Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vzhledem k blížícím se kulatinám bych rád manželce naznačil, co by mi udělalo radost.

- zdobený Unitas nebo Peseux

- průhledné dýnko (pokud není u zdobených strojků automaticky)

- raději natahování než automat

- jednoduchý ciferník (žádné tachymetry ani nic podobného), žádné subciferníky (ne chronograf)

- spíše centrální vteřinovka, nebo mimostředná na pozici 6

- když datum, tak na pozici 3, 6 nebo pod 12 (big date nevadí)

- cena kolem 15 tisíc CZK

Nezajímá mě vodotěsnost, hodinky budou spíš do obleku. Netrpím strachem z malých rozměrů (nosil jsem PRIMky). Spíš ne pilotky.

Za všechny tipy předem děkuji!

Posted

Tak ty jsou hodně zajímavý. Od Junghansu se mi líbí Maxbill Chronoscope. Vzhledem k dvakrát vyšší ceně se na ně budu jen dívat. Ale našel jsem Maxbill Handaufzug. Jdu zjistit, jestli mají průhled dýnkem a jdu do nich. Díky!

Posted
Tak ty jsou hodně zajímavý. Od Junghansu se mi líbí Maxbill Chronoscope. Vzhledem k dvakrát vyšší ceně se na ně budu jen dívat. Ale našel jsem Maxbill Handaufzug. Jdu zjistit, jestli mají průhled dýnkem a jdu do nich. Díky!

Co vim, tak zadna verze Max Bill nema pruhled :(

Ale zkus napsat do toho Nomosu. Mne osobne u tech Orionek vadi jeste kombinace ruzne barvy indexu a rucek. Ale jestli Ti vymeni dynko, tak by treba zvladli i rucky. Protoze ty Orionky se zlatymi indexy i ruckami jsou prekrasne. V Nomosu jsem si je mohl poradne osahat a hrozne se mi libi tvar jejich pouzdra a zvlast me zaujal tvar proskleneho dynka. Jen ta velikost neni nejvetsi. Ale, pokud nemusis mit na ruce nutne popelnik, tak je Orion vyborna volba.

Posted

Otázka spíš zní - je tam zdobenej strojek i když je tam plný dýnko? No napíšu mail a budu chytřejší.

Posted (edited)

Odpověď je poměrně snadná. Jelikož jsou tyto oriony z roku 1993, bude tam strojek 1 T.

EDIT: Pro hezký zdobený strojek u Nomosů - t.j. Manufakturkaliber Î? musíš hledat mezi hodinkami vyrobenými od roku 2005.

Edited by Andreas.ks
Posted

Oriony v sede jsou fakt krasne, o tom zadna. Vice zdobeny strojek, nez ma Stowa KS budes v teto cenove relaci hledat asi tezko. Pokud se nedivas po Tourby watches, nebo necem podobnem. KS ma perlaz dokonce i pod setrvackou. Zkousel jsem je na sve 19 cm ruce a diky tenke lunete je to pohoda. Antea 390, o kterych jsem premyslel, bych si uz nekoupil. Ta velikost a hladky cerny cordovan je k manzetovym knoflickum od Pinku paradni kombinace. Taky proto, ze rucni natah je na oblekovkach paradni.

Posted

Aha uz chapu tvuj dotaz k dynku na Stowa, necetl jsem toto vlakno - odpoved mas v SZ.

Mel jsem Max Bill Chronoscope v cerne a byly to fantasticke hodinky, jen kdyby to nebyl automat.

Chtel jsem natahovaky a mam Nomos Orion - par dni. Nicmene jsou na prodej, a to proto, ze se vyskytla mimoradna prilezitost a mam na ceste Nomos Tangente Anthrazit gangreserve a mam vyzkouseno, ze dvoje oblekovky neunosim

Posted
Co vim, tak zadna verze Max Bill nema pruhled :(

Ale zkus napsat do toho Nomosu. Mne osobne u tech Orionek vadi jeste kombinace ruzne barvy indexu a rucek. Ale jestli Ti vymeni dynko, tak by treba zvladli i rucky. Protoze ty Orionky se zlatymi indexy i ruckami jsou prekrasne. V Nomosu jsem si je mohl poradne osahat a hrozne se mi libi tvar jejich pouzdra a zvlast me zaujal tvar proskleneho dynka. Jen ta velikost neni nejvetsi. Ale, pokud nemusis mit na ruce nutne popelnik, tak je Orion vyborna volba.

Ty modrene rucicky jsou prave to, co me donutilo poridit si tento model. Stribrne pouzdro, zlate indexy, modre rucky.. Jsou vyborne kontrastni/citelne.

Ale kazdy ma svuj vkus...jako druhou volbu bych bral all silver.

Posted

Tak to vypadá, že je rozhodnuto. Oriony v kombinaci modrá/žlutá vypadjí skutečně moc pěkně. Zkusím se poohlídnout po modelu 2005 a dál (díky za tip, Andreas.ks). Kdyby se někomu válely v šuplíku, tak sem s nima ;o)