Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Naprosto mimo plán nákupů, které jsem (snad) pro letošní rok ukončil, jsem byl svými kolegy obdarován tímto skvostem, který je údajně datován do roku mého vzniku a tudíž půl století fungování.

Zatím nemohu více informací poskytnout, ale jakmile pominou oslavy a já o nich zjistím něco víc, dám vědět. Pokud někdo o těchto hodinkách něco ví , ať neváhá a podělí se .

Zatím tedy jen mohu sdělit , že jsou fantastické, ve výborném stavu a že z nich mám ohromnou radost (to bych do svých kolegů nikdy neřekl! To si ani nezasloužím!!!)

post-5108-1255097899.jpg

Návštěvník Kamil
Odesláno
ještě jedno foto narychlo
Já měl podobný, tady jsem psal článek. Zaregistruj se na webu Omegy a podle čísla o nich zjistíš nějaké údaje.

post-147-1255100651.jpg

Odesláno (upraveno)

díky všem...

tady jsou mí miláčci (zítra některé z nich dostanu k narozeninám :-))

post-5108-1255109468.jpg

.. nejprve ca 10 let Citizen ...

pak před ca. 5-ti měsíci Blancpain Moon Phase :-)

poté Omega Seamaster Railmaster, na "denní" nošení (pod krokodýlem se moc potím)

nato Blancpain Skeleton - na noční eBay v lehkém opojení - ale spíš jen na koukání ...

no a dnes Omega Seamaster (1959) ...

IWC a Stowy jsem daroval dál

no nebyl to zajímavý rok?

Upraveno uživatelem brett
Návštěvník Tada
Odesláno

Krásné vintage hodinky :) Tak snad je budeš občas i nosit a ne jen že budou ležet v šupleti :)

• Hlasovat proti 1
Odesláno
Krásné vintage hodinky :) Tak snad je budeš občas i nosit a ne jen že budou ležet v šupleti :)

týden má přece sedm dní = sedmery hodinky by se daly unosit, a bude-li jich víc, no tak bi-weekly :-)

Odesláno

Dnes jsem odnesl hodinky k panu doktorovi v Brně. Jednak mi lékařské ošetření bylo dárcem/i doporučeno, tedy to, že budou potřebovat vyčistit a namazat a taky se v průběhu 24 hodin zastavovaly.
U pana doktora je otevřeli a sdělili následující:
- jedná se o kalibr 520
- dle info Omegy o kalibru byly vyrobeny před rokem 1965 a tudíž se dle jejich třízení jedná o "velmi staré" hodinky
- "velmi staré" hodinky odesílají na servis do Swiss
- předpokládaná lhůta - přes měsíc
- předpokládaná cena - stodeset bankovek o hodnotě jedno sto korun českých
- nabídku značkového krokodýla s trnovou sponou a s logem za cenu šesti až deseti bankovek o hodnotě jeden tisíc korun českých jsem zatím dal k ledu
- požádal jsem je o nafocení strojku a víčka, což mi ochotně udělali. Foto obdržím dodatečně, po té zde postnu.
- strojek vykazoval vyschlý olej, což byl nejpravděpodobnější důvod jejich zástavy
- jen letmo jsem strojek viděl a měl tu krásnou barvu typického načervenalého zlacení
- jo do hodinek se neleze přes dýnko nýbž "vyfouknutím" sklíčka

Odesláno
Dnes jsem odnesl hodinky k panu doktorovi v Brně.

...

- "velmi staré" hodinky odesílají na servis do Swiss

Byl jsi u Hanaka? Na toho se vykasli a skoc s nima do Oriosy. Tam je sikovnej starsi pan hodinar da do poradku za cenu do cca. 1500 kc. Ja jsem s jejich sluzbami velmi spokojeny!

Odesláno
Byl jsi u Hanaka? Na toho se vykasli a skoc s nima do Oriosy. Tam je sikovnej starsi pan hodinar da do poradku za cenu do cca. 1500 kc. Ja jsem s jejich sluzbami velmi spokojeny!

Proboha, jen ne k Hanákovi :crying_anim02: Jestli je to u něj, tak tam honem upaluj a vezmi si je zpátky. Pokud je tedy chceš mít ve slušném stavu. Pokud se jedná jen o vyčištění, udělá ti to i Strnad na Veveří, mně perfektně zrepasoval vintážní Longines za 800,- Kč.

Odesláno
Pro Kristovy drahý rány, vzmi je odtud. Já si s Hanákem a Omegami užil. Nevěřím, že i jen na minutu opustily volšový pracky jejich "odborníka". Taky vintážní, ze 70. let.

Pročti si tohle vlákno: Hodinářství Hanák

Proc by je mel Hanak posilat do Svajcu, kdyz do te Oriosy to mas od Hanaka jenom pres namesti a ten hodinar tam je vazne sikovnej, dela i IWC a podobne. Koneckoncu i ten Strnad, jak psal Foundryman, tohle levou zadni zvladne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...