Přejít na obsah

Výběr digitální zrcadlovky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ještě se vracím tomuhle tématu- všechny rady a názory jsem si pročetl, pak jsem se obrátil na známého profi fotografa,

ten kontaktoval ještě své známé a doporučení je jednoznačné:

Canon 5O D s obj. C EF 28/1,8 USM.

Rozhodně lepší volba, než Nikon. V podstatě už to tady radil i Peťan...

Pokud do toho půjdu, tak do této mašiny...

EOS 5OO D s pořádným obj. už je skoro za stejné prachy, takže vyhrává EOS 5O D.

Zdravím,, Jim

• Odpovědi 196
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
kolik tresni, tolik visni... a co soudruh, to jiny vkus... :D

Kibi to řekl tak přesně, že líp už to ani říct nejde :) . Rozhodně se nedá říct tak jednoznačně, že á je lepší než bé. Ostatně, kdo vyždíme maximum schopností z Porsche, GSXR 1000 nebo třeba z Nikonu D 300 :) .

Návštěvník Snow
Odesláno

Promiňte off topic. Chtěl bych si koupi Nikon na britském ebay. Nevíte, jak se staví český dovozce této značky k reklamacím z ciziny ?

Odesláno
Promiňte off topic. Chtěl bych si koupi Nikon na britském ebay. Nevíte, jak se staví český dovozce této značky k reklamacím z ciziny ?

Nevím, jak je to dneska, snad by v rámci EU mělo být vše v pohodě, ale obecně je servis Nikonu (v ČR jediný, v Praze v Kodaňské) slabinou značky. Trvává jim to dlouho a jednání s nima bylo obvykle dost nepříjemný.

Odesláno (upraveno)

Jojo, co je koupené v EU, je servisováno v rámci záruky v pohodě.

Ještě poznámku ke značkovému servisu, četl jsem, že tam platí, že když od nich chceš nějakou službu kterou si sám zaplatíš (např. čistění čipu, skla apod.), tak jsou maximálně vstřícní. Pokud ale nedejbože chceš záruční opravu, připrav si pevné nervy a dlouhé čekání.

Upraveno uživatelem Jay Doll
Odesláno
Jojo, co je koupené v EU, je servisováno v rámci záruky v pohodě.

Ještě poznámku ke značkovému servisu, četl jsem, že tam platí, že když od nich chceš nějakou službu kterou si sám zaplatíš (naoř. čistění čipu, skla apod.), tak jsou maximálně vstřícní. Pokud ale nedejbože chceš záruční opravu, připrav si pevné nervy a dlouhé čekání.

Čištění čipu vždy v pohodě do hodiny. Jednou jsem třísknul objektivem (starým cca rok a půl) do kovového zábradlí, odnesl jsem ho do servisu, kde jsem se k tomu přiznal, oni řekli, že takové objektivy v Česku nespravují, poslali to do Mnichova (nebo jinam do Německa, nevím) a za dva týdny to přišlo opravený, a to na záruku, tedy bezplatně. Ještě jednou radši napíšu, že jsem to při příjmu říkal, že to blbě fotí od té doby, co jsem tim třísknul.

Odesláno

Víte co mají společného švýcarské hodinky a objektivy Canon?

Důraz na maximální kvalitu a veliký podíl ruční práce. Tady je pár zajímavých videí, povšimněte si návleků na prsty, které montér používá na posledním videu - nepřipomíná vám to něco? :smile_anim:

Odesláno

Ahoj,

může mi prosím někdo ze znalých říct, jestli je to dobrá nabídka ?

Nikon D90 + objektiv AF-S DX 18-105 mm VR + objektiv Sigma 70-300 mm za 1.099,- euro.

Odesláno
je a není :)

http://www.megapixel.cz/nikon-d90-18-105-vr, tady to máš za tu cenu, ale druhý objektiv nemáš. Kdybys hodně hledal, asi bys našel o lepší cenu, ale za těch 1099 je to o.k.

Ahoj, trochu si mi to zkomplikoval. Začátek byl dobrej, ale ty edity mi trochu zamotaly hlavu. Ta nabídka je na sadu jak jsem ji popsal, bez možnosti změny.

Tak dobrý myslíš ?

Odesláno (upraveno)

Honzo, záleží, co od toho čekáš a zda to využiješ??? Já jsem zapřísáhlej Nikonista, fakt je ten, že nyní bych sáhl za 29 900 - zhruba těch Tvých 1100Euro po Canonu EOS 50D, za ty prachy je to o něčem jiném... Z počátku Ti stejně bude stačit jeden objektiv ;)...

Letos, pokud mi to finance dovolí, půjdu právě do mnou zmiňovaného modelu - doporučuju k němu koupit perfektní univerzál do začátku - Sigmu 17-70 2.8-4.5, občas se dá sehnat na Paladixu kolem 5ky a máš dost slušné vybavení.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

Honzo, záleží, co od toho čekáš a zda to využiješ???

No co asi ! Že budu mít čím vyfotit něco do kalendáře 2011 a 2012 a 2013 a ............... :D :D :D

Ne vážně, nic víc než ''pořádnej'' foťák pro mého anděla, jelikož ráda fotí a chci jí udělat radost.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Prosím o Vaše rady pro toto vlákno. Má přítelkyně se rozhoduje mezi těmito dvěmi falešnými zdrcadlovkami. Které by jste dali přednost:

Zajímá se hlavně o focení přírody ve větších vzdálenostech, ale nechce moc utratit za objektivy, jelikož je amatérka. Možná jednou"

Děkuji za každý postřeh.

PANASONIC Lumix DMC-FZ38 Black

http://www.korunka.cz/digitalni-kompakty/p...-dmc-fz38-black

Nikon Coolpix P100

http://www.korunka.cz/digitalni-kompakty/nikon-coolpix-p100

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Vlastimil7664
Odesláno
Ahoj,

může mi prosím někdo ze znalých říct, jestli je to dobrá nabídka ?

Nikon D90 + objektiv AF-S DX 18-105 mm VR

Je zajímavé, že jsem o tomto foťáku taky nedávno uvažoval. Hodily by se mi na něj objektivy, co mám k N6006. Nakonec jsem ale usoudil, že ještě chvilku počkám.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...