Jump to content

Recommended Posts

Posted

Možná, že jsem jen špatně hledal, ale tady na fóru jsem na nic od téhle značky nenarazil. Víte o ní někdo něco? Dostaly se ke mě tyto hodinky a nevím o co jde. Rok výroby odhaduji tak na 1920 až 1940. Díky za info.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Značku Silvana znám proto, že si můj táta koupil v roce 1945 hodinky této značky a nosí je dodnes. Po válce se prý u nás dost prodávaly a platily za kvalitní stroje. Což dokazuje i to, že táta je nosí víc jak šedesát let a pořád šlapou, jednou, co vím, byly v opravě. Vzhledem k tomu mám pár kousků ve své sbírce a svého času jsem je i dost nosil. Občas se Silvany objeví i na Aukru nebo ve starožitnictví v ceně do tisíce kaček, u zlatých je to samozřejmě víc. Pokud by ses jich chtěl zbavit, u mě by se jim vedlo dobře ;-)

Posted

Díky všem za info.  Já se vyznám spíš v digi. Zbavovat se jich nebudu určitě, páč jsou pomátka po dědovi. Jen jsem chtěl mít představu o tom co jsou zač.

Posted

Dnes jsem viděl hodinky této značky v bazaru v Nekázance. Připadaly mi novější, odhadem tak 50. - 60. léta. Bohužel jsem nezahlédl cenu.