Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Určitě. Nechci stát ničemu v cestě. Konec konců, aspoň si rozšířím obzory a ke sbírání autíček přidám ještě vláčky a spol. Jen nevím, kam to budu všechno dávat. Už teď mám polovinu sbírky na chalupě a něco dokonce v krabicích na půdě.

Odesláno

Ahoj, většinou tu jsou vidět sbírky pojaté celé v jednom měřítku. Držíte se se tedy opravdu pečlivě měřítka, nebo to někdy oživujete i jinými měřítky? Já mám zatím jen čtyřiadvacítky ale koupil jsem i nějaké dvanáctky. 

Odesláno

Nemám pocit, že bychom se tu drželi jednoho měřítka. Na měřítku tu určitě nezáleží. Sám mám ve sbírce autíčka od sedmdesátin až po osmnáctiny. Takže ty svoje dvanáctny sem určitě neváhej nasypat. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nedávná malá radost z jednoho bazaru. Ještě jsem si tam něco zarezervoval :) . Je zajímavé, že všechny modely mají tažné.

A k postům výše ohledně měřítek, 1:43 je max. velikost, co se mi ještě někam vejde, v menších měřítkách jak je něco někde zajímavého, většinou to koupím.

post-34750-0-25420400-1516365915_thumb.jpg

post-34750-0-59178000-1516365915_thumb.jpg

Odesláno

To je prostě klasika. A tažná zařízení k těmhle modelům prostě patří, aby si je děti mohly zapřahat za sebe.

Odesláno

To máš pravdu, zapřahal jsem je za sebe také, ale do zatáčky to nebylo úplně ono :lol2: , jen rovně. Spíš jsem to myslel tak, jestli v té době nezačalo být populární kempování a Matchbox se tomu samozřejmě přizpůsobil. Někde mám takový světle vínový karavan od Lesney, ale nemůžu ho najít. Ten je přesně k nim.

Odesláno

To chtělo režnou nit, udělat na ní uzlík a už se mohlo se soupravou i do zatáčky :D Ale originál přívěsy s loďkou nebo motorkou, popř. karavany byly taky.

Odesláno

Dovolím si dát sem i ukázku mých H0, jejichž sbírku už nerozšiřuji, ale stále se na ně rád dívám.

post-13018-0-85940500-1516463025_thumb.jpg

post-13018-0-91395800-1516463034_thumb.jpg

Odesláno

Ty vypadají zajímavě, ty HOčka. Kdo to vyráběl? Já jich měl pár od IGRy. Byly to nějaké LIAZky a pak Škoda 1200 v různých karosářských variantách od sedanu až po pick up.

Odesláno

Je to taková směs osobáky jsou většinou Herpa a Wiking. náklaďáky a busy Herpa, Wiking, Igra a Espewe z bývalé NDR a mezi tím nějaká "samodělka".

• po 2 týdnech...
Odesláno

To záleží na tom, co preferuješ. Vitrínky na modely bývají dost mělké. Ideální by sis asi musel nechat vyrobit. Já se celý život spokojuji s klasickým sekretářem. Ale uvidíš, třeba tu někdo bude vědět víc. 

Odesláno

Vitríny za slušnou cenu mívají např. v Lidlu. Třeba takovou jak  v ní mám náklaďáky z edice atlas o 4 příspěvky výše.. A navíc má i zámeček.

Odesláno (upraveno)

Mam tuhle, kdysi v xxx lutz. Byla za par kacek.

post-12324-0-37467800-1518174589_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kuncák7
Odesláno

Ta z toho Lidlu se mi prave moc nelibi, ale prinejhorsim do ni pujdu. Jinak jsem na vas ted myslel v Parizi na retromobile, tam meli neskutecny kousky. Ale ceny teda odpovidajici. Ja nakonec koupil jen klukovitakovej starší nakladak z vyprodeje. Libila se mi treba stara Alpina v mem meritku 1:43, ale za 270 eur???

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...