Jump to content

Recommended Posts

Posted

Je kouzelné, když se věci sejdou v čase. Na Aukru se právě draží tyto Sporty. Ať žije lidová tvořivost. Tímto nenapadám prodávající, ale spíše zvyky, které dříve při opravách Primek panovaly ....

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

u prvni verze sportu2, ktere mely ciferniky se sviticimi indexy (modra, vinova, cerna) se pomerne casto objevovaly rucky z jednicek - osobne si myslim, ze to vylo uz primo z vyroby (prolinani vyroby jednicek a dvojek).

Jinak ty vinove od Bigese jsou ve spatnem typu pouzdra, rovnez vnitrni armovaci krouzek je vymeneny...

Posted
u prvni verze sportu2, ktere mely ciferniky se sviticimi indexy (modra, vinova, cerna) se pomerne casto objevovaly rucky z jednicek - osobne si myslim, ze to vylo uz primo z vyroby (prolinani vyroby jednicek a dvojek).

Jinak ty vinove od Bigese jsou ve spatnem typu pouzdra, rovnez vnitrni armovaci krouzek je vymeneny...

Naprosto s Tebou souhlasím. Právě proto jsem to tak opatrně napsal. Vždyť už tady bylo asi stokrát popsáno, jak soudruzí přímo v pRIMU ČAROVALI SE SOUČÁSTKAMI :-)

Posted

Eee... teďka jsem poněkud zmate. Že ručky neodpovídají, to vím. Že kroužek má být červený a ne černý (nemáte někdo ten červený?), to také vím (a navíc je nakřivo...), nicméně proč je to "špatný typ pouzdra"?

Jinak takhle jsem je koupil a čekám, až se mi do pracky dostanou hezké ručky na Sporty 2 a Igen se špatnýma prackama pro výměnu ruček :)

Na druhou stranu ještě takhle nějaký čas mohou vydržet, nakonec ty pracky na Sportech 2 nejsou nějaký zázrak. Mírně řečeno.

Posted

Pouzdro by mělo mít zdobenou horní stranu, takové broušené linky do oblouku. Ale co je špatného na tom armovacím kroužku, kromě toho že je posunutý?

Posted
Pouzdro by mělo mít zdobenou horní stranu, takové broušené linky do oblouku. Ale co je špatného na tom armovacím kroužku, kromě toho že je posunutý?

No jak na to koukám, vypadá tohle pouzdro jako ostatní Prim Sport II* :) Kroužek má černé čárky, ne červené, jaké by měl mít (viz foto). Což ovšem na mé nedokonalé při žárovce focené fotce poznat není :-/ No je to holt hustá složenina. Alespoň má hezkou lunetu :)

*Možná myslíš toto? Tak to jsem zatím viděl jen na fotce.

(foto by tolja)

Posted

podobně zpustlé sportky kombi taky vlastním. vznikly mou vlastní tvořivostí v osmdesátých letech když jsem se učil hodinářem. Spolužák který měl kontakty na shánění součástek mi sehnal pouzdro s číselníkem a ručkami a já do něj zastavěl cal.66, tedy bez datumovky. Pouzdro a číselník je II a ručky jsou ty špičaté z Igen. Sekundová ručka je opět z II, oranžová bez svítícího konce. Přijde mi že ty špičaté ručky vzhledově pasují i k II typu líp než ty hranaté. Vyfotil bych je ale jednak je nemám u sebe a jednak jsou otřískané jako by prodělaly mnoho sovětských ofenziv.

Posted
podobně zpustlé sportky kombi taky vlastním. vznikly mou vlastní tvořivostí v osmdesátých letech když jsem se učil hodinářem. Spolužák který měl kontakty na shánění součástek mi sehnal pouzdro s číselníkem a ručkami a já do něj zastavěl cal.66, tedy bez datumovky. Pouzdro a číselník je II a ručky jsou ty špičaté z Igen. Sekundová ručka je opět z II, oranžová bez svítícího konce. Přijde mi že ty špičaté ručky vzhledově pasují i k II typu líp než ty hranaté. Vyfotil bych je ale jednak je nemám u sebe a jednak jsou otřískané jako by prodělaly mnoho sovětských ofenziv.

Tak jestli bude příležitost, tož je rozhodně vyfoť :)

Ony ty hranaté ručky fakt nic moc. Pokud se mi ale dostanou do ruky hezké Igeny bez ručiček či s nějakými poškozenými, zřejmě dojde k prohození. Se ještě uvidí :) Což mi připomíná, že bych mohl vyfotit ještě jednu obludnost ve své sbírce...

Moje drahá odjela i se zrcadlovkou, takže jen mobilová fotka :) Jinak bez obav, v tomto tavu by neměly zůstat, jen nevím, jestli ten hnusný tmavý flek vpravo dole u středu půjde odstranit :(

Posted

Náhodou tahle kombinace na mě kupodivu nepůsobí nijak špatně. A ničemné makro z mobilu lze dost vylepšit focením přes lupu :)

Posted
Náhodou tahle kombinace na mě kupodivu nepůsobí nijak špatně. A ničemné makro z mobilu lze dost vylepšit focením přes lupu :)

Pokud narážíš na tu červenou "složeninu", tak jednoznačná výhoda je, že fluorescenční barva na číselníku i ručkách má stejný odstín. Jakmile bych začal s přehazováním, už to nebude takto ladit. Jen to červené okruží mi chybí, to vypadá na další poptávký inzerát, zatím jsem tedy moc úspěšný nebyl :)

• 2 weeks later...