Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Repro - sloupky Tannoy Eclipse 3, docela dobře hodnocený základní model.

Jezevčíka mám bez ocasu - AH500

Na to porovnání jsem také zvědavý a až bude čas, tak provedu, ale na první poslech se mi Teac zdá detailnejší, zatím co Kenwood teplejší dynamičtější přednes, ale přikládám to tomu, že Teac poslouchám s korekcemi na 0, kdežto větší zábava u Kenwoodu přichází při zapnutém Loudness i když ani bez nehraje špatně.

Bavíme se o poměrně nízkých hlasitostech, aby mě sousedi nevystěhovali, takový večerní poslech. Např. u Kenwooda stačí pouze na 2, při loudness on. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vše je na papíře pravda, ale při běžném poslechu ten poloviční výkon vůbec není cítit a jestli je thd 0,08 nebo 0,03 já vážně uchem nepoznám.

Já to beru - líbí / nelíbí 😀

Nehledě na to, že ty sedmdesátkový Watty byly nějaký silnější.

Zdá se mi to jako s autama. Dřív se do aut montovaly koně a dnes asi poníci.

Když jsem sedlal Fiat 131 Mirafiori 1.6 55kw (75 koňů) tak to bylo na svou dobu fáro.

Dneska jak nemá auto 150 poní, tak lidi ohrnujou nos.

Odkaz ke komentáři

před 18 hodinami, Jerryl napsal:

Jdu se pochlubit s víkendovou akvizicí.

Když držím toho hodinkovýho bobříka, tak se musí vyžít jinde 😂

Hifisti mě pošlou do patřičných míst, ale ono to hraje tak zábavně, že jsem prostě musel.

IMG_0752.thumb.jpeg.72dd5db36748a9f68f0021c947e1f14c.jpeg

ale má to stierače😁 a tie ja môžem

Odkaz ke komentáři

Stěrače jsou super, ale má je jenom tape deck, který moc nepoužiji. Uznávám, že hraje překvapivě pěkně a hlavně se mi líbí jeho konstrukce. Samej kov, minimum plastu. Jednoduchý a až na gumičky spolehlivý řešení.

To tape deck sestavy Teac je hodně plastovej, konstrukce věkem křehne a některý části se lámou. Musel jsem tam hodně improvizovat, abych to opravil a zpevnil. Také je mnohem složitější s elektronickým ovládáním, autoreversem, vyhledáváním skladeb. Funkcemi nacpaná mašinka, ale poruchovější.

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

@Duke650

Tak jsem provedl srovnání Kenwooda s Teacem.

IMG_0756.thumb.jpeg.8931d0fc06f572dc4a63a9dd61b4006c.jpeg

Velmi mi u toho pomohl můj vlastnoručně vyrobený přepínač mezi dvěmi zesilovači vedoucí do jedněch beden, protože při klasickém přehazování drátů se ztratí aktuální dojem a také strašně času.

IMG_0760.thumb.jpeg.69e561cf9112989e2443bc4284872008.jpeg

Zdrojem hudby byl u každého systému vlastní tuner. Nastavení zesilovačů bylo bez korekcí.

Poslouchal jsem a přepínal a poslouchal a přepínal a furt dokola, abych zjistil, že ta stará mrcha Kenwood je pořád celkem schopná, což potvrzují i recenze na mém oblíbeném zdroji informací Hifiengine.com https://www.hifiengine.com/manual_library/kenwood/ka-3700.shtml 

Ve sbírce mám určitě horší kousky zvučných značek.

Teac má trochu přesnější basy s přesnějšími konturami, ale bez přímého porovnání bych si toho asi ani nevšiml.

Výkonější Teac mi přijde lepší až při vysoké hlasitosti, kterou si ale v bytě stejně nemohu dovolit a pokud bych to bezohledně osolil, tak to již vůbec není příjemný poslech.

U Kenwooda oceňuji funkci Loudness, od které výrobci upustili, ale při tichém poslechu podle mě význam má.

Musím ale podotknout, že neoplývám netopýřím ani výrazným hudebním sluchem, tudíž nejsem nejvhodnější testovací jezdec.

Na druhou stranu to má výhodu, že u mě nemá smysl vyhazovat dlouhé peníze za skutečný high-end 😀

Jako poslední vám ukážu malej zlepšováček.

Protože při skladování komponentů se mi furt někde motaj napájecí šňůry, tak jsem se už dožral a přimontoval jsem si na každý kus stahovací pásku se suchým zipem, kterou si šňůru připnu k přístroji a je klid. Pochválím se sám, že je to moc dobrá věc a i taková blbůstka mě potěší.

IMG_0758.thumb.jpeg.a099644bd40bc63f657302cb523dd129.jpeg

IMG_0759.thumb.jpeg.8459b53e945951c68da6296cf1af1297.jpeg

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

před 33 minutami, Jerryl napsal:

To rádio byl fail. Nějak jsem u toho FM moc o kvalitě nepřemejšlel.

Normálně jedu Spotify přes streamer.

...no FM nie,neviem aky maš streamer,DAC..Spotify tiež nie,skôr Tidal ak maš Hi-res zaplatené...alebo CD by bolo asi ako zdroj na tieto mašinky dostačujúci😎 ale šnúry máš vyriešene dobre👍🏻

Upraveno uživatelem zerrou
Odkaz ke komentáři

Tak drobnej reparát

Tidal nemám ale zvažuju. 

Takže Spotify

Už proti FM znatelný rozdíl v rozsahu i prostoru.

Kenwood má víc zdůrazněnou basovou složku kdežto Teac má celkově lehčí otevřenější zvuk s detailnějšími výškami. Na dlouhý poslech výborný, neunavující.

Vítěz Teac, ale Kenwood bych moc nepodceňoval, jako vintage hračka je super.

Toho Kenwooda jsem bral i proto, že je jednoduché konstrukce, abych se na něm v případě potřeby oprav jako výměna kondenzátorů a jiných vnitřností mohl trochu potrénovat. Byl bych naštvanej kdyby jezevčíka překonal.

Na těch moderních záležitostech plnejch švábů si troufám maximálně vyfoukat prach.

Odkaz ke komentáři

Jdu si pro radu, doporučení

Přemylšlím o pořízení streameru Yamaha wxad-10, který zde byl celkem doporučován.

Ale vzhledem k tomu, že už to není nejmladší model, tak se chci zeptat, jestli není v podobné ceně na trhu již něco zajímavějšího a doporučitelného. Narazil jsem např na Arylic s10.

Díky

Odkaz ke komentáři

Ta Yamaha nebyla špatná, už se asi nevyrábí, ale možná ještě seženeš nový kus. V podobné ceně jsou ještě krabičky, viz odkazy. Zvukově to bude na velmi podobné úrovni, velký podíl na user experience má ovládací appka (přehlednost, lagování, stabilita) a to nemohu porovnat, měl jsem krátce streamer od iEast i od Yamahy a přišlo mi to prašť jako uhoď. 

https://www.audiophonics.fr/en/streamers/ieast-audiocast-pro-m50-streamer-es9023-wifi-dlna-airplay-bluetooth-50-24bit-192khz-p-15946.html

https://www.audiophonics.fr/en/streamers/dayton-audio-wba51-network-audio-player-rj45-wifi-airplay-multiroom-bluetooth-p-17191.html

https://www.audiophonics.fr/en/streamers/wiim-mini-audio-streamer-bit-perfect-wifi-airplay-2-multiroom-bluetooth-50-24bit-192khz-p-15849.html

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...