Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

..... Jako stále je tady ta možnost, že by nějaká z historek byla pravdivá a byly to originály ve fejkové krabici, ale já jsem skeptik, tak nevím no...

uf to jsem si oddychl. takže je i šance že ty rolády co mi nabízely na pláži byly taky pravý? sice byly v jiný krabici ale... ;-)
Odesláno

To je mazec co se tu člověk dočte...

...ne každý fejk v doutnících je fejk...

Tohle snad patří do pamětihodností :lol:

Na Kubě je pro turistu naprosto mizivá šance koupit originály jinde než ve státních obchodech. Fejkama se to jen hemží a na ulici (pláži) na nic jiného než fejky nenarazíte. Historek okolo je spousta, ale standardní pohádka je ta o bratranci v továrně, co to háže přes plot :D

Co mne ale opravdu zaráží je, jak zrovna na tomhle fóru je možné, že někdo tak urputně fejky brání - vždyť vlastně o nic nejde a tabák jako tabák, že jo... :sick01:

Je tedy podle mého mnohem lepší - tak jako u hodinek, než fejky Rolexů, tak raději za podobné peníze Seika, které budou alespoň opravdu vodotěsné... - koupit raději doutníky místní, ze kterých budete mít lepší pocit (v halvě i v puse) než z ojebávky fejkama. Nehledě na to, že je docela velká pravděpodobnost, že i ty levnější místní kusy budou lepší než ty fejky, které se dělají z odpadu - u nich není prioritní chuť nebo kvalita, ale napodobení vzhledu něčeho jiného (tak jak to ostatně u fejků bejvá...)...

Odesláno

Ja nikomu nerikam at to kupuje, pouze jsem na kube koupil 4 krabice a byly ok, ani jedno nebyla cohiba, vse min zname znacky anapsal jsem ze byly dobry a chutnaly stejne jako origo koupenej doutnik v shopu, to je cely, nevim co se tu z toho stalo za flame :suicide_anim:

Odesláno

Bobe, tohle není flame. Tohle je realita. Velmi pečlivě jsem si přečetl Tvé příspěvky na dané téma. Místo sáhodlouhých citací a ukazování na Tvé jednotlivé fake argumentační kotrmelce raději dodám jediné: Ty máš ale štěstí, že už nejsem moderátor.

Odesláno (upraveno)

:notworthy:

Uz mlcim, stejne to nema cenu, nikomu jsem nechtel nic podsouvat, pouze to byly reakce na jine posty

EDIT : preklep

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

Ona se diskuse trošku rozvášnila, ale pozitivní je, že mě obohatila. Spoustu věcí jsem netušil. Zároveň se omlouvám, jestli jsem někoho pohoršil. :cheers:

Odesláno

Teda pánové, přečetl jsem si celou diskuzi a jako nekuřák bych doutník rád zkusil.

Co byste mi do absolutního začátku doporučili? Říkal jsem si, že bych jako první zkusil nějaký suchý (když mi to nebude chutnat, ať mi nezůstane ořezávač).

Jakou značku a jaký model byste mi doporučili?

Ještě bych se chtěl zeptat znalců, čím zapalujete? Četl jsem, že nejsou vhodné běžné sirky a benzíňáky, jak je to s plynovým turbo zapalovačem?

Odesláno

Ja bych zacal nejakou Dominikou, treba Paso Doble robusto, maji ho v tabacich Valmont, nech si ho tam strihnout kdyz nechces kupovat gilotinu, na zapalovani bud klasicky sirky - ty jsou nejlepsi, ale zase treba venku se s nima blbe zapaluje, ja na cesty mam zapalovac "autogen" a zezadu na nem ji i ta gilotina, nam od firmy Colibri uz treti rok a bez problemu ... Jinak kdyz jsem letel na Kubu mel jsem zapalovac v odbavenym kufru a nemecky celnici mi ho z kufru vyndali a dali do uschovy a po navratu me to stalo 5 eur a cestu pres cely letiste ve Frankfurtu

Návštěvník Kamil
Odesláno

Co byste mi do absolutního začátku doporučili? Říkal jsem si, že bych jako první zkusil nějaký suchý (když mi to nebude chutnat, ať mi nezůstane ořezávač).

Nebo se zastav někde v Geco tabák a zkus Belinda Coronas, jsou nejdražší, které tam mají (cca 60 Kč). Jsou v balení po třech, každý v plastové tubě a jsou už oříznuté. Problém je, že je nemají v humidorech, zase dobře táhnou.:)

Odesláno

Teda pánové, přečetl jsem si celou diskuzi a jako nekuřák bych doutník rád zkusil.

Ještě bych se chtěl zeptat znalců, čím zapalujete? Četl jsem, že nejsou vhodné běžné sirky a benzíňáky, jak je to s plynovým turbo zapalovačem?

Zkus sucháčky od Villiger. Já si kupuju pravidelně velikost 3 (žlutá krabka za 120 po pěti kusech) a chutná mně to moc. Někdy není čas nebo chuť na fajku, tak strčím do huby právě tento doutník.

Odesláno

Já začínal s Dominou, nebo Nikaraguou, tvar robusto, ořezávač jsme měl a ještě mám za stovku a zapaluji plynem, turbem. Jen ne benzín, co máš pak v puse jak v karburátoru. Napřed pogůgli co a jak, ať si to nepokazíš hned na začátku.

Odesláno

pro zacatek rozumne a chutne: Davidoff, model Primeros....lehke, chutne, neskrabou :-)

Jasně, proč nezačít tím nejdražším, co je na trhu.

Ze zmiňované dominiky doporučuju třeba Don Diego. Ve slušný trafice ti ořezávač půjčí.

Zapálit se dá doutník čímkoli. Snad jen zmiňovaný benzíňák je trochu cítit, ale proti gustu... někde jsem viděl Formana jak si svůj oblíbený Davidoff zapaluje Zippem...

Odesláno

Děkuji za tipy pánové, stavím se tedy někdy u Geca a Valmontu a něco pořídím.

Ještě bych měl jeden dotaz. Nemám humidor, jak dlouho vydrží doutník v tubě popř. jen v celofánu nebo v čem se to prodává.

Odesláno

Ještě bych měl jeden dotaz. Nemám humidor, jak dlouho vydrží doutník v tubě popř. jen v celofánu nebo v čem se to prodává.

To jsem nikdy nezkoušel, ale dva, možná tři dny, kdy si zachová vlhkost ? Nemáš vinotéku ? V té by jsi ho mohl taky uchovat.

Nebo studený pokoj a v sáčku se zipem, ale raději ho bafni co nejdřív.

Odesláno

Vydrzi podstatne dyl, v takovym tom zaviracim pytliku nebo tube klidne mesic, ale chladny misto neuskodi samozrejme ...

Odesláno (upraveno)

Další možností, kromě toho co psal Eman, je docela obyčejná lednička.

Upraveno uživatelem Bert
Odesláno

Doporučuje se zakoupený doutník v tom zatahovacím pytlíku vykouřit do 2-3 hodin. Doutník v tubě a v tom zatahovacím pytlíku do 2-3 dnů... Je možné že vydrží v dobré kondici i déle (v závislosti na teplotě a vlhkosti, případně změně teplot...), ale stačí jednoduché pravidlo - vykouřit ho stejný den, co ho koupíš (v pytlíku bez tuby)... Jinak riskuješ, že z něj budeš mít mumii ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...