Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

..Vlhkost v mistnosti pri montazi nemuzu vyloucit, ale mylsim ze naprosto minimalni, muj pocit. ..

Pro zajímavost: koukal jsem na svoji venkovní meteostanici i na úřední záznamy - leden a únor 2012 byl plný dní (respektive hodin), kdy relativní vlkost vzduchu byla nad 75%, 80% a dokonce i nad 90%. To zas tak u nás běžně není. Samozřejmě je otázka, jak bylo v den rozborky venku a jak bylo v té místnosti. To se sice už zpětně nedovíme, ale bylo by dobré to při dalších rozborkách hodinek sledovat. Upraveno uživatelem Petr_P
  • Odpovědi 166
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já se domluvím s tím Fastem a hodinky, tam pošlu na těsnost a případně je tam nechám přetěsnit. A uvidím, jak to dopadne. A podám inf.

• po 3 týdnech...
Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Já se teda taky přikláním k názoru, že vlhkost by uvnitř vodotěsných hodinek v žádném případě kondenzovat neměla, protože by tam hlavně žádná neměla být. Pokud jsem si teda třeba sám bez přezkoušení vodotěsnosti neměnil baterku, to by pak možný bylo. Pokud se ale objeví na od výroby nikdy neotevřených vodotěsných hodinkách uvnitř vlhkost, je to podle mě důvod k reklamaci a samozřejmě je už za vodotěsné bez přetěsnění nepovažovat nelze..

Zase si odpovídám na svůj vlastní příspěvek, ale musím napsat, že jsem změnil názor - jsem dneska testoval..po nahřátí hodinek fénem a následném zchlazení pod proudem vody v umyvadle se u všech třech testovaných objevila uvnitř vlhkost, která do minuty zmizela. Protože ale dvoje z nich jsou úplně nové(DW-5600 a G-7800..jasně, nikdo neví jak dlouho někde ležely, ale to už bychom zacházeli moc do krajnosti, to prostě Géčka vydržet musí) a dost jsem si už o tom přečetl, tak se teď přikláním k názoru, že je to vnitřní vlhkost vzduchu, která je tam už z výroby, a je to tedy normální.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odesláno

Já jsem svoje DW-6900 (z mého testu) poslal na kontrolu těsnosti ( a pro případné přetěsnění)do Fastu. Poprosil jsem i o zaslání protokolu ze zkoušky těsnosti apod. Tak až se mi vrátí, tak to sem dám.

Já si osobně nemyslim, že vlhkost pod sklíčkem je normální. Bylo to tady už řešeno, ale já si furt myslim že by se to u vodotěsných hodinek (a zvláště u všude prezentovaných "nesmrtelných" G, ) nemělo objevovat.

Už jsem měl větší počet G, a mužu říct že s tímhle jevem pod sklíčkem jsem se setkal jen jednou. Ostatní byly naprosto v pořádku, a nikdy se v nich neobjevila vlhkost.

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Nojo, jenže mně se to dneska stalo u dvou Géček, oboje byly nové...dřív jsem taky tvrdil, že je to špatně, ale logicky to tom něco bude..nahřál jsem je a pak skokově rychle zchladil..to by možná neměly v reálu ani skoro šanci zažít a navíc kondenzace tam byla jen opravdu třeba 20 vteřin. Asi to má něco společného s rosným bodem, že prostě vzdušná vlhkost uvnitř změní teplotu tak rychle, že změní skupenství z páry na kapalinu...vůbec to neznamená, že hodinky nejsou vodotěsné, ale znamená to, že uvnitř je vlhkost, která se tam dostala při kompletaci. Chtělo by to víc znalostí fyziky, ale takhle to podle mě nějak je. Taky mě to štve, je to nepříjemné a tak trochu mi to z G-shocků kazí dojem..

Když jsou (mají být) hodinky vodotěsné a objeví se něco, co to zpochybňuje, člověka to na nich mrzí...když hodinky nejsou a ani nemají být vodotěsné a nešikovností je polijete a ony to přežijí, máte z nich radost a říkáte si, jaký jsou to holky šikovný..zase bod pro moje oblíbené hodinky s kalkulačkou..jednou u nich stejně skončím definitivně:-)

Odesláno

Možná by stálo za pokus otevřít géčka a zavřít je v prostředí max. chudém na vzdušnou vlhkost. A pak opakovat test s nahřátím a ochlazením. Jinak taky jsem se zařadil mezi orosené géčka. Na mých DW 003 se mi sice rozpadá bezel ale i tak je beru plavat. A po páře a následné studené sprše se ukázala kondenzace a po chvilce zmizela. Před časem jsem měnil sám baterku. Ale drží dobře.

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Teď jsem ještě četl nějaký témata na Watchuseek a zdá se, že je to opravdu normální věc i u nových Géček, podle zkušeností uživatelů. Myslím, že za normálních podmínek se mi to nestane (taky se mi to nebýt dnešního pokusu ještě nikdy nestalo), takže tomu nebudu věnovat pozornost a otevírat je kvůli tomu nebudu..uvidíme, co se s nimi časem stane, ale myslím, že trochu vysrážené vlhkosti Géčka nepoloží..

EDIT: Géčka mají být drsný a já už se s nima nějak moc mažu...budu k nim muset změnit přístupPosted Image

Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Tak ještě jednou o tom orosení...teď jsem volal do Fastu a bavil se o tom s nějakým technikem. Prý je to normální, pokud vlhkost zmizí do pár minut a není to taková ta vlhkost, kde už by byly vidět miniaturní kapičky, ale jenom pára. Že prý jediný, co by mohli udělat, by bylo je otevřený nahřát a zavřít ohřátý (pak samozřejmě udělat zkoušku vodotěsnosti), tím by byl uvnitř řidší vzduch a neměly by být k orosení tak náchylné, ale nikdo mi nezaručí, že se za určitých podmínek stejně neorosí, že je to prostě ta vzdušná vlhkost (kterou tady pořád dokola omíláme), kterou nikdo úplně eliminovat nedokáže, pokud nejsou naplněné nějakým plynem nebo něčím takovým..což by u G-shocků byla asi blbost něco takovýho provádět a ani by to asi nešlo. Takže mě to docela uklidnilo a doufám, že teď už budu klidně spát:-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Rád bych jen dokončil můj test DW-6900 zde již popisovaný. Hodinky odeslány do Fastu pro kontrolu a přetěsnění. Přikládám fota s popisem "opravy" a výsledkem testu vodotěsnosti. Musím se přiznat, že větě v protokolu moc nerozumim, baterii jsem sice měnil já ale nevim jak by se mi povedlo zaměnit šrouby použil jsem samozřejmě ty co již na hodinkách byly. Teď je vše v naprostém pořádku, a hodinky slouží krásně dál.

Odesláno

...ale nevim jak by se mi povedlo zaměnit šrouby použil jsem samozřejmě ty co již na hodinkách byly. Teď je vše v naprostém pořádku, a hodinky slouží krásně dál.

Třeba se v těch hodinkách někdo hrabal už dávno před tebou (v distribuční síti?) :P :D

Zkus být tvrďák a opět přilož kostku ledu a stopni čas odmlžení. :guitar:

• po měsících...
Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Tak jsem dneska rozebral svoje GX-56, teda jen jsem prostě sundal bezel a pásek, abych se podíval, kolik bordelu tam bude po třech měsících nošení (koupaly se i v moři). Byl to teda dost bordel - zrníčka písku a hlavně uvnitř celý bílý od mořské vody atd.. Možná kdybych tam tu sůl nechal, bezel by se za pár let rozpadl...

Někdy si říkám, jestli celý tyhle bezely u G-shocků nejsou jen prostě takový marketingový trik a jestli náhodou nejsou moje skoro 18 let staré DW-290 (kterým jsem jako kluk nakládal víc než kterýmkoli G-shockům a jsou pořád v pohodě) a jim podobné ne-Gshock typy bez bezelu pořád na hrubší zacházení nejlepší a nejpraktičtější hodinky.

Odesláno

Chilliluk:Částečně souhlasím s nepřímým sdělením ve tvém příspěvku- na co Mudresisted, když se pod bezel,čili i k tlačítkům tak jako tak dostane bordel. Teoreticky bezely jelikož neúplně doléhají na pouzdro, tak při případných pádech mají nezastupitelnou funkci redukce nárazů. Jenže 2.strana mince je, že pod se dostane smetí, které může zrychlit oxidaci bezelu a tím ho dřív zabít. Jenže pravdou také je, že i hodinky bez toho bezelového oblečku jsou odolné naprosto dostatečně,teda digitálky. Dřív kdy byly pouzdra z nerezu, tak bezel měl svou funkci. Dneska mám ale pocit, že je to jenom přítěž.

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Jenže 2.strana mince je, že pod se dostane smetí, které může zrychlit oxidaci bezelu a tím ho dřív zabít. Jenže pravdou také je, že i hodinky bez toho bezelového oblečku jsou odolné naprosto dostatečně,teda digitálky. Dřív kdy byly pouzdra z nerezu, tak bezel měl svou funkci. Dneska mám ale pocit, že je to jenom přítěž.

Jasně..klasickým příkladem jsou třeba DW-5600, které dřív měly ocelové pouzdro a screwback - to si pak člověk řekl, že gumový bezel chrání proti nárazům a tlumí tak otřesy přímo na kovové pouzdro. Dneska je to ale plast na plast, takže to ztrácí funkci a akorát se tam drží bordel např. kolem tlačítek, který tak má větší šanci poškodit jejich těsnění. Druhá nepraktická věc jsou pásky, které jsou jiné pro každý typ G-shocků, takže tam musí přijít ten správný(často dost drahý) - nejde prostě zajít k nejbližšímu hodináři a koupit si klasický 20mm široký pásek a hotovo. Nejjednodušší řešení bývá vždy to nejlepší - tím se ale konstruktéři G-shocků moc neřídí.

Odesláno

Bezel by měl smysl kdyby se dal koupit nový když doslouží a to se prostě jednou musí stát. V tomhle mě Casio štve. Mají čínský přístup k věci. Kup si nové "drahé" hodinky a nic neopravuj, chceme prachy. O spokojenost zákazníka nám nejde. Chápal bych to u levných hodinek, ale proč tedy nejsou ty dnešní plastovky hrající si na něco extra levný? Zkuste za pět let sehnat bezel na Frogy bez soláru...

Co byste řekli na autoservis který by vám místo brzdovejch destiček doporučil nový auto nejlíp třeba zase Hondu Accord?

Odesláno

a jestli náhodou nejsou moje skoro 18 let staré DW-290 (kterým jsem jako kluk nakládal víc než kterýmkoli G-shockům a jsou pořád v pohodě) a jim podobné ne-Gshock typy bez bezelu pořád na hrubší zacházení nejlepší a nejpraktičtější hodinky.

jsou :smile_anim: . a jako bonus skvěle ovladatelný díky přiměřeně tuhým a hlavně dostupným čudlům a díky přehledným funkcím. já furt vybírám, co bych ještě z géček zkusil a stejně nakonec dojdu k tomu, že dw-290 jsou pro mě skutečně nejlepší digi..

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

To jo, kdyby byla praktická stránka věci jediný měřítko, bylo by to jasný..jenže když se mi něco začne prostě líbit, tak ta praktická stránka bývá zrovna ta nejméně důležitáwallbash.gif

Jde o to, že když si teď vyberu řekněme dvoje pro mě nejlepší digi a řeknu si, že už nebudu nic kupovat, tak nemá ani smysl si o jiných psát a zajímat se o ně...a to nejdebiggrin.gif

Odesláno

Takže dnes už se nedají sehnat g-čka DW-5600 s ocelovým pouzdrem? Je možné to rozlišit které měli/mají ocelové a které plasové pouzdro?

Jak jsou na tom vůbec modely GW-M5600?

Odesláno

fazer: Jak jsou na tom GW-M5600 s čím ? Bezel, pouzdro plast. Caseback je asi to nejpěknější, co jsem u plastových Casii viděl-opracovaný odlitek, žádný vyražený plech.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...