Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

McStinger:

hovoris s jednoduchym konzumentom a pre mna recou, na ktoru asi nepomoze ani translator :-)

Btw., moj svokor sa v podstate doteraz nevie zmierit s tym, ze jeho dcera si vzala niekoho, kto nema elektrotechnicku fakultu...alebo aspon strojarinu, ta by presla so zatatymi zubami.

Podstatne je, ze v kombinacii s danymi reproduktormi (trapenie s akustikou miestnosti by bolo na samostatnu temu) z toho ide na moj vkus a pre moje usi paradna hudba.

Bocko:

dobry odhad, kupoval som to v Kohut audio, ale to su uz roky rokuce. Ta audia ako vidis, vlastne nevidis, kedze to nie je na fotke je este stary typ.

post-18934-0-59040100-1507097528_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky přidám něco, ale z jiného soudku... dnes nainstalováno

Tak jsem si zkusmo spočítal možnosti nastavení výhybky a je to vskutku impozantní číslo :)

Zajímalo by mě, kam si je nainstaloval? Projet se, změnit nastavení a furt dokola :) A po nějakém čase znovu :) 

Ještě by to chtělo možnost hejbat s dělící frekvencí...

Odkaz ke komentáři

Jen technický dotat přátelé DIY ladiči? Jak ty výhybkové vifikundace doma ladíte/měříte? V bezdozvukové komoře s referenčními mikrofony a příslušným měřícím zařízením? Nebo?

Odkaz ke komentáři

McStinger:

hovoris s jednoduchym konzumentom a pre mna recou, na ktoru asi nepomoze ani translator :-)

Btw., moj svokor sa v podstate doteraz nevie zmierit s tym, ze jeho dcera si vzala niekoho, kto nema elektrotechnicku fakultu...alebo aspon strojarinu, ta by presla so zatatymi zubami.

Podstatne je, ze v kombinacii s danymi reproduktormi (trapenie s akustikou miestnosti by bolo na samostatnu temu) z toho ide na moj vkus a pre moje usi paradna hudba.

Bocko:

dobry odhad, kupoval som to v Kohut audio, ale to su uz roky rokuce. Ta audia ako vidis, vlastne nevidis, kedze to nie je na fotke je este stary typ.

Inak máme rovnaký hifistolik trinásty.sk? Tie Mozarty som si bol u neho napocuvat a silno som váhal, potom boli niekde v bazáre za polovicu a zaváhal som zasa na druhý deň boli fuč. Moc pekný zvuk.
Odkaz ke komentáři

Stolik kupovala moja zena, tam ja nemam ziadne slovo :-) proste papuca riadna (teda ja)...cize netusim.

Teraz to vyzera tak, ze tam mam este napratanu nejaku velku yamahu, co ledva vosla, dole je stredovy reprak od yamo, DVD je hore vedla telky a polovica trci do priestoru, no proste bordel.

Hra tu vskutku velmi dobre. Ale tak na strope mam 15cm kamennej vlny pod akustickym sadrokartonom. Asi zbytocne, ale ked uz tam vosla, tak je tam.

Na stenach je strukturovana tapeta a take tie moderne obrazy, neviem ako sa vola tento styl, to islo zase mimo mna. Aj ked tato cast je trosku slabinou, ale ujde.

A v rohoch su take tie velke penove utvary z muzikera, bass traps myslim.

No a na opacnej strane mam strucke yamo stlpove a na boku 600W subwoofer. To ked pozeram horory, nech sa mam preco strhnut, ked mi zena prinesie kavu a nepocujem kroky :-)

Odkaz ke komentáři

Obě výhybky jsou celkem dobře přístupné pod sedačkou řidiče.

Provotní nastavení dělali včera v ahifi podle nějakých tabulek od výrobce, zatím nepociťuji nutkání hrabat se v tom...

Jsi šťastný člověk. Asi by mi to nedalo a zkoušel bych, jestli to nemůže hrát líp :)

Odkaz ke komentáři

Stolik kupovala moja zena, tam ja nemam ziadne slovo :-) proste papuca riadna (teda ja)...cize netusim.

Teraz to vyzera tak, ze tam mam este napratanu nejaku velku yamahu, co ledva vosla, dole je stredovy reprak od yamo, DVD je hore vedla telky a polovica trci do priestoru, no proste bordel.

Hra tu vskutku velmi dobre. Ale tak na strope mam 15cm kamennej vlny pod akustickym sadrokartonom. Asi zbytocne, ale ked uz tam vosla, tak je tam.

Na stenach je strukturovana tapeta a take tie moderne obrazy, neviem ako sa vola tento styl, to islo zase mimo mna. Aj ked tato cast je trosku slabinou, ale ujde.

A v rohoch su take tie velke penove utvary z muzikera, bass traps myslim.

No a na opacnej strane mam strucke yamo stlpove a na boku 600W subwoofer. To ked pozeram horory, nech sa mam preco strhnut, ked mi zena prinesie kavu a nepocujem kroky :-)

to spod toho koberca co trci to je dlazba?

Odkaz ke komentáři

Jsi šťastný člověk. Asi by mi to nedalo a zkoušel bych, jestli to nemůže hrát líp :)

Hele mám to v autě teprve necelých 24 hodin, nemohu vyloučit, že nějaké drobnosti ještě změním :-) až se budu nudit..

ale včera jsem tam pustil Dire Straits / Sultans Of Swing, 2Cellos / The Trooper Overture, Spyrogyra / Not Unlike That, Audioslave / Revelations, Stevie Ray Vaughan / Little Wing... a jako dobrý...

Odkaz ke komentáři

McStinger:

:) toto som myslel, že či sú užívateľsky nastaviteľné. Niektoré predzosilňovače pre prenosku sa takto dali nastaviť na konkrétnu prenosku, tak ma zaujalo, na čo sú tu. Ak to nie je v manuáli, asi výrobca nechcel, aby to bolo v manuáli.

post-957-0-06828800-1507108052_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já už naštěstí vyrostl z těch rádoby referenčních audiofilských psychóz... zda se mi zvuk líbí nebo ne, to poznám i bez měření. Je to subjektivní, já vím, ale mám klid :-)

to zistis, ale ked posudzujes nieco co uz niekto postavil. Ked mas spojit 4 pasma do jedneho zvuku ktory nema mat kriticke chyby, tak bez merania sa neobides.. resp obides, ja som to tak robil dlho, ale stracas kopec casu. Dnes je to jeden klik a vybavene.. hned vies ze kde je problem. v 98% pripadov si prakticky len potvrdis, ze predpoklad bol spravny.. ale v tych 2% zistis ze naco to je dobre. A treba si priznat, ze ani jeden system som nepouzival v nastaveni ktore mi vyplynulo z merani. To bol az na vynimky bezpohlavny zvuk. Vzdy si to clovek nejako prisposobi svojmu uchu.

ale ako hovorim - zistit ze mas napr. 180Hz na -18dB od zvysku je uzitocne. Pocut to aj pocujes, ze ten ktory ton nehra. A teraz pride moment: co s tym teraz urobit..? :)

Odkaz ke komentáři

Instant:

strop je suvisla plocha, taky dierovany akusticky sadrokarton, zvnutra potiahnuty netkanou textilou (ci co to je) a kedze bola medzi konstrukciou na sadrokarton a betonovym stropom medzera, tak sme to vyplnili vatou

McStinger:

v manuali ani slovicko. Resp. "manual" je typu, ze je uplne jedno, ci si ho precital alebo nie.

Odkaz ke komentáři

bocko:

To su Beethoven Baby Grand.

Samozrejme, na pocuvanie hudby ich mam zapojene vylucne cez zosilovac.

Yamahu, teda multikanal receiver mam kvoli kino zvuku, kedy je nastaveny ako master. Vtedy yamaha riadi audiu (na nej sa neda ovladat hlas) a vienna funguju ako predne repraky. Yamaha si sama riadi sub, zadne a stredovy.

Jasne, mam to v dome. Milujem soboty, ked sa mi podari moje zeny odoslat do nakupneho centra a mozem si na par hodin uzit skutocne hlasnu reprodukciu :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...