Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Poprosil bych o pomoc - máme dvojčata (4,5), vloni byly děti poprvé v lyžařské školce (4x) a celkem jim to šlo. Letos budeme na horách častěji a snad se bude i více lyžovat. Máme jim kupovat nové vybavení nebo mírně jeté? Doporučíte nějakou prodejnu, bazar, eshop? Na co si dát pozor? Jak vlastně velké lyže? Děti měří 107 cm. Mají mít už hůlky nebo počkat?

Díky za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

to Bedjasson - no fuj, co jsi to přivezl. Kde máš lyže ??? Jestli nemáš, tak bys měl smůlu, tenhle humus na mou sjezdovku nesmí, tam bych Tě nepustil. 

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Poprosil bych o pomoc - máme dvojčata (4,5), vloni byly děti poprvé v lyžařské školce (4x) a celkem jim to šlo. Letos budeme na horách častěji a snad se bude i více lyžovat. Máme jim kupovat nové vybavení nebo mírně jeté? Doporučíte nějakou prodejnu, bazar, eshop? Na co si dát pozor? Jak vlastně velké lyže? Děti měří 107 cm. Mají mít už hůlky nebo počkat?

Díky za názory.

Každopádně starší a kupuju v obchodech s použitým zbožím, kde je i ski servis. Tam ti poradí a i většinou v ceně lyží nastaví na konkrétní dítě. A hůlky jsem vždy tlačil už od začátku - ať jsou na ně zvyklí.

Odkaz ke komentáři

Sohlasím s tím, že by se měli učit s hůlkama. Většině dětí to pak dělá problémy a nechtějí je. Délka lyží jak píše Bedja. Ještě bych dodal, že carvingové. Doporučuji zkusit instruktora na carving. Nevěřil jsem tomu ale i takhle malé děti se to naučí hodně rychle a baví je to. Nezdržují se pluhem smýkaným obloukem atd. Ale vím, že většina instruktorů bude tvrdit něco jiného leckdy protože sami ani carving neumí. Jsou školky a instruktoři, kteří se na to specializují.

Odkaz ke komentáři

Já od dvou, ale nic moc odhlas to nemělo. Chytí je to až tak okolo čtyřech. Moje zkušenost.

Jo mám stejnou zkušenost. Moje kluky jsem postavil na lyže ve 3 letech, ale opravdu lyžovat začali až ve 4. Připadá mi, že ve čtyřech už získali potřebnou rovnováhu, stabilitu a sílu.  
Odkaz ke komentáři

Od kolika let jste zkouseli deti davat na lyze?

Holku v necelých 4. Nějak tak rozumně lyžovala až tu třetí sezonu(myslím ,že já jedu výletně a ona stíhá). Kluk bude mít v prosinci tři tak bych chtěl na vánoce začít. Tak uvidíme zda-li jsou holčičky či kluci šikovnější. U cizích dětí myslím sourozence přítelkyně to bylo taky vždy pod mým dozorem až ta třetí sezona a to semnou chlapec začínal v necelých šesti.

PS: loni byla na lyžích 24dní lyžovacích, ty předcházející léta trošku méně

Upraveno uživatelem rur
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Ahojte,

dostal som úlohu pozháňať lyže ako dar pre chalana. Ja už dlho vývoj nesledujem, nemám prehľad o cenách a obchodoch, potreboval by som preto trochu poradiť.

Zadanie: 30 rokov, 178 cm, cca 80 kil, mierne pokročilý. Niečo, na čom by sa mu dobre jazdilo, taká zlatá stredná cesta na upravované zjazdovky. Kľudne starší model. Cena do 200 EUR.

Čo by som potreboval vedieť: tip na model a dĺžku a tip na overený internetový obchod s rozumnými cenami. Vopred dik.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

pls o radu. nase princezna (15yrs, 165cm) by potrebovala novy lyze. je stredne pokrocila, rekl bych, jezdi jen na upravenejch sjezdovkach, zadna zavodnice, ale drevo to taky neni. poradte mi neco sik, aby to bylo aspon trochu babsky - s rejstagrama me poslala do.. taky nevim jakou delku vlastne. testovani na svahu mi neradte, nepripada letos vubec v uvahu :(

Odkaz ke komentáři

Dětem bych kupoval lyže tak pod bradu, max pod nos. poloměr 7-9 max 10 metrů. Kvalitní lyže dělá http://www.lyze-sporten.cz/ nebo

http://www.lusti.cz/ . Obecně platí, že carving by měl lyžař začínat na co nejmenším poloměru, lyže se dobře zatáčí i v menší rychlosti a dá se carvingem zvládat i na prudkém kopci a se zlepšováním je možné postupně poloměr zvětšovat. Pokud začátečníka postavíte na lyže s poloměrem víc jak 18m tak se pravděpodobně carving nenaučí.

Pro kluka bych volil asi tyhle http://www.lusti.cz/eshop/produkt-394/jrt-sl-130-cm-r-8-8-m.html nebo http://www.lusti.cz/eshop/kategorie-17/jt-junior-technologies.html?t=3

Pro slečnu bych volil nějaké slalomky  150 cm s poloměrem 9 -10m.  

Blbě se to radí když jsem je nikdy neviděl lyžovat, ani nevím jak často lyžují, ale v zásadě nejdůležitější je poloměr a délka, radši kratší s menším poloměrem než obráceně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...