Návštěvník tolja Odesláno 19. září 2009 Nahlásit Odesláno 19. září 2009 Dnes mi dorazil nový chronograf, který jsem získal díky nezištné Kamilově pomoci. Jedná se o věrnou kopií hodinek, které v šedesátých letech nosili čínští piloti MIGů, i když výraz kopie asi není na místě, protože hodinky pocházejí od stejného výrobce. Slušně vyrobené ocelové pouzdro má průměr 37 mm, měřeno bez korunky. Na číselníku s jednoduchým potiskem jsou vystouplé, zlacené hodinové indexy a zlatě orámovaná rudá hvězda. Ručičky jsou modřené vyjma vteřinovky stopek, která je červená. Dýnko jsem zvolil plné, bez průhledu, a protože nemám dostatečně velký klíč, nemohl jsem strojek nafotit. Uvnitř pouzdra celkem hlasitě (stejně nahlas jako Poljot 3017, ze kterého "vychází") bije stroj SEAGULL s jednadvaceti kameny a manuálním nátahem. Doufám, že budu mít "koule" na to, abych hodinky nosil
Gilius Odesláno 19. září 2009 Nahlásit Odesláno 19. září 2009 gratulace.....jsi druhej,kdo je tu má(respektive,nevím,zda jsou to přesně ty samé hodinky,ale ........).......
little_w Odesláno 20. září 2009 Nahlásit Odesláno 20. září 2009 tez gratuluji. tyhle plus Strely jsoud jedny z nejosobitejsich chronografu. daji se poznat na dalku a nemel bych problem je nosit.
boo-beek Odesláno 20. září 2009 Nahlásit Odesláno 20. září 2009 Jsou paradni, jen Te trochu poopravim Poljot 3017 vychazi z Venus 150, Seagull ST19, kterej je v Tvych hodinkach, vychazi z Venust 175, navic oproti poljotu to neni kopie, ale je lehce predelanej - nevim, jaky rozdily jsou ve funkcnosti a kvalite, ale oproti Venus 175 (19 kamenu) jsou tam 2 kamenu navic (21).
budo Odesláno 20. září 2009 Nahlásit Odesláno 20. září 2009 tak ses konečně dočkal ......... pěkný, pěkný :-)
Návštěvník tolja Odesláno 20. září 2009 Nahlásit Odesláno 20. září 2009 boo-beek napsal: Jsou paradni, jen Te trochu poopravim Poljot 3017 vychazi z Venus 150, Seagull ST19, kterej je v Tvych hodinkach, vychazi z Venust 175, navic oproti poljotu to neni kopie, ale je lehce predelanej - nevim, jaky rozdily jsou ve funkcnosti a kvalite, ale oproti Venus 175 (19 kamenu) jsou tam 2 kamenu navic (21). Původní čínskej chronograf ze 60. let měl 19 kamenů. Číňani si tehdy koupili licenci?? V mejch hodinkách by měl být ST 19 s jedenadvaceti kameny. Přikládám fotky strojku z webu, přijde mi podivně přezdobenej, proto jsem zvolil plné dýnko, a kdybych kupoval znova Strely, tak bych je bral také bez průhledu na strojek - některé věci je lepší nevidět.
boo-beek Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 tolja napsal: Původní čínskej chronograf ze 60. let měl 19 kamenů. Číňani si tehdy koupili licenci?? V mejch hodinkách by měl být ST 19 s jedenadvaceti kameny. Přikládám fotky strojku z webu, přijde mi podivně přezdobenej, proto jsem zvolil plné dýnko, a kdybych kupoval znova Strely, tak bych je bral také bez průhledu na strojek - některé věci je lepší nevidět. Hm, kdy koupili licenci, to netusim... Nicmene puvodni Venus 175 ma tech 19 kamenu, takze ten strojek, co v nich je ted, uz nejak modifikovanej je. A Poljot 3017 ma 17 kamenu - vychazi z Venus 150, akorat ma jinak designovany mustky... Zkusim nekde dohledat fotky, kdyztaak je sem hodim...
Emil Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 boo-beek napsal: Hm, kdy koupili licenci, to netusim... Nicmene puvodni Venus 175 ma tech 19 kamenu, takze ten strojek, co v nich je ted, uz nejak modifikovanej je. A Poljot 3017 ma 17 kamenu - vychazi z Venus 150, akorat ma jinak designovany mustky... Zkusim nekde dohledat fotky, kdyztaak je sem hodim... Zde je info, jak to bylo s nakupem ... http://www.tractionink.com/watch_wiki/inde...Tianjin_Seagull
bandicoot Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 super, je paráda, když ty hodinky přiznaj původ, hned to má jiný grády než všechny ty west-brandy
gandalf Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 Pro ilustraci hodinky se strojkem Poljot 3017 a strojek 3017.
Návštěvník tolja Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 boo-beek napsal: Hm, kdy koupili licenci, to netusim... Nicmene puvodni Venus 175 ma tech 19 kamenu, takze ten strojek, co v nich je ted, uz nejak modifikovanej je. A Poljot 3017 ma 17 kamenu - vychazi z Venus 150, akorat ma jinak designovany mustky... Zkusim nekde dohledat fotky, kdyztaak je sem hodim... Poljot 3017 má 19 kamenů.
boo-beek Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 tolja napsal: Poljot 3017 má 19 kamenů. No jo, mas pravdu... by me zajimalo, kde jsem vzal tech 17... Omlouvam se za dezinformaci
Návštěvník tolja Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 (upraveno) bandicoot napsal: super, je paráda, když ty hodinky přiznaj původ, hned to má jiný grády než všechny ty west-brandy SEAGULL je ouplně jiná liga, než ty "west brandy" včetně na fóru tolik oblíbené "značky" ALPHA (nechci se s žádným alphistou hádat, je to můj názor). Na fotkách jsou SEAGULL, které se u nás prodávaly v osmdesátých letech za půlku tehdejší výplaty. Za zmínku stojí, že v hodinkách tiká ETA swiss made. Upraveno 21. září 2009 uživatelem tolja
gandalf Odesláno 21. září 2009 Nahlásit Odesláno 21. září 2009 Dávám ti za pravdu, já tam měl taky Etu. Poslal jsem je kdysi Koblihovi na hraní /zadřenej rotor/. Jen si dovolím doplnit, že v Alpha chronografech je ten strojek taky /Venus 175/.
pindero Odesláno 23. září 2009 Nahlásit Odesláno 23. září 2009 JJ Honzíku máš pravdu je to ten samý. A stále jedou jak švýcarské
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se