kubinox Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Ta Yamaha R-S202 nemá ani HDMI, přijde mi to už moc oholené. Totok by snad byla lepší volba, co? https://www.mall.cz/av-prijimace-zesilovace/yamaha-htr-4068Do sítě to zapojím, BT to má, napojím na to všechny možné HDMI podporující krabice.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Jo, treba tohle pro ty Tve potreby ... Ta Yamaha R-S202 nemá ani HDMI, přijde mi to už moc oholené. Totok by snad byla lepší volba, co? https://www.mall.cz/av-prijimace-zesilovace/yamaha-htr-4068Do sítě to zapojím, BT to má, napojím na to všechny možné HDMI podporující krabice.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 (upraveno) Môžeš pozieť aj na Denon. Trochu je bordel v značení, niekde to volajú Ceol, niekde DRA-Nx... Ktorýsi z nich tuším nemá BT, na to pozor. Hrá to z NAS-u, internetové rádio, optický vstup, dock ... Mám ktorýsi doma, model bez CD mechaniky, hrá to dobre. Kupované cez Ebay.uk za pár korún. edit: teraz pozerám, že si sám na Denon dával link, tak trochu nosím drevo do lesa Upraveno 29. prosince 2016 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Otazka znie, ci ten bt potrebujes.. resp na co presne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Ahoj, taky už pár dnů řeším otázku generační výměny Audio aparatury v obýváku. Po asi týdením brouzdání jsem se předvybral sestavu Marantz AV reciever NR 1506 a Blueray UD 7007, který je vybaven velmi dobře i na hraní audio CD. Počítám, že to bude využito tak 80% audio a 20% BD film a TV. Teď jsem ale v koncích a potřeboval bych poradit s reprákama. Ten reciever je 5.1 a výkon při 8 ohmech 60W.http://www.marantz-hifi.cz/cz/products/pages/productdetails.aspx?catid=hometheatre&subcatid=avreceiver&productid=nr1506 Místnost kde to bude hrát je malá cca 25m2. Máte někdo nějaký tip po čem se dívat, nebo čemu se vyhnout? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubinox Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Môžeš pozieť aj na Denon. Trochu je bordel v značení, niekde to volajú Ceol, niekde DRA-Nx... Ktorýsi z nich tuším nemá BT, na to pozor. Hrá to z NAS-u, internetové rádio, optický vstup, dock ... Mám ktorýsi doma, model bez CD mechaniky, hrá to dobre. Kupované cez Ebay.uk za pár korún. denon-ceol-piccolo-dra-n4--multimedialny-sietovy-prehravac-rear.jpg denon-dra-n9-rear_4.jpg edit: teraz pozerám, že si sám na Denon dával link, tak trochu nosím drevo do lesa Spíš řeším, jak dostat lepší zvuk než z dosavadního řešení. V tom mi pomůže asi jakýkoliv fungující zesilovač a vhodné repro. Když už do toho nějaké peníze vrazím, tak ať to to má i něco navíc. Myslím, že by mi rovnocenně posloužil i ten Denon, ale to musím ještě promyslet, jestli mi bude chybět HDMI.Streamovat přes Spotify snad umí oba receivery. Otazka znie, ci ten bt potrebujes.. resp na co presne.Chci nahradit 3,5mm Jack, přes který to pouštím z mobilu do repro, jinak od toho nic jiného nečekám. Resp. nevím o ničem jiném, k čemu bych BT na receiveru využil. Je mi jasné, že přenos bude ztrátový, ale snad ne tak moc, že by se to nedalo poslouchat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swenak Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 (upraveno) A proč poslouchat z mobilu? Žere to energii (ok, může to být na kabelu), BT je nekvalitní, může vypadávat. Notifikace emailů, facebook a další budou taky asi vadit v poslechu. A co když někdo zavolá, nebo bude potřeba volat? Některé zde postnuté mají USB pro flashku/disk. Tam si jde dát hudbu a mobilem pouze ovládat. Je to kvalitní, hudba nemusí být v mobilu a užije si ji každý. Upraveno 29. prosince 2016 uživatelem swenak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 kubinoxnejprve si vyjasni, zda chceš stereo nebo multikanálstereo zesík za 8 t versus AV receiver za 8 t - hádej z čeho si poslechneš hudbu v lepší kvalitě na tom HDMI trváš proč? Zvuk z telky nebo z DVD dostaneš do zesilovače resp. receiveru analogově přes klasické cinche nebo digitálně přes optický kabel (pokud je v receiveru zabudovaný převodník)např. http://www.hifionline.cz/stereo-receivery/1956-yamaha-r-n301/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubinox Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Určitě chci stereo, pro moje potřeby je multikanál zbytečný. Vyloženě na HDMI nebazíruju, jestli je jiný a jednoduchý způsob jak to udělat jinak. Pokud budu mít BR přehrávač, set-top box, popř. do budoucna PS4, nebo jinou konzoli, napadlo mě HDMI.Otázka možná trochu mimo: Pozná ten receiver/zesilovač, že zapnu telku a zapne se sám? Anebo mi signál z BR přehrávače pustí do tv, ikdyž bude vypnutý? A proč poslouchat z mobilu? Žere to energii (ok, může to být na kabelu), BT je nekvalitní, může vypadávat. Notifikace emailů, facebook a další budou taky asi vadit v poslechu. A co když někdo zavolá, nebo bude potřeba volat? Některé zde postnuté mají USB pro flashku/disk. Tam si jde dát hudbu a mobilem pouze ovládat. Je to kvalitní, hudba nemusí být v mobilu a užije si ji každý.Proč? Protože mi to tak prozatím vyhovuje, ikdyž je pravda, že přes jack, který odpojím v případě potřeby. Ta varianta flashky s ovládáním na mobilu nezní vůbec špatně, s tím bych se spokojil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Lezia to z teba jak z chlpatej deky Co z toho mobilu pocuvas? Mp3? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubinox Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Jak se ptáte, odpovídám MP3 ala Torrent, žádné LossLess. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Nema zmysel cucat data z netu na mobil a potom to tlacit cez bt do ricivru. Si to uloz na usb alebo na dlna sietove "hocico" ktore vies prehrat z receivra alebo smartTV a mobil nechaj mobilom. Nehovoriac o scenari, ked rozkazes ricivru aby to z netu streamoval priamo on - ako hovoril kolega, mozes to urobit aj cez mobil v ulohe d.o. k ricivru. Nejdem riesit ze za tu hudbu zrejme neplatis, beztak to bude nieco hrozostrasne v hrozostrasnej kvalite Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swenak Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 V ČR je to legalní, OSA to zatáhne;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubinox Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Je pravda, že když vidím ty argumenty, začíná mi to dávat smysl. Doteď jsem receiver ani zesilovač nepotřeboval, tak se může zdát, že tomu moc nerozumím.. a nerozumím :-)Sorry, úplně jsem zapomněl, že samo sebou pouštím ve většině případů hudbu ze Spotify, ty MP3 už jsou spíš do auta. Nic to ale nemění na tom, že debata skrz hrůzostrašnou hudbu patří spíš jinam. No a když to shrnu, ať máme taky nějaký výsledek.. Poslouží mi AV receiver Yamaha HTR-4068 stejně jako ten mikrosystém Denon DRA-N4? Když vezmu v potaz to, že budu:- streamovat hudbu z DLNA, Spotify nebo pustím MP3 přes flashdisk- přehrávat filmy přes BR přehrávač, pustím nějakou herní konzoli nebo budu nucen mít do budoucna set-top box Furt totiž nevím, proč třeba ta Yamaha R-N301, R-S202D nebo něco jiného, je lepší než ten můj výběr? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 konecne normalne zadanie Pozri, dnes pocuvas creativne plastikove foglbudky a si spokojny. ked to vezmeme ako zaklad odkial sa chces zlepsit, tak COKOLVEK drahsie ako remen na panerai bude hrat lepsie ako to co mas. si na tom vlastne perfektne - nemozes spravit chybu. my sa ti snazime poradit co najlepsi zvuk za ten biedny budget co na to mas. tj znacko co ma lepsi zvuk ako ine znacky, a nieco co pozname. ale ked ti ide o to dosiahnut zlepsenie a minut co najmenej, tak kludne zostan pri tom co si si vybral - myslim ze budes spokojny. nemyslim to urazlivo, ale to je ako prist do porsche klubu s tym, ze chlopi, ake mam vybrat disky na zimu na zeninu fabku. my ti poradime, len istym typom otazok nie velmi dobre rozumieme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swenak Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 (upraveno) DRA-N4 jsem chvilku testoval. Není špatné, ale vadila mi aplikace pro telefon na ovládání a přehrávání hudby. To ale je iPhone, na Androidu to může být jinak. Stejné (jiná barva, ale to je tak vše), má Marantz, proto jsem ho zavrhnul taky. Kromě toho, jakou kvalitu chcete dostat bych doporučil si "sepsat", co od toho chci. HDMI není dle všeho nutné, na TV máte asi dost vstupů na xx harampádí. Z TV pak do zesilovače optikou/jackem/rca dostanete zvuk. TV tedy zobrazí veškerý obraz a zvuk z ní jediný vstup na zesilovači. Tím je TV vyřešena. Pak je tu audio samotné. Zde to jde často opět přes TV, ale to je nevhodné, protože musí TV běžet (ač někdy jde vypnout obraz). Takže to chce jiný zdroj pro MP3. Dělat to přes BT z telefonu/tabletu/... jde, ale zabijete hned kvalitu (a jde to poznat) a nataháte si další problémy (už jsem psal). Takže jiný zdroj. Bud další krabička, ovladač/app, nebo pořídit kombinaci zesilovač/přehrávač. A to je právě třeba DRA-N4, Yamaha WXA-50, Onkyo R-N855, Sonos Connect:Amp a další. Toto jsou zrovna všechno "prckové", které jsem testoval nedávno. Jsou i větší a i lepší, já hledal malé zařízení, které dám kamkoliv (i na zeď za TV třeba). Každý z nich kromě zesilovače má možnost hrát internetová rádia, streamované služby (spotify, tidal,...), hrát z USB, NAS přes DLNA (i z jiných zdrojů přes DLNA). Takže by to vypadalo tak, že jeden vstup by byla TV a hudba by byla další vstupy (už dle libosti z dostupných pro to zařízení). Jde k nim na vstup dát i více zdrojů, takže by tam šlo připojit externí CD mechaniku, gramofon, telefon jackem, ... . No a když toto vyřešíte, tak je potřeba ještě reproduktory, vhodné pro vybraný zesilovač/síťový zesilovač. To taky není jenom tak, slabý zesilovač nezvládne náročné repro (ten Denon má myslím jenom 2x40W na 4ohm). Pak třeba řešit, jestli chcete k filmům subwoofer, pokud ne, chce to repro, co zahraje i "spodek". Taky umístění repro je nutné řešit (pokud u zdi - bassreflex je potřeba mít vepředu). No, snad jsem neodradil:) Upraveno 29. prosince 2016 uživatelem swenak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Kubinox ty v tom pekne bloudis"Pro moje potřeby je multikanál zbytečný" vs "poslouží mi AV receiver..."A to jsme ještě vůbec nenakousli téma kolik peněz máš na DVĚ reprobedny (AV receiver a pět chrastítek fakt ne)Zkus to co má vyzkoušené swenak a neuděláš chybu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 (upraveno) swenak, všetko fajn, akurát slová "slabý zesilovač nezvládne náročné repro" môžu byť pre začiatočníka dosť mätúce. Občan má obývačku 3x5m, tam mu 2x40 Watt musí stačiť aj na menej citlivé repro, ak nechce rozpútať Armageddon. Mne ten Denon hrá v priestore 4x5m a spokojne ťahá trojpásmové stolitrové bedne. Na nedostatok hlasitosti som zatiaľ netrpel. Zvukovo je veľmi dobrý. Aj keď to je subjektívna vec a už som možno trochu nahluchnutý a na jedno ucho počujem o 0,45dB horšie, než na druhé. Nerobím reklamu, je mi jedno, kto si čo kúpi, ale z druhej ruky sa dá kúpiť za slušný peniaz a radšej by som investoval do kvalitnejších bedničiek. Inak N5 a N9 majú 2x60W. edit: Denon aplikácia na diaľkové ovládanie na Android je dosť biedna, aj keď v núdzi použiteľná Upraveno 29. prosince 2016 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swenak Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 (upraveno) Tak já mám relativně necitlivé KEF Q300 a s tou WXA-50 to v cca 6x3,5 je "jen tak tak". Ale pravdou je, že jsem to naplno neměl (panelák) a mít ani nebudu. Upraveno 29. prosince 2016 uživatelem swenak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Taurus hledáš bedny pro stereo (2.0, 2.1?) nebo pro "kino" (5.1)80% času na poslech hudby se docela slušně bije s použitím 5.1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se