Přejít na obsah

GMT Chronomag L.E. - Diskuse

Návštěvník Tada

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno
  kejklik napsal:
Přesně tak, JdC byl kromě všeho největšího i největším cestovatelem a LE je jen malým díkem a poklonou jeho velikosti. Pokud budou JdC LE, jdu do nich.

Tak JC je samozřejmě největším cestovatelem, objevitelem a vynálezcem všech dob a vůbec v celém vesmíru... Ale pro něj by nebyli dost velkou poctou ani platinové primky s revolučním in-house kalibrem :)

• Odpovědi 2,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Cestovatelské hodinky s českým motivem - super nápad! :)

Kyklopa určitě ne, alá Rolex pouzdro také ne... GMT a datum určitě ano, den by také nebyl marný - pro cestovatele se to opravdu hodí, často a rychle přestanu vnímat co je za den... A nezapomeňmež také na dobrou luminiscenci a čitelnost!

Mně se docela líbí Hamiltony "Harrison Ford", je to taková pěkná směs klasiky, Indy Jonese a Afriky (na mne tak působí)... Takže něco v podobném duchu, s nějakým českým motivem - do toho bych šel a pár mých souputníků určitě také.

Návštěvník Tada
Odesláno
  Harry napsal:
Kyklopa určitě ne, alá Rolex pouzdro také ne... GMT a datum určitě ano, den by také nebyl marný - pro cestovatele se to opravdu hodí, často a rychle přestanu vnímat co je za den... A nezapomeňmež také na dobrou luminiscenci a čitelnost!

No jediná věc, kterou jsme limitováni v tvorbě je právě tvar pouzdra a lunety, ale na všem ostatním se můžeme vyřádit do sytosti...

Odesláno

škoda, že už je to tolik let zpátky, ale echt cestovatel byl Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic, ne? Navíc o tom napsal, že šel Z Čech až na konec světa... No a autorská práva a patenty na něj už jsou spolehlivě free :)

prosím, berte to jako OT vtípek

Odesláno

Aldo to vykop dobře. To je směr, kterej mě napadl taky... Když Pavel, tak na dýnku socha atd...

Holub, afrika (zajímavá vteřinovka a na dýnku afrika s trasou) - ať je to konzistentní. Konkolskiho bych taky zatim neházel přes palubu. Souhlasím s názorem, že to uděláme jako cestovatelské GMT a vodotěsnost je bonus, že nechcem dajvry.

Jen to bude chtít designera. Na ciferníky, na lunetu, ručky... Mantinely jsou tu násobně širší než u pilotek, bude to boj.

Odesláno

No nevím, školy nemám, ale cestovatelské hodinky na bázy potápek ala Rolex, to se mi moc nezdá. Samozřejmě netuším co cestovatelé nosili (předpokládám že to, co jim dali na ruku sponzoři), ale že by zrovna toto... To bych raději zapracoval na tč. vyprodaném modelu Steinhart Black Tie (42 mm s Unitasem). Myslím, že elementární logiku mají jednoduché menší hodinky s ručním nátahem na kůži.

Odesláno

Aby jsme se nezamotali do Holuba, Hanzelky nebo JC, na tom se nikdy neshodnem, ale to neni tak podstatne. Cestovatelske hodinky OK, mohou vychazet z modelu Odysea, svetly letní model s funkci GMT, bez lupy, datumovka na 6, vyrazna rytina na dynku, nikde zadny napis Steinhart. To pro začátek.

Pouzdro, korunka a tah jsou dané - mame k dispozici lunetu, rucky a cifernik. Cena predpokladam opet kolep 400 Eur.

Odesláno
  Frantik napsal:
Aby jsme se nezamotali do Holuba, Hanzelky nebo JC, na tom se nikdy neshodnem, ale to neni tak podstatne. Cestovatelske hodinky OK, mohou vychazet z modelu Odysea, svetly letní model s funkci GMT, bez lupy, datumovka na 6, vyrazna rytina na dynku, nikde zadny napis Steinhart. To pro začátek.

Pouzdro, korunka a tah jsou dané - mame k dispozici lunetu, rucky a cifernik. Cena predpokladam opet kolep 400 Eur.

Do toho bych sel, na rozdil od "obycejnych" pilotek, taky.

Odesláno

No ted bude nejvetsi problem dostat se k prvnimu navrhu. Musime asi vymyslet hlasovani o ciferniku (svetly/tmavy), rucky, luneta (diver odpocet/24hod/apod), datumka (na 6/na 3), gmt rucka, apod. Bude toho dost. Souvisle s tim je potreba doladit ten nazev a tematicke zamereni. Asi by to melo byt take formou ankety - jestli Hanzelka&Zikmund, Emil Holub, apod.

Je to holt beh na dlouhou trat.

Odesláno

ja jsem nadsene pro. stavim se do rady. souhlasil bych s uz uvedenym:

- zadne logo ani napis na ciferniku

- idealne bez lupy

- rozhodne GMT, kdyz to ma byt cestovatelksa limitka

- datum na 6ce

motiv bych videl jako dost dulezity, mel by byt tresnickou na dortu, resp. na dynku. ac jsem velkym priznivcem JC, ze seriozniho uzsiho vyberu bych ho vyskrtl. kandidati jsou podle me opravdu jen Hanzelka & Zikmund a E. Holub. ovsem uprimne si rekneme, ze svet opravdu procestovali jen prvni dva. Holub se omezil na Afriku. takze ja bych z faktografickych duvodu zvedl obe ruce pro H&Z.

mozna by to chtelo postupovat v krocich - shodnout se na jedne veci (treba to tema, protoze z toho muze vychazet ostatni) a kdyz to odfafkujeme, tak se pohnout dal.

EDIT: P.S.: mozna ty diversky nejsou uplne nejlepsi volba. "cestovatelske" hodinky by asi mely mit nejen indexy, ale aspon semtam nejake cislo (aspon 0/12 - 3 - 6 - 9, ne-li vis). prvotnim hlediskem by asi mela byt maximalni prehlednost, citelnost a srozumitelnost na prvni pohled. mozna jsem ale mimo ja, s tim, jak chapu cestovatelske hodinky.

Odesláno

Ja mam take zajem

Bez loga a napisu

bez lupy

datum na trojce

GMT

svetly cifernik

a protoze jsou mi hanzelka se zikmundem vrcholne nesympaticti a nemyslim si ze spravny cestovatel musi projet cely svet, tak na dynko Holuba :) a hodinky klidne v nejakem africkem stylu ...

Odesláno
  utrejch napsal:
a protoze jsou mi hanzelka se zikmundem vrcholne nesympaticti a nemyslim si ze spravny cestovatel musi projet cely svet, tak na dynko Holuba :) a hodinky klidne v nejakem africkem stylu ...

znal jsem jednoho typka, co jel stopem z Cierne nad Tisou do Ase... dame ho na dynko? napsal o tom dokonce clanek do nejakeho casopisu...

Odesláno
  little_w napsal:
znal jsem jednoho typka, co jel stopem z Cierne nad Tisou do Ase... dame ho na dynko? napsal o tom dokonce clanek do nejakeho casopisu...

Taky bych byl pro Hanzelku se Zikmundem a na dynku Tatrovku, luneta GMT ale nejlepe jenom ryta, protoze ke svetlemu ciferniku nechci zadny omalovanky.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...