tyfo Odesláno 22. října 2009 Nahlásit Odesláno 22. října 2009 a nebo tohle neni spatne zdroj CDR ale ? umi to cist knihu i dole ? jaka je vydrz pri zaplem LCD ? a jeste jedna vec mi na knizkach a e-readerech vadi to je ta velikost je to moc velke aby jsem to stale tahal sebou a proto by to zustalo nekde lezet a cetl by jsem dal v mobilu protoze by mi vadila nemoznost cteni kdyz na neco cekam.
Heky Odesláno 22. října 2009 Nahlásit Odesláno 22. října 2009 Začátečníček: Moc pěkné...čekal jsem s čím vyjdou a tohle se jim povedlo! Je vidět, že vývoj jde pořád dopředu... tyfo: Tahle čtečka se mi moc nelíbí - ten displej dole je zbytečně velký (zbytečně ji to zvětšuje a ještě to o dost zkrátí výdrž baterie). Radši měli přidat místo na eInk. Teď jsou v prodeji i čtečky s 5? displeji, to je myslím naprosto v pohodě pro každýho. Při menším displeji je ale nevýhoda v častějším otáčení stránek. Koukni třeba na Bookeen Cybook Opus, Sony PRS-300 nebo Hanline eReader V5.
tyfo Odesláno 22. října 2009 Nahlásit Odesláno 22. října 2009 Tak ta Sony ta je paradni. Ta se mi libi jen by to chtelo ji doplnit o ty funkce co ja potrebuji na cteni a pak jeste doplnit o GSM modul, aby jsem nemusel tahat 2 veci, ale na telefon je to uz moc velky takze zase PDA, sakra ani tak krasna ctecka jako je Sony neni pro mne bohuzel Ale ten kdo kupuje e-ctecku proto aby nemusel cist papirovou knihu tak tomu to samozrejmne schvaluji.
VS Odesláno 22. října 2009 Nahlásit Odesláno 22. října 2009 a uz jsem rikal, ze na palmu programek PalmFiction umi automatickou rotaci textu? s detailnim nastavenim pretaceni a velmi jednoduchou upravou rychlosti... proste stranky neotacim, text sam plyne... velmi navykove... Nevíš o podobném programu na IPAQ? Ten automatický posun textu mi chybí.
Začátečníček Odesláno 22. října 2009 Nahlásit Odesláno 22. října 2009 a uz jsem rikal, ze na palmu programek PalmFiction umi automatickou rotaci textu? s detailnim nastavenim pretaceni a velmi jednoduchou upravou rychlosti... proste stranky neotacim, text sam plyne... velmi navykove... To je pravda. Měl jsem kdysi demo na PC 'užnevimjaksetojmenovalo' s automatickým rolováním a nastavením rychlosti. Rolování bylo naprosto plynulé bez jakýchkoliv skoků. V kombinaci s tabletem třeba 'Gigabyte TouchNote T1028X' by to byla pecka.
ls8ls8 Odesláno 22. října 2009 Nahlásit Odesláno 22. října 2009 Na iPhonu umi automaticky posuv ctecka Stanza, pocitam ze stejnou vlastnost by mela mit i na jinych platformach?
flagolo Odesláno 22. října 2009 Nahlásit Odesláno 22. října 2009 Aktuálně používám na PDA s Windows mobile program ?Book reader a ten automatický posun umí. Sice ho nevyužívám a poctivě si posouvám manuálně, ale ta funkce tam je. Dá se stáhnout z netu a umí všechno co potřebuju ke štěstí...
Blekota Odesláno 22. října 2009 Nahlásit Odesláno 22. října 2009 (upraveno) ked budu eink knihy farebne ako toto tu: http://www.eink.com/press/images/highres_d...erg_1005_MD.jpg alebo toto tu: a bude to bezne dostupne tak pojdem do toho. je to proste nadhera si stiahnut pdfko niekolkych casakov a cestou na sluzobku si to citat v skutocnej farbe a nenormalnej kvalikte.. citat to na ifone alebo htc touch hd alebo na najnovsich amoled velkych displejoch je trapenie.. na eink sa nic nehrabe to je fakt Upraveno 22. října 2009 uživatelem Blekota
Začátečníček Odesláno 22. října 2009 Nahlásit Odesláno 22. října 2009 Na iPhonu umi automaticky posuv ctecka Stanza, pocitam ze stejnou vlastnost by mela mit i na jinych platformach? Stanza 39MB - proč to nevím, na PC jsem posuv scrolling nenašel ICE Book Reader 3MB - ve třech megách Super Smooth Scrolling + nejlepší písmo na čtení : PECKA Doporučuju k testu : http://www.ice-graphics.com/ICEReader/ScreenE.html
Pege1012 Odesláno 23. října 2009 Nahlásit Odesláno 23. října 2009 Asi je to věcí osobní zkušenosti, já mám sony PRS 505, dnes bych ji už nikdy neopustil, dokonce vele mne i spí, naopačné straně než žena. Teď už jsem ji koupili bratrovi a už začíná dotírat i žena, že by taky chtěla. Nesrovnatelný komfort s PDA, navíc sony mají velmi povedený a kvalitní rám kolem přístroje. Poslední jsem z USA kupoval za nějakých 6300 Kč i s nainstalovaným firmwarem na počeštění a customizací. Přečti si na stránkách ebookforum.cz pár vláken v tzv. volné diskuzi na toto téma.
ls8ls8 Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Taky ctu na Sony PRS-505 a jsem z ni nadseny. Kupoval jsem taktez v USA, s dopravou za $300.
VS Odesláno 30. října 2009 Nahlásit Odesláno 30. října 2009 Taky už nedočkavě čekám na Sony. Ale v Anglii stávkují pošťáci, tak je to ohrožené
little_w Odesláno 30. října 2009 Nahlásit Odesláno 30. října 2009 Taky už nedočkavě čekám na Sony. Ale v Anglii stávkují pošťáci, tak je to ohrožené to je fakt. ja uz jsem nedostal pres tyden zadnou postu. chapu, ze chteji pridat, ale tohle je fakt divnej pristup. snad je to prejde a ja dostanu svoje pilotky vcas
JJ Odesláno 2. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2009 Uvažoval jsem o readeru asi před rokem a půl, ale tehdy mne to nepřesvědčilo. Už se trochu zlepšily tyhle věci? - Malé rozlišení - na jednu "stránku" se vejde výrazně méně textu než v klasickém paperbacku. - Otravné probliknutí při změně stránky - Mizerná práce s PDF - chci to na dokumentaci k autům a elektronice, tj. potřebuju listovat schematy. To, co jsem viděl, neumělo moc rozumný zoom a buď jsem zíral na malý výřez, nebo jsem viděl větší kus stránky, ale díky mizernému rozlišení jsem neviděl detaily
Karloss Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Oživuju tohle trochu zapadlé vlákno, protože bych se rád zeptal lidí co už e-book nějaký ten čas používají...jak je to se zobrazování stránek, když je knížna naskenovaná (v .pdf) rovnou po dvoulistech ? Dá se stránka různě posouvat a dostatečně přibližovat ? takhle to vidím na monitoru ve 100% velikosti: díky moc za radu..
Uwe.T Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 přes dva roky jsme měl palmika 505, a ted používám iPAQ 214, osobně považuji pda za lepší variantu než samotnou čtečku, přečetl jsem na PDA desítky knih. http://palmare.idnes.cz/posledni-mohykan-8..._212645_pda_ram nechtěl jsem žádnou multifunční šílenost s foťákem a telefonem.
lemiho Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Oživuju tohle trochu zapadlé vlákno, protože bych se rád zeptal lidí co už e-book nějaký ten čas používají...jak je to se zobrazování stránek, když je knížna naskenovaná (v .pdf) rovnou po dvoulistech ? Dá se stránka různě posouvat a dostatečně přibližovat ? takhle to vidím na monitoru ve 100% velikosti: díky moc za radu.. Nečekal bych, že se na fóru o hodinkách objeví de Coulanges a jsem tím velmi potěšen :-) S dotazem ale bohužel nepomůžu, samotného by mě to zajímalo.
raven Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Že by Antická obec? Já osobně čtu na telefonu (Nokia N85) a není to nic moc, takže také uvažuji o koupi něčeho speciálního. Ten Nook vypadá výborně, kdyby s ním měl někdo zkušenost, tak napište. Alespoň nějaké podsvícení by se mi hodilo, protože čtu ve dne i v noci :-). Nečekal bych, že se na fóru o hodinkách objeví de Coulanges a jsem tím velmi potěšen :-) S dotazem ale bohužel nepomůžu, samotného by mě to zajímalo.
Karloss Odesláno 24. února 2010 Nahlásit Odesláno 24. února 2010 Že by Antická obec? Já osobně čtu na telefonu (Nokia N85) a není to nic moc, takže také uvažuji o koupi něčeho speciálního. Ten Nook vypadá výborně, kdyby s ním měl někdo zkušenost, tak napište. Alespoň nějaké podsvícení by se mi hodilo, protože čtu ve dne i v noci :-). Přesně tak potřebuju toho teď v dohledné době načíst kvanta a při představě, že toho budu muset i půlku tisknout mě hryže mé ekologické svědomí. Škoda jen, že většina materiálů, které potřebuju načíst je opravdu v .pdf.. a to není pro e-booky zatím to pravé ořechové. Jestli neseženu nic šikovného, tak možná počkám s čím přijde konkurence až se v březnu objeví iPad...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se