Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

narazil jsem pri vyberu hodinek na toto forum a pravda trochu me to pohltilo :crying_anim02:

Vic hlav vic vi a vic oci vic vidi : :smile_anim:

Nenarazili jste pri svem potulovani po internetu na neco co by odpovidalo memu kriteriu:

- Automaty Pilot, Militery styl, nejlepe pruhledne dynko, 40-45 mm

- idelani vsechna cisla na ciferniku + aspon datumovka

- idealni se safirem

- optimalne 150-200 Euro

- abych s nima mohl plavat + skakat do bazenu

- tak a k hlavnimu: strojek - rad bych neco spolehliveho, co vydrzi a je presne :guiltysmiley:

Nasel jsem hezky kousek do 200 EURO (coz je tak akorat muj strop - bohuzel vyprodano) :rolleyes:

Tchibo Pilot

Asi poradite Archimede, Steinhart, Aristo - vsichni maji moc hezke kousky, ale myslim jiz drazsi nez muj limit ... chjo

Samozrejme jsem jiz take zvazoval Trias apod., ale porad bych rad veril, ze napr. existuji hodinari co delaji kusovky s kvalitnim strojkem i pouzdrem.

No jo, ale to asi neni pro muj limit co ... :crying_anim:

Jeste jsem silne naklonen k Seika Military ,financne velmi dobre, ale o tom strojku nic extra nevim , nemate nejake info ?

V kazdem pripade rad uvitam neco co jsem snad jeste na internetu neobjevil

Poradite prosim ? :helpsmilie:

Odesláno (upraveno)

Tak to bude asi problem. Valjoux se cenove pohybuje nekde jinde. Archimede, Aristo a Steinhart jsou asi nejlevnejsi pilotky, ktere odpovidaji i kvalitativne a je v nich 2824. levneji uz to asi nepujde, mozna z druhe ruky. Trias je cinskej smejd, tudy cesta nevede. Tchibo je taky out - chces hodinky a ne kafe ;)

A od pilotek obecne necekej "skakani do bazenu" - mensi vodotesnost, kozene remeny - tem voda nesvedci.

Mozna zkus nejaky Rusy - Poljot, Aviator. Nebo Zeppelin, Revue Tommen, apod. Neni tam sice ETA, ale obcas pekne kousky s kalibrem 3133 nebo Molnija.

Tady na foru je mozne koupit obcas hodinky z duhe ruky od provereneho clena ve vybornem stavu s vyraznou slevou. Bud trpelivy, zkus cekat nebo zvysit limit.

Upraveno uživatelem Frantik
Návštěvník YPO
Odesláno

já bych se jenom pozastavil nad "- abych s nima mohl plavat + skakat do bazenu"

každej normální hodinář ti řekne, že vodotěsnost XY metrů znamená to, že hodinky můžeš opatrně položit na hladinu a pustit je ke dnu a oni to přežijí --- když to přeženu tak vodotěsným hodinkám vadí i přímý proud z vodovodního kohoutku na korunku nebo tlačítka (někde je tu o tom už dlouhé flame) :)

Odesláno

za 200eciek v novych hodinkach eta nebude ale ked posledujes predajnu sekciu tak najneskor do mesiaca dvoch sa isto dockas... napr ja planujem v dohladnej dobe predat jedny candino safir, plne dno 300M ETA2824 kovovy tah krabica cenim si ich na 5000 (osobne v Prahe bez posty a problemov na 4500)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Mrkni, zrovna se tu řeší nějaký poljoty s etou tušim v cenový relaci 200 USD, pak se daji s etou sehnat různý RTL tady , nebo je spousta firem, co dělá hodinky (neznámých značek) v takových cenách ale cpou tam kvalitní díly a osazujou to etama ... mrkni na wus, něco sem tam viděl ...

Odesláno

Prima prvni vlastovka ten Ollech a Wajs jsem neznal ;)

RTL vypadaji take zajimave ..

S tou vodou - v nejhorsim je hold budu sundavat, ale dost casto chodim plavat a jsem kratkozrakej, takze jedine jak realne sledovat cas jsou hodinky, nebo plavecke bryle s dioptrickou korekci ci cocky - chtel jsem to resit hodinkama na ruce :)

Doposut nosim quarc Casia a ty vydrzeli i snorchlovani 3-4m + skoky ze 3 metru (asi nejvetsi napor na vydrz)

Vim ze u hodinek meneznamich znacek je hodnota napr. 50m ze mohou zmoknout , ale uz si s nima ruce neoplachnu :o

Existuje nejake pravidlo u mech. (automat) hodinek ? Kolik uz by melo stacit ? 3, 5, 10 AT?

Poljot by byl take dobry, sympatije ma u me Poljot Aviator (ale ten ma mech. natah) nebo jeste tychle - jen nevim jestli je jeste delaji , a nevim jak je to s odolnosti vuci vode :(

Co rikate na ty Seika ? Tam udavaji 100M WR, ale jestli to nebude neco jako Trias (i kdyz pod znackou) :rolleyes:

Odesláno

vsetko so 100m a viac by malo byt ok,.. Seiko urcite.... vlastne jedine comu seiko nevyhovuje z tvojho zoznamu je eta vo vnutri... ale inak su stroje seiko spokahlive a osvedcene na plavanie + spatny zrak doporucujem seiko Monster.... su prehladne odolne s vodou problem nemaju a paradne svietia... do 200E sa tiez v pohode vojdu

Odesláno
Existuje nejake pravidlo u mech. (automat) hodinek ? Kolik uz by melo stacit ? 3, 5, 10 AT?

Poljot by byl take dobry, sympatije ma u me Poljot Aviator (ale ten ma mech. natah) nebo jeste tychle - jen nevim jestli je jeste delaji , a nevim jak je to s odolnosti vuci vode :(

Co rikate na ty Seika ? Tam udavaji 100M WR, ale jestli to nebude neco jako Trias (i kdyz pod znackou) :rolleyes:

Seiko jsou super, ale nemaj v sobě etu, kterou si chtěl ... Co se rozdílu mechaniky a quartzu týče, nemyslim si že by byl ve značení rozdíl. Problém je, že vodotěsnost se měří tlakem, ale ty když plaveš, nebo se hejbeš vytváříš ještě tlak pohybem ... Je tu spousta lidí, co ti řekne, že hodinky do vody nepatří pokud to neni potřeba ... Já sám to zas tak nehrotim, ale je fakt že mám mechaniky za pár korun a asi by se mi svět nezbořil, kdyby se s nima něco stalo ...

Odesláno

Jasny, bud to vyresim tak ze koupim Seika a na poradny strojek dosetrim a poridim nejake primove pilotky ....

Nebo pockam a budu koukat na "prodej" a poridim neco z druhe ruky ...

Stejne je na tom nejlepsi to vybirani :lol: - tak si to trochu uziju ;)

Nimene kdyby sem nekdo zavital a mel jeste nejaky tip, nebo zahledl nejakou akci apod. tak sem s ni :)

Zatim diky vsem panove ;)

Odesláno

Dovolím si trochu poopravit obecný názor na Trais. Kromě čínských strojků používá občas i strojky Eta. Tyhle jsou s Etou 2824-2. Škrábance na víčku mi udělal hodinář, když mu sklouzl otvírač.

001771.jpg

002840.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...