m.n. Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Kamarád ti dovezl fejky. Kolek má být nalepený a z uzávěru krabičky je to taky patrné. Ale dle včerejší debaty s tím vlastně není žádný problém a je to úplně stejné jako originály, takže asi fajn... http://havanajournal.com/cigars/cohibas-box
Bob Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 no tak muze dat rybiz zkusenost, myslim ze to kourit pujde :-) Ja bych se na test klidne obetoval ...
m.n. Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Proč by ti to dělal to ti říct nemohu, ale když si rozklikneš ten odkaz, co jsem ti tam přiložil, tak myslím, že není o čem...
Bob Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Chapu ze kamarad privezl krabici esplendidos z cernyho trhu, pres ofiko distribuci by vysla tak na 15 000 dobre koupena ...
m.n. Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Navíc když to stejně nepozná... že? Tak proč by utrácel... Já vám asi fakt nerozumím, že to pokládáte v podstatě za originály a nemáte s tím žádný ani morální problém. Za fejky hodinek tady lítají bany a chlubit se napodobeninama ostatních, také luxusních, produktů je očividně zcela v pořádku a naopak je za blbce ten, který na to upozorní...
Bob Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 (upraveno) Kdybych to dostal jako darek od kamose tak bych to neresil(nepredpokladam ze by mi kamos privezl darek za 10+ litru ...), pokud bych to koupil s vedomim ze je to jak to je tak bych s tim nemel taky problem, pokud by mi to nekdo prodal za plnou cenu byl bych nastvanej ... Samozrejme ten ring cohiba bych tam ani mit nemusel, proste bych to bral jako kvalitni kubansky doutnikyO machrovani v baru s Cohibou mi nejde EDIT: doplneni Upraveno 5. ledna 2013 uživatelem Bob123
Eman2208 Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Navíc když to stejně nepozná... že? Tak proč by utrácel... Já vám asi fakt nerozumím, že to pokládáte v podstatě za originály a nemáte s tím žádný ani morální problém. Za fejky hodinek tady lítají bany a chlubit se napodobeninama ostatních, také luxusních, produktů je očividně zcela v pořádku a naopak je za blbce ten, který na to upozorní... Tak se mi trošku zdá, že m.n. tu cíleně vytváří flame, nebo se pletu ? :-)
m.n. Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Eman: Pleteš, ale to nevadí, jestli je to teda nepřekonatelný problém, že upozorním na to, že je tady posledních pár stránek přehlídka padělků, tak v pořádku, nemusím do tohoto vlákna dále vstupovat a můžete se plácat po ramenou, jak jste ušetřili a jak to stejně nikdo nepozná.
m.n. Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Samozrejme ten ring cohiba bych tam ani mit nemusel, proste bych to bral jako kvalitni kubansky doutnikyO machrovani v baru s Cohibou mi nejde Už teda naposled - ty jsi si teda jistý, co do těch napodobenin dávají za tabák a co vlastně kouříš?
Bob Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Ja to ani neresil, zapalil jsem testovaci, byla fajn tak jsem od toho manika koupil postupne 4 krabice, je to ale pres dva roky nazpet a od ty doby jsem mel dovezenych z kuby jen par jednotlivych doutniku od znamych co tam byli, jinak momenalne kupuju v makru nebo od velkoobchodniho dodavatele jak jsem psal vyse, od nekoho koho neznam bych asi hodne vahal jestli neco vzit, ale pokud to koupim sam primo na miste, nebo mi to priveze kamarad problem s tim nemam, ale jak rikam, neberu to jako luxusni zbozi, ale jako vec spotreby, ono tam taky vnimani fake je hodne posunuty proti evrope, je to prece jen komunismus a pote co jsem se byl podivat u tohodle manika doma a videl jak zijou - a to se maji jeste relativne dobre, rad jsem ho a jeho rodinu podporil, z kseftu s doutnikama totiz zivi celou rodinu, dokonce jsem si od jeho dalsiho bratrance nechal udelat i humidor na pamatku, ale uznavam ze uplne koser to neni, ale ani mi to neni tolik proti srsti jako fake hodinek ci hadru
m.n. Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Rybiz: Já nevidím jediný důvod, proč bych to měl dělat. Já podle několika základních znaků vidím, že to není originální krabice (jak jsem již psal - kolek, zpracování uzávěru, otřepy na krabici...) a představa, že někdo nacpe originální doutníky do padělané krabice je pro mě zcela neschůdná. A když bych teda neměl na to, abych si koupil Esplendidos za 800Kč/ks, tak si holt koupím něco levnějšího a originálního... I když je opravdu možné, že bych to nemusel podle chuti poznat, tak to vědomí, že kouřím padělek, do kterého nevím kdo co nacpal, bych nesnesl... Ale ať si každý kouří co chce, jen bych vážně potřeboval vysvětlit, proč tu teda padají hesla, že "kuba je holt kuba" a kouřit fejky. To mi zatím vysvětleno nebylo...
Bob Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 (upraveno) dyt nakupka origo na Kube nejni za 15 :-) a klidne ti 1 daruju a spolu vyhulime a reknes mi zda je to fik, coz? No nebude 15, ale 10 stat bude, zas tak levny v kramech Habanos to neni ... U Esplendido byva problem s tahem, cili jestli budou tahnout jsou na 99 procent ok, neni to totiz sranda umotat a utahnout takhle dlouhej doutnik, zkus je prohmatat, mely by byt po cele delce stejne tvrdy a nemely by moc povolit mezi prsty, tak max 1-2 mm Upraveno 5. ledna 2013 uživatelem Bob123
Eman2208 Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Včera tu zaznělo i to, že koupíš kradený origoš, zaznělo i to, že používají stejné suroviny, ale ty jak kolovrátek jedeš tu svou, že jsou to tu jen fíky a montuješ do toho navíc hodinky, což je v tomto případě úplně mimo. Jsem proti fejkování čehokoliv, ale taky vím, že ne každý fejk v doutnících je fejk. Nevím jak kovaný v této oblasti jsi, jak umíš, nebo neumíš kvalitu doutníku posoudit, ale od chlapa, co doutníkům kurevsky rozumí vím, že se doutníky kradou ve výrobě a doma si na ně na koleni dělají krabice a prstýnky. Pak to prodávají turistům a to podle mě není fejk, furt je to lumpárna, ale ne fejk. Takže takhle z fotky 800x600 poznat, že jde o padělek může frajer, nebo rejpal. Tak co jsi ?
Bob Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Rybiz: Ale ať si každý kouří co chce, jen bych vážně potřeboval vysvětlit, proč tu teda padají hesla, že "kuba je holt kuba" a kouřit fejky. To mi zatím vysvětleno nebylo... Copak jsem psal Cohiba je Cohiba? Evidentne jsem psal Kuba jako Kubansky tabak ... A uz bych toho nechal, nema to moc cenu
m.n. Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 (upraveno) Eman: Jasně a taky tu zaznělo, že se ty originály hážou přes plot rodinám, které to pak prodávají na pláži turistům za zlomek ceny a všichni jsou spokojení, takových historek ti vymyslím do rána kýbl. Ale ok, ať si každý věří čemu chce a ať si každý kouří co chce, pokud to teda tady většinově schvalujete, nemám v tomto vlákně co pohledávat. A srovnání s hodinkami opravdu mimo není. Asi né pro všechny, ale pro mě teda doutník za téměř tisícikorunu luxusní zboží je. Navíc jsem zde nadhodil odkaz, kde jsou docela precizně vysvěteny rozdíly mezi originálem a padělky. To že Rybizova krabice vypadá naprosto totožně s tou padělanou by neviděl snad jen slepý, ale můžeme se tu asi vážně donekonečně dohadovat o tom, že to jsou přeci jen originály ukradené z fabriky a jejich prodej živí tisíce chudých kubánských rodin. Kámoš expert to říkal. V pořádku. Tady ještě jeden odkaz s tím, jak kvalitní "kuba je kuba" tabák se dává do těch ukradených z fabriky:http://havanajournal.com/cigars/cohibas Upraveno 5. ledna 2013 uživatelem m.n.
Eman2208 Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Eman: Jasně a taky tu zaznělo, že se ty originály hážou přes plot rodinám, které to pak prodávají na pláži turistům za zlomek ceny a všichni jsou spokojení, takových historek ti vymyslím do rána kýbl. Ale ok, ať si každý věří čemu chce a ať si každý kouří co chce, pokud to teda tady většinově schvalujete, nemám v tomto vlákně co pohledávat. A srovnání s hodinkami opravdu mimo není. Asi né pro všechny, ale pro mě teda doutník za téměř tisícikorunu luxusní zboží je. Ty jen rozumět nechceš :-), ale v poho, je to diskuze. Já doutník za litr ještě nekouřil, Cohibu nekouřím, protože je na mě silná a drahá, nekouřil jsem ani kradený, ani fejkový doutník, ale nemám důvod nevěřit muži, který v Dominikánské republice dělal konzultanta kvality tabáku. Nedělám ani rychlé soudy z nekvalitních fotek... A ty hodinky už sem prosím netahej...
Bob Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Eman: Jasně a taky tu zaznělo, že se ty originály hážou přes plot rodinám, které to pak prodávají na pláži turistům za zlomek ceny a všichni jsou spokojení, takových historek ti vymyslím do rána kýbl. Ale ok, ať si každý věří čemu chce a ať si každý kouří co chce, pokud to teda tady většinově schvalujete, nemám v tomto vlákně co pohledávat. A srovnání s hodinkami opravdu mimo není. Asi né pro všechny, ale pro mě teda doutník za téměř tisícikorunu luxusní zboží je. Navíc jsem zde nadhodil odkaz, kde jsou docela precizně vysvěteny rozdíly mezi originálem a padělky. To že Rybizova krabice vypadá naprosto totožně s tou padělanou by neviděl snad jen slepý, ale můžeme se tu asi vážně donekonečně dohadovat o tom, že to jsou přeci jen originály ukradené z fabriky a jejich prodej živí tisíce chudých kubánských rodin. Kámoš expert to říkal. V pořádku. Tady ještě jeden odkaz s tím, jak kvalitní "kuba je kuba" tabák se dává do těch ukradených z fabriky:http://havanajournal.../cigars/cohibas A co asi ma vyrobce napsat na svoje stranky ...
m.n. Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Kde vidíš stránky výrobce? To je web týpka resp.společnosti z Massachusetts. Pohneme se dále, já už k tomu své řekl, vy také, sice se neshodneme, ale hezky jsme si podiskutovali Snad jsem to tu ještě nepsal, ale byl jsem v Brně ve Valmontu nakoupit nějaké zásoby a nechal jsem si vytáhnout Montecristo No.4 a celé balení bylo plesnivé, normálně škaredě zelené fleky po celém doutníku a prodavač se mě snažil přesvědčit, že to je ok, že tomu nic není, že pán si to kupuje, že prý to má takovou vyzrálejší chuť, tak nevím... Tak jsem koupil No.5, které už byly v pořádku a byl jsem velmi spokojen, (zcela subjektivně) oproti třeba Siglo II, které mi taky šmakuje byl doutník daleko lehčí a klidně se dá zapálit i takhle během dne u nějakého posezení a s člověkem to nezamává. Siglo mě tak nějak celkově zpomalí a uklidní, takže si jej dovolím zapálit jen večer, kdy vím, že už nic nemusím Taky jsem se docela těšil, že si něco nakoupím na letišti na Kanárech a také trochu zklamání, jednak humidor, který nešel dovřít, vlhkost na 60% a hlavně sice zastoupeny velké kubánské značky, ale jen strojově balené malé doutníčky, ani jsem nevěděl, že se dělají nějaké Cohiba Mini... Takže jsem na zkoušku vzal Romeo y Julieta Puritos, které mají například třeba tady: http://www.doutniky-obchod.cz/romeo-y-julieta-puritos-5-kusu-3-baleni-p-616.html Krabička 25 kusů stála 22EUR. Každý doutník je balený v celofánu, krabice velmi hezká. Včera jsem si v hospodě zapálil první a teda "nothing to write home about..." Kdyby někdo chtěl vyzkoušet a měl cestu přes Brno, tak mohu pár darovat...
Bob Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 (upraveno) no bila plisen je ok, zelenou nebrat ta je rakovinotvorna :-)Jo Valmont musis hlidat, maj mega humidory, ale neprijde mi ze by se o to extra starali.Ja obecne Cohibu nevyhledavam, vicemene ji jen sem tam dostavam, jinak mi spis chutna Romeo Y Julieta, Partagas, Montechristo a Hoyo de Monterey, jo a doutniky z farmy Robaina jsou super.Btw co me prekvapilo, mozna to vite, ja to nevedel ze 90 procent vsech doutniku na kube se dela v 1 fabrice v Havane, proste jeden den jedou Cohiba, druhej Romeo ... atd. Fotka jen z venku, uvnitr bylo foceni zakazany Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. EDIT: fotka Upraveno 5. ledna 2013 uživatelem Bob123
m.n. Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 (upraveno) Rybiz: no já jsem rád, že jsi to nevzal nějak zle, protože jsem to ani tak nemyslel. Já si právě myslím, že většina těchto dárků je způsobena právě tím, že kamarád je nekuřák, chce udělat radost a nechá se nalákat na dobrou cenu, tomu se není co divit a ani za mák bych si nemyslel, že by to snad udělal schválně, laik nemá šanci to poznat. Spíš to zamrzí, že ti chtěl udělat radost a utratil peníze za něco, co není úplně ok třeba. Jako stále je tady ta možnost, že by nějaká z historek byla pravdivá a byly to originály ve fejkové krabici, ale já jsem skeptik, tak nevím no... Upraveno 5. ledna 2013 uživatelem m.n.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se