Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
No a ja se ptam...ty by sis to teda u nej koupil, i kdyby slo o rozdil tisicu nebo desetitisicu (zde na foru byly takove pripady)?!?!?

Ne nekoupil, ale rozhodně bych k němu nešel na školení a potom to koupil někde jinde...možná jsem debil, ale tohle bych určitě neudělal. Je to sice fórum o hodinkách, ale bavíme se o rozdílných cenách eshop a kamenný obchod a je jedno jestli se tam prodávají hodinky nebo mobily..podstata je stejná.

• Odpovědi 104
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Ne nekoupil, ale rozhodně bych k němu nešel na školení a potom to koupil někde jinde...možná jsem debil, ale tohle bych určitě neudělal. Je to sice fórum o hodinkách, ale bavíme se o rozdílných cenách eshop a kamenný obchod a je jedno jestli se tam prodávají hodinky nebo mobily..podstata je stejná.

Ja nemluvim o zadnem skoleni, ja se nikam nechodim vyptavat a skolit. Ale to ze mrknu v kamennem obchode na hodinky a pak je objednam mnohem levneji v eshopu ze me teda nedela sprostaka. To je proste realita. A ty bys je evidentne taky nekoupil, takze se mnou v podstate souhlasis!! Co teda resime.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno (upraveno)

A myslim, ze toto tema patri k hodinkove kulture. Predrazeny ksefty jako Carollinum, Dusak, Hanak, Altman tady mnohdy delali a mozna jeste delaji z kvalitnich hodinek nedostupny luxus. Schvalne at je ozvou clenove, kteri s diky internetu poridili hodinky, o kterych by se jim tady ani nesnilo.

Bondovky nebo Breitling Colt jsou v CR povazovany mnohdy za vrchol luxusu, protoze stoji treba padesát táců, ale na ebay nebo int. forech po celem svete se daji sehnat za mnohem nizsi penize a delaji stejnou radost. Co je na tom prasackeho proboha?!?!?!?

Upraveno uživatelem Frantik
Návštěvník Snow
Odesláno

Ještě malá poznámka pro Donutse, protože jsem vášnivě obhajoval nákup z ebay. Omegy OH od Dušáka vezmeme, pokud sežene verzi S/S, měl je jen na kůži.

Jinak zde končím, protože se vlákno vyhrotilo a posunulo nebezpečně jinam, tyhle debaty sem nepatří. Vyříkáme si to jindy a jinde kuk.gif .

Odesláno
A myslim, ze toto tema patri k hodinkove kulture. Predrazeny ksefty jako Carollinum, Dusak, Hanak, Altman tady mnohdy delali a mozna jeste delaji z kvalitnich hodinek nedostupny luxus. Schvalne at je ozvou clenove, kteri s diky internetu poridili hodinky, o kterych by se jim tady ani nesnilo.

Bondovky nebo Breitling Colt jsou v CR povazovany mnohdy za vrchol luxusu, protoze stoji treba padesát táců, ale na ebay nebo int. forech po celem svete se daji sehnat za mnohem nizsi penize a delaji stejnou radost. Co je na tom prasackeho proboha?!?!?!?

Nic, pokud informace a moznost vyzkouseni pozadujes po tom internetovem prodejci.

Odesláno
Ja nemluvim o zadnem skoleni, ja se nikam nechodim vyptavat a skolit. Ale to ze mrknu v kamennem obchode na hodinky a pak je objednam mnohem levneji v eshopu ze me teda nedela sprostaka. To je proste realita. A ty bys je evidentne taky nekoupil, takze se mnou v podstate souhlasis!! Co teda resime.

Jestli se jenom mrkneš a obchodník ti nevěnuje žádný čas tak to je iné kafe.....a určitě si nemyslím, že jsi sprosťák...to v žádném případě :cheers:

Odesláno
Jestli se jenom mrkneš a obchodník ti nevěnuje žádný čas tak to je iné kafe.....a určitě si nemyslím, že jsi sprosťák...to v žádném případě :cheers:

Jasne, nic osobniho a hlavne zadna vyhrocena debata, jen diskuze :thumbsup_anim:

Odesláno

Jinak zde končím, protože se vlákno vyhrotilo a posunulo nebezpečně jinam, tyhle debaty sem nepatří.

Vyříkáme si to jindy a jinde

To je hezkéééééééé..... :thumbsup_anim:

Odesláno

Já kupuji venku a v hodinářství se na hodinky nedívám. Ne kvůli svým morálním kvalitám, ale kvůli lenosti. Kultura koupě hodinek žádná, ale třeba se k ní časem dopracuji Výhoda nakupování po netu je překvapení při rozbalování. Naposled jsem byl překvapen z vykradeného balíku ze Singapuru. Další překvapení na poště, kde mi byla sdělena náhrada 850,- Kč.

Odesláno

Mě zase při nákupo štve, když se mi prodavač věnuje :) Rád si všechno prohlídnu sám a v klidu a nemám rád, když kolem mě někdo skáče a otravuje..... stejně si o hodinkách, o které mám zájem, všechno zjistím na netu :)

Odesláno
V kamennem obchode si je osahat a pak levneji koupit na netu, povazuji za obrovskou prasarnu. Rozhodne nic cim by se mel slusny clovek chlubit.

z čeho jsi to dovodil????

bylo to myšleno tak, že buď to chci vidět, pokecat vo tom s prodavačem a koupit na místě, nebo to rovnou koupim z netu. Ale i tak, jak to popsal Frantik, nebo kdo, v příspěvkou pode mnou, to není nic, pro co bych se picnul. BTW SLUŠNÉ obchody (Koscom etc.) při vážném zájmu jsou ochotné a schopné vyjít s cenu trochu naproti zákazníkovy.

Odesláno

Ikdyz me chudacek obchodnik pobavil, myslim, ze tak cerno bile to neni. Pausalne hazet obchodniky do jednoho pytle preci nejde. Pokud takova debata, pak jedine na pripadech konkretnich obchodniku.

A stejne to bude debata o lejne. At si kazdy kupuje kde se mu libi. V kramu riskujes nadhodnocenou cenu, na webu zase problem s dodanim ci reklamaci.

Imho pokud je Donuts prevtleny Mirek Dusin, pak si v dnesnim svete dost vytrpi uz tak dost, tak se do nej nebudem jeste navazet...

Odesláno

Já teda zírám...

Obchod je přece věcí nabídky a poptávky. Prodavač se ti má věnovat v každém případě, ať už nakoupíš u něj, nebo jinde, to je úplně jedno. Žes u něj nekoupil znamená jen tolik, že jeho nabídka nebyla stejně zajímavá, jako nabídka jinde. Tečka.

Za sebe říkám, že jsem byl několikrát v shopech a řekl jsem na férovku, že se jdu podívat na zboží, které chci koupit jinde. Zatím se mi nestalo, aby s tím někde byl problém (Carollinum, Watch de Luxe Flóra a pár nehodinkových záležitostí), naopak se prodavači kolikrát zajímali, za kolik to kupuju, kde a nezřídka vyšli vstříc s cenou. Byl to tak fajn zážitek, že jsem nakonec ty peníze nechal u nich, protože se cenový rozdíl setřel na relativní drobný. A tak by to podle mě mělo fungovat. Dobrej prodavač tě prostě nenechá odejít s prázdnou.

Odesláno

Souhlas k KFL, nesmí se ale zapomínat na jednu věc, existuje skupina zákazníků , kteří netouží něco koupit, ale pouze *****, až je to hamba.

Můžu mluvit pouze ohledně prodeje a navrhování šperků - člověk zákazníkovi vyjde maximálně vstříc, připraví návrhy, vše vysvětlí, navrhne různé cenové varianty, druhy provedení , prostě všechno.

Pak mi ale začne vykládat, že si to koupí kdekoliv jinde, že kamarád mu to přiveze z tramtárie a že v Turecku jsou šperky lepší, více zlaté atd. :rolleyes:

Vynadá mi, jak to že to nemám/nedělám, nepoděkuje, nepozdraví a odejde. Samozřejmě profesionálně jsem nikdy nedal nic najevo. :suicide_anim:

Prostě musí to fungovat na obou stranách a není to jen problém prodávajících.

Odesláno
Souhlas k KFL, nesmí se ale zapomínat na jednu věc, existuje skupina zákazníků , kteří netouží něco koupit, ale pouze *****, až je to hamba.

Ano, to je pravda. Slušnost v obchodním styku by měla bejt na obou stranách a u nás to ne vždycky funguje :(.

Odesláno

Pridam aj ja svoju skusenost...na nete som si vyhliadol par modelov jednej znacky, a pozrel som sa na ofcialnych distributorov v mojom okoli, aby som si isiel tie hodinky pozriet na zivo. Obehol som asi 4 predajne, kde som v jednej aj nasiel moj vybrany model...ale pristup predavacov bol taky, ze som isiel do inej predajne (kde som uz predtym bol) a tam som si to cez nich objednal (cena na pulte bola o cca 15% vyssia ako na nete). Preco?

Pretoze aj ked som povodne planoval objednat cez net, pretoze som vedel ze je tam nizsia cena, pristupom v tejto konkretnej predajni si ma ziskali...

Povedal som im, ze mam vyhliadnuty tento konkretny model na nete (cenu som nespominal) a oni ze mi zistia za ako dlho a aku cenu mi na ten model daju...potom mi z obchodu volali, ze cenovka je tam taka a taka, ale ze si pozreli ze su na nete lacnejsie, a ze dala by sa tam urobit lepsia cena (bez toho, ze by som o nieco take ziadal). Tak som teda siel do toho, a vysledok bol, ze pri preberani a plateni mi dali zlavu 30%, takze som obisiel este lepsie ako na nete a bez akehokolvek rizika.

Odesláno

Proč? Hodinařina s velkým H to není, na tom se tu myslím shodne většina lidí, je to masově sekaný kalibr. Já proti Etě samozřejmě vůbec nic nemám, ale použil jsem to jako příklad věci, na které není vlastně co debatovat z pohledu "fajnšmekra" :headphone:

for henker

ETA 2824 taky neni žádná Hodinařina

Tak to jsi mě tedy fakt dostal........ :huh:

Odesláno
Proč? Hodinařina s velkým H to není, na tom se tu myslím shodne většina lidí, je to masově sekaný kalibr. Já proti Etě samozřejmě vůbec nic nemám, ale použil jsem to jako příklad věci, na které není vlastně co debatovat z pohledu "fajnšmekra" :headphone:

Bez nějaké stopy ironie: Prosím informaci pro neznalého laika - které kalibry tedy obstojí? Zkus to nějak obecně vyjádřit. Dík.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...