Chlor může narušit ochrannou oxidační vrtsvu nerezového materiálu, při vyšší koncentraci proniká mezi krystaly oceli - způsobuje mezikrystalickou korozi, pak se nerez v podstatě rozpadne. Voda v bazeénu je pro výše uvedené "málo chlorovaná".
Patrik Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 Jakékoliv chemikálie snižují životnost těsnění (částečně jsou z plastu, částečně z gumy). Každopádně doporučuji po vykoupání v bazénu alespoň umýt pod tekoucí vodou.
Roman Šula Odesláno 5. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2006 Ano, po vykoupání v chlorovaném bazénu opláchnout hopdinky chlorovanou vodou z vodovodu...
Patrik Odesláno 7. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2006 Ano, po vykoupání v chlorovaném bazénu opláchnout hopdinky chlorovanou vodou z vodovodu... Přecejen v bazénu je toho chloru "poněkud" víc :-)
Roman Šula Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 Zlaté české rybníky a přehradní nádrže. V nich sice také voda obsahuje kde co, ale rozhodně sůl a chlór to není.
afrikab Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 Zlaté české rybníky a přehradní nádrže. V nich sice také voda obsahuje kde co, ale rozhodně sůl a chlór to není. Za to ale nejake chemikalie z mistni chemicky a podobne sladkosti:)
kober Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 A co horká sprcha? Kdysi mě před tím někdo varoval, s předchozíma hodinkama jsem se sprchoval skoro pořád, ty nové co mám podvědomě raději sundávám. Je to ale fakt takový problém? Přece jenom má horká sprcha jenom nějakých čtyřicet-něco stupňů a to není takový rozdíl od teploty těla, jako když s hodinkama skočím do řeky.
afrikab Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 A co horká sprcha? Kdysi mě před tím někdo varoval, s předchozíma hodinkama jsem se sprchoval skoro pořád, ty nové co mám podvědomě raději sundávám. Je to ale fakt takový problém? Přece jenom má horká sprcha jenom nějakých čtyřicet-něco stupňů a to není takový rozdíl od teploty těla, jako když s hodinkama skočím do řeky. Ono asi take zalezi zda jsou hodinky vodotesne s udajem 3ATM, 5ATM, 10ATM ....
kober Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 A co horká sprcha? Kdysi mě před tím někdo varoval, s předchozíma hodinkama jsem se sprchoval skoro pořád, ty nové co mám podvědomě raději sundávám. Je to ale fakt takový problém? Přece jenom má horká sprcha jenom nějakých čtyřicet-něco stupňů a to není takový rozdíl od teploty těla, jako když s hodinkama skočím do řeky. Ono asi take zalezi zda jsou hodinky vodotesne s udajem 3ATM, 5ATM, 10ATM .... Předchozí 5 ATM, osm let sprchování bez jediného přetěsnění v pohodě (hodinky velmi nízké hodnoty), současné 20 ATM, potápěčské, šroubovací korunka i dno atd. Možná by to mohlo nějak souviset ani ne tak se samotnou teplotou, jako s parou.
Patrik Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 A co horká sprcha? Kdysi mě před tím někdo varoval, s předchozíma hodinkama jsem se sprchoval skoro pořád, ty nové co mám podvědomě raději sundávám. Je to ale fakt takový problém? Přece jenom má horká sprcha jenom nějakých čtyřicet-něco stupňů a to není takový rozdíl od teploty těla, jako když s hodinkama skočím do řeky. Schválně jsem si zavolal na pražské vodovody a kanalizace jaký tlak je ve vodovodní síti. Sdělili mi že od 1 do 10 atmosfér.
Dynno Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 A co horká sprcha? Kdysi mě před tím někdo varoval, s předchozíma hodinkama jsem se sprchoval skoro pořád, ty nové co mám podvědomě raději sundávám. Je to ale fakt takový problém? Přece jenom má horká sprcha jenom nějakých čtyřicet-něco stupňů a to není takový rozdíl od teploty těla, jako když s hodinkama skočím do řeky. Schválně jsem si zavolal na pražské vodovody a kanalizace jaký tlak je ve vodovodní síti. Sdělili mi že od 1 do 10 atmosfér. Ale ak sa sprchuješ, tak sotva to na seba pustíš plným tlakom. Odhadujem, že maximálne tak na 0.5 ATM. Mimochodom, čo ja viem, tak v potrubí by nemal byť prekročený tlak asi 6 ATM. Inak by Ti roztrhlo aj hadicu k práčke.
body3 Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 Hezký den přeji pánové, v řádu by měl být provozní tlak 4 bary a maximální 6 barů.
Roman Šula Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 Přetlakové pojistné ventily v domácnost jsou nastaveny na 6,5 bar. Jinak vodotěsnost hodinek může narušit spíš právě teplá voda než studená, kovový plášť se teplem roztahuje víc a hlavně rychleji, než sklo a tesnění kolem korunky, tlačítek a dýnka. Jedná se sice o pidi zlomky mm, ale i to může v některých případech stačit. Proto je taky u hodinek většinou to varování před horkou vodou.
VS Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 Hezký den přeji pánové, v řádu by měl být provozní tlak 4 bary a maximální 6 barů. Jenomže to by se musely hodinky napojit přímo na trubky. Pár cm od ústí sprchové hlavice se voda rozpráší a tlak vody už je nepatrný. Něco jiného by bylo, při mytí hodinek wapkou
X-Bob Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 Moje jedny PRIM vydržely mytí horkou vodou ve wapu Jsou WR 200M
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se