Návštěvník Snow Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2013 to Hasňa - viz. SZ, kterou jsem Ti před časem posílal. V ní najdeš odpověď přesně na tuhle otázku. Zdroj je 100%. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2013 Hasňa - ono i v dnešní době frčí retro, vloni jsem obdivoval na sjezdovce v Deštném člověka, co jezdil telemark, vypadalo to starobyle, ale velmi elegantně. A zmíněný Hansi Hinterseer je důkazem, že to jde i na "středověké" výbavě, ono to má své kouzlo. A jak říkají zkušené dámy - nezáleží na nástroji, ale na hudebníkovi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2013 (upraveno) Retro nefrci. Loni jsem v Alpach myslim videl jednoho zoufalce se skockama z minuleho stoleti a to byla nejspis stejne nejaka sazka. Par zoufalcu nostalgicky vzpomina, mozna nekdo jezdi fosny z financnich duvodu, ale urcite to "neleti". Leti retro kozene bundy a ucesy, ale urcite ne sportovni naradi. Neni k tomu proste zadny duvod. Neni duvod se drit bez konce a nadeje a neuzivat si radosti moderniho sportovniho nacini. Rozdil je tak zasadni, ze retro v tehle oblasti proste nikdy letet nemuze. Retro mejdan a jeden vyjezd v ramci oslavy nejakych narozenin jako for, prosim. Ale to je tak vse. Stejne tak nikdo nenastoupi na tenisovy kurt s drevenou raketou, nebo na badmintonovy s kovovou Lastockou, a dost malo lidi vyjizdi na hory na ocelovem Velamosu z konce osmdesatych let. Nejaky traged se asi najde, ale nejde o zadnou modu, nebo vlnu. Snowe, v te SZ jsi prave doporucoval Blizzny. Chtel jsem je, ale proste zadna pujcovna kolem Ostravy ani ve Val Gardene je nevede. Takze se proste musim rozhodnout mezi tema nasledujicima dvema moznostma v rade. Blizzny jsem nesehnal. Upraveno 6. prosince 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2013 (upraveno) Dolomity nejsou Alpy, kdy už Tě to, proboha, naučím?Jinak ten názor podpisuju. Kdybych měl lyžovat na tom, co kdysi-štachety 205 cm, tak nikam jezdit nemusím. Upraveno 6. prosince 2013 uživatelem marosh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2013 Schladming nejsou Dolomity. Ale pletu to samozrejme porad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2013 No, tak rady uz netreba. Zaseknul jsem to a objednal Stoeckli Laser SL 2013/2014, 165 cm. Tak jsem zvedav, jak si povedou ve srovnani s vyzkousenymi Racetiger SL a Redster D2 SL. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2013 Ten Hansi je frajer. Super štýlo, palec hore. Tak se má jezdit! Nádhera, pěkně nohy u sebe........Na to je radost pohledět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notabene Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2013 Já jdu leštit hrany na Racetigerech Zítra brzy ráno směr Obertauern.. Nebo Planai? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2013 No, tak rady uz netreba. Zaseknul jsem to a objednal Stoeckli Laser SL 2013/2014, 165 cm. Tak jsem zvedav, jak si povedou ve srovnani s vyzkousenymi Racetiger SL a Redster D2 SL. Ahoj, letošní slalomky od Elanu jsem ještě nezkoušel, ale ty loňský byly o trochu tvrdší než Stoeckli. Jinak srovnatelné. Myslím Stoeckli dobrá volba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2013 (upraveno) Vsichni na siti se shoduji, ze ty lonske SLX kousaly hodne a na rozdil od nich jsou ty letosni dakeko hodnejsi, mekkci, vice odpousti a celkove jsou povedenejsi. Necham ale to Amphibio jeste trochu dozrat. Web rika, ze jsou ve vyssich rychlostech zive a lehce nestabilni. Skoeckli jsem chtel zkusit uz loni, ale nakonec me zlakal zpusob, jakym Atomy Redster D2 SL vyhraly vsechny testy, tak jsem vzal ty. No a letos dali Stoecklaci novy pekny nastrik, sehnal jsem je za dobrou cenu, maji skoro crossovy polomer, coz mym obcasnym uletum jenom pomuze, tak jsem je vzal. Uvidime. Upraveno 7. prosince 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2013 Když už jste v těch radách ohledně lyží:máte někdo názor/zkušenosti s Atomic Redster ST ?Lyžuju dobře, ale už mám v háji koleno a chtěl bych něco na pohodový lyžování v menších rychlostech (ne vysokých).Většinou s dětma, občas si rád vyjedu vedle sjezdovky, to je ale už málokdy.Chtěl bych něco s šířkou pod botou od 72mm (odolný proti horšímu terénu), ale schopné zařezávat v ne velký rychlosti.Taky přemýšlím o Lusti SCT Wide.Díky za vaše zkušenosti a rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 Rád bych vyrazil se synem po několika letech na lyže.V mládí jsem lyžoval dost a rád.Nevím, zda ho to chytne?Můžete mi prosím poradit kde sehnat (Praha, Kladno, Rakovník) second hand lyže případně typ, délku a vykrojení?Nevadí mi jet rychle, ale bezpečně.Cena cca 3-4k/párJá-188cm / 90kgSyn-186cm / 77kgPlánuji Klínovec, tak 10x za zimu, jo a mám bohužel taky zašitý koleno.Děkuji za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 Rád bych vyrazil se synem po několika letech na lyže.V mládí jsem lyžoval dost a rád.Nevím, zda ho to chytne?Můžete mi prosím poradit kde sehnat (Praha, Kladno, Rakovník) second hand lyže případně typ, délku a vykrojení?Nevadí mi jet rychle, ale bezpečně.Cena cca 3-4k/párJá-188cm / 90kgSyn-186cm / 77kgPlánuji Klínovec, tak 10x za zimu, jo a mám bohužel taky zašitý koleno.Děkuji za rady. Dobrý ski bazar je u železničního viaduktu na Vyšehradě naproti radnici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 to Hasňa - nemyslím si, že jsi udělal zrovna nejlíp. Nešla by volba ještě přehodnotit a Stöckli vrátit ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 (upraveno) Urcite sla. Mam je jenom zabookovane. Procpak myslis? Ta teoreticka matika ale docela vychazi. Jsem hodne tezky, relativne vyjezdeny, s tvrdyma botama a obcas hodne rychly. Pres to ale chci slalomky, mam je nejradeji. Nicmene nesekam cely den sestimetrove oblouky. Obcas to protahnu, nektere sjezdovky vylozene splachtim ve sjezdovem postoji a maximalnim oblouku. Takze potrebuju stabilni v rychlosti, relativne tuhe, ne s mini polomerem, ale porad slalomky. Nekolikrat za sebou jsem mel Racetiger SL a ty se pocitaji k tuhym lyzim pro lidi v velkou silou, nebo pro ty, co maji velke momentum. A druhe takove jsou Stockli SL. Alespon to tvrdi drtiva vetsina majitelu a testeru. Nevim, sam jsem je nikdy nemel. Nicmene rad bych je zkusil. Vsichni na siti je maji radi prave pro jejich klid v rychlostech. Druha moznost byly ty Elany, ty me lakaly ale u tech je casto zminovany prave neklid, kdyz jsou tlacene pryc ze svoji komfort zony a navic bych musel vzit jinde. Ve stejne pujcovne, jako ty Stoeckli maji jen Racetigery SL, Heady iSupershape SL a Atomy Doubledeck SL. Ty Blizzny SRC, coz byl vyber cislo jedna, proste nejsou v zadne pujcovne ani ve Val Gardene, ani v Cesku. Upraveno 8. prosince 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 Na Racetigerech SL jsem se něco najezdil . Možná pamatuješ, že jsem tady loni prodával nový pár, který mi zbyl, když jsem kupoval dva najednou. O Elanech a Stöckli jsem Ti opravdu psal, ale byla to douška ve zprávě, která se původně lyžařskému tématu věnovat neměla, byla o dění na fóru. Udělám tedy krátkou rekapitulaci. Můj nejlepší kamarád, mistr republiky ve sjezdu ještě za federální republiky již mnoho let tráví cca 7 měsíců na sněhu a má výborné kontakty imezi závodníky ve SP tak v některých renomovaných továrnách, proto se dostane k velmi zajímavým lyžím a cenným informacím. Sešli jsme se v Pitztalu a vzhledem k tomu, že jsem na Tebe nezapomněl, zavedl jsem řeč na jmenované lyže. V tomto vlákně jsem i já psal o tom, jak se mi právě Stöckli SL líbí. O to větší bylo mé překvapení, když jsem se dozvěděl, že je kamarád i někteří jeho známí s lyžemi nespokojení. S Elany neměl příliš mnoho zkušeností, jezdil je jen asi dva dny ze zvědavosti i tak mi řekl, že jsou lepší než švýcarské.Po přečtení Tvého rozhodnutí jsem mu volal a on obvolal pár svých kámošů, kteří mají se slovinskou značkou větší zkušenosti a dozvěděl jsem se pochvalné reference. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 (upraveno) Hm. Ty me seres. :-) Jeste se hluboce zamyslim. Neulehcujes mi to chlapce. Mysleno jako vtip samozrejme. Diky moc za namahu a informace. Tu puvodni zpravu jsem nenasel, jeste jednou pohledam. Zminoval kamarad, nebo kamaradi kamarada, v cem ty Stoeckli zklamaly? Proc byl, byli nespokojeni? Ty Elany on/oni zkouseli uz ty nove SLX 2014 s Amphibio geometrii? Stoeckli jsou pomalu nejdrazsi slalomky a uznavam, ze to se muze promitat do objektivity nazoru a testu na siti. Kazdy to chvali, bo je to drahe a ma to silnou image. Ale vyslovene negativni hodnoceni jsem na ne fakt asi necetl. Spise vsichni chvali. Nejlepsi skluznice, nejlepsi hrany, stabilni, klidne, relativne vsestranne. Pokud to jsou nejake podpultove informace neverejneho typu, klidne SZ. Ale to nepredpokladam, tak to klidne dej sem. Treba se vyjadri i ostatni, Dali, marosh a tak. No, mozna to znovu otevru. Edit: Uz jsem nasel tu puvodni SZ od tebe. Chvali se tam FISova Elan. Ja bych mel neFISovou. Ale stejne. Dals mi brouka do hlavy. Mam strach, ze ten rocker na Elanech nedovoli klidny stredne dlouhy oblouk. Upraveno 9. prosince 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 Cena se na 1000% v hodnocení mého kamráda a spolužáka z jedné lavice neprojevila. Měl pocit neklidu lyže ve vysokých rychlostech, jezdí opravdu velmi, velmi rychle. Nezdál se mu přechod z oblouku do oblouku o krátkém a středním poloměru a měl výhrady i ke zpracování. Testované Elany byly právě ty nové SLX Amphibie. O nich nemluvil nikdo špatně, s jedinou výjimkou, nehodí se pro hluboký sníh, nějaký freeride opravdu ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 Nechci Vám pánové kazit Vaši akademickou debatu.Ano, všechno má hlavu a patu, jen malá technická.Každý test a názor odborníka je věc subjetivní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 Je to tak, jak rika marosh, to je jasny, ale zmnoha a mnoha testu a zkusenosti si clovek udela aspon nejaky obrazek. Kdybych delal chatare v Hintru, tak si kazde na tyden vyzkousim a pohoda, ale v me situaci proste musi teorie a subjektivni dojmy pomoct pri vyberu. I subjektivni dojmy nesou nejakou informaci. Do hlubokeho ja nejezdim nikdy, takze pohoda. I ty Stoeckli maji pod botou 66, nebo kolik, takze mimo sjezdovku budou k nicemu. Tak ted nevim, jestli to nemma prece jen prehodit na ty Elany. Zbytech chronomagoru na vylete do Gardeny jezdi monotematicky na Elanach, tak bych fajne zapadnul a v hospode bych aspon nesedel u oddeleneho stolu. Taky bych pres litr usetril na pujcovnem. No, ocividne to jeste neni uzavreny pribeh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se