Návštěvník Oplt Odesláno 24. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2019 (upraveno) Tak to já zas sjíždím už retro klasiku. Nemáte někdo podobnou úchylku jako já? Nějaký tip na kvalitní pásky, případně kazety? Upraveno 24. března 2019 uživatelem Oplt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leviathan Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 podobne postihnutych je tu dost. Vela humorneho aj poucneho najdes: Inak: ten AKAI krasny http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/104045-av-receiver-a-repro-pros%C3%ADm-o-radu/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 25. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2019 Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondoni Odesláno 29. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2019 Jak dlouho vydrží záznam na takové pásce v původní kvalitě? Nedávno jsem poslouchal nějakou reportáž o renovaci starých pásků se záznamem z procesů kolem Milady Horákové. Upozorňovali tam na to, že to echo, které jde slyšet je tam díky tomu, že se ten magnetický záznam časem "propíše" do okolí, takže vlastně dopředu i dozadu záznamu (díky navinutí pásku). Ale v tomto případě to byly desítky let, co to bylo v nějakém improvizovaném archivu bez jakéhokoliv zázemí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 29. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2019 Ano to co píšeš je naprostá pravda. Já používám pásky Maxell UD 35, které se už léta nevyrábí, ale kvalita je stále perfektní. Staré Basf pásky jsou nepoužitelné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 29. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2019 (upraveno) No, ale mám toho víc. Jsem na to ulítlej jako někdo tady na hodinkách , tedy i já ... nic ve zlým... A to ještě není všechno, mám to doma jako v audio muzeu Upraveno 29. března 2019 uživatelem Oplt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MejlaG Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 Dnes jsem vytahl ze supliku kdysi porizeny za skoro 10 t. CD prehravac Tesla mc902. Je porad jako novy, vse fachci. Fakt nevim, proc jsem ho vubec nepouzival, vzdyt on hraje lip, nez ty nasledne kupovane Sony, JVC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 Dnes jsem vytahl ze supliku kdysi porizeny za skoro 10 t. CD prehravac Tesla mc902. Je porad jako novy, vse fachci. Fakt nevim, proc jsem ho vubec nepouzival, vzdyt on hraje lip, nez ty nasledne kupovane Sony, JVC.Tak ten jsem kupoval kdysi také a mám ho a hraju na něj do dnes. Myslím, že to bylo kolem roku 1988-89Vůbec nehraje špatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neuromancer Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 Upozorňovali tam na to, že to echo, které jde slyšet je tam díky tomu, že se ten magnetický záznam časem "propíše" do okolí, takže vlastně dopředu i dozadu záznamu (díky navinutí pásku). Ano, to je možné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 To je přesné, líp bych to neřekl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leviathan Odesláno 16. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2019 aj ten Technics konec by som prijal. Ale tiez mam toho dost. Sice nie vintage, ale manzelka by uz asi viac nezniesla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 16. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2019 Já už taky nic nekupuju, maximalně obměňuji za vyšší řadu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 16. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2019 kluci, nekde jsem kdysi cetl, ze z hlediska elektrickych rozvodu je -aby byl zvuk co nejcistsi- mit audio na zvlastni napajeci vetvi, at je tam co nejmene ruseni od ostatnich domacich spotrebicu...dokonce jsem cetl, ze se pro audio dela vlastni zemeni (https://www.mojo-audio.com/blog/audiophile-grounding/)protoze ted zrovna mam jeste barak rozpracovany ve fazi kdy se tyhle veci muzou pripravit, chtel jsem se zeptat, jestli s tim nekdo nemate zkusenosti? projektant se s timhle pozadavkem nesetkal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RobertPlant Odesláno 16. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2019 Pánové, Dokázal jsem si zníčit MC přenosku HANA EL u gramce Pro-Ject. Renovace by stála nesmysl v Japonsku. Zvažuju, že už nechci takto drahou choulostivou věc. Máte tu někdo reference na klasikou MM přenosku Ortofon 2M RED? Případně dává smysl připlatit za verzi BLUE? Dotaz 2: Chci propojit mobil se starým zesikem, ale chtěl bych vzduchem. Zkoušeli jste někdo externí bluetooth přijímače? Něco takového. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leviathan Odesláno 16. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2019 mal som Ortofon 2m RED a vymenil som za lacnu Audio-technica AT-VM95E a v podstate bez rozdielu. Tak snad BLUE daky posun bude. ExT. BT som riesil pri starom Yamaha AV. bol to daky philips s Cinch a optikou vzadu. Chodilo to bez problemov. Asi by sa ale poobzeral po podpore AptX resp Aptx HD.napr Avantree Priva III Pánové, Dokázal jsem si zníčit MC přenosku HANA EL u gramce Pro-Ject. Renovace by stála nesmysl v Japonsku. Zvažuju, že už nechci takto drahou choulostivou věc. Máte tu někdo reference na klasikou MM přenosku Ortofon 2M RED? Případně dává smysl připlatit za verzi BLUE? Dotaz 2: Chci propojit mobil se starým zesikem, ale chtěl bych vzduchem. Zkoušeli jste někdo externí bluetooth přijímače? Něco takového. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 16. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2019 aj ten Technics konec by som prijal. Ale tiez mam toho dost. Sice nie vintage, ale manzelka by uz asi viac nezniesla. ten technics hral "zvlastne" uz v case, ked to bola horuca novinka. predaval som vtedy v nemenovanom hifishope a predal som jeden technics na 10 Sony.. ten zvuk bol taky zvlastne makky, zaobleny, proste japonsky hladky a vlezly, ako obchodnik s poistkami pre hornych 10 tisic. Nechcel som to uz vtedy, nechcel by som to ani dnes, ale ma to svoju cielovku, o tom niet pochyb. kazdopadne dizajn to malo svetovy a ma este dnes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Oplt Odesláno 16. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2019 Technics jedině s ekvalizérem. Jinak je zvuk opravdu bez dynamiky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghislain Lambert Odesláno 16. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2019 Tu přenosku HANA EL neznám. To je MC?Zkoušel jsem přenosem desítky. Levná MC hrála vždy hůře než kvalitní MM. Ono na MC prenosku potřebuješ vše ostatní v odpovídající kvalitě. Celý systém je pak ale řádově dražší. Moc záleží tedy na zbytku řetězce a samozřejmě akustické. Píšeš, že to máš na gramo Project. Pokud to není něco z nejvyšších řad, sel bych do MM. Nejlepší MM co jsem slyšel a měl byla 2M black. Ale pokud máš třeba Xpression, nebo Debut, tak je to jedno. Kup si třeba Music Hall tracker. Na tu cenu hraje excelentnne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghislain Lambert Odesláno 16. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2019 Tu přenosku HANA EL neznám. To je MC?Zkoušel jsem přenosem desítky. Levná MC hrála vždy hůře než kvalitní MM. Ono na MC prenosku potřebuješ vše ostatní v odpovídající kvalitě. Celý systém je pak ale řádově dražší. Moc záleží tedy na zbytku řetězce a samozřejmě akustické. Píšeš, že to máš na gramo Project. Pokud to není něco z nejvyšších řad, sel bych do MM. Nejlepší MM co jsem slyšel a měl byla 2M black. Ale pokud máš třeba Xpression, nebo Debut, tak je to jedno. Kup si třeba Music Hall tracker. Na tu cenu hraje excelentnne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bocko Odesláno 16. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2019 Technics jedině s ekvalizérem. Jinak je zvuk opravdu bez dynamiky.Ekvalizer do hifi jednoducho nepatri. Nemame cas nato, aby sme pocuvali nekvalitne hifi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se