Milan156 Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 (upraveno) http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpr...dd06f96b5cddfc0 Tento model asi zvedne hodně velkou vlnu diskusí u příznivců Porsche. Minimum odkazů ke klasické 911 (ač pochopitelně navazuje na 928). Stylistické prvky a linie, které můžeme číst z některých konkurenčních firem např. Ferrari, Aston Martin, Jaguar. Přesto to však na mě zabírá a líbí se mi moc (ač jsem spíše na italská auta / navíc čekám, že na živo bude působit ještě lépe než na fotkách) Btw. auta se tu v několika vláknech řešili, tak předpokládám, že toto tady v sekci "ostatní a zábava" nebude vadit. Zvláště když se jedná o oprášení jedné modelové řady u Porsche. Edit 1x: překlep Upraveno 29. října 2009 uživatelem Milan156
midloch Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Milan156 napsal: http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpr...dd06f96b5cddfc0 Tento model asi zvedne hodně velkou vlnu diskusí u příznivců Porsche. Minimum odkazů ke klasické 911 (ač pochopitelně navazuje na 928). Stylistické prvky a linie, které můžeme číst z některých konkurenčních firem např. Ferrari, Aston Martin, Jaguar. Přesto to však na mě zabírá a líbí se mi moc (ač jsem spíše na italská auta / navíc čekám, že na živo bude působit ještě lépe než na fotkách) Btw. auta se tu v několika vláknech řešili, tak předpokládám, že toto tady v sekci "ostatní a zábava" nebude vadit. Zvláště když se jedná o oprášení jedné modelové řady u Porsche. Edit 1x: překlep Po pravdě nevím jestli je to dobře, to auto vypadá příliš jako mix 911 a Panamery, jakoby Porše tak nějak přejímalo taktiky masových výrobců ohledně podobného stylu svých modelů. Na mě je to asi moc uhlazený, prostě málo brutální. Kromě 911 se mi oíbí ještě jedno auto, které bych si v garáži uměl představit a to Ferrari F430 (ač nejsem příznivec italů :-)
Pavlos Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Škoda že u zadních linií se u Angličanů víc než inspirovali. Z tohoto designová ikona nebude.
Chumpus Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Tak ono tam to navázání na původní 928 je, akorát dneska to lidem připomene spíš jiný auta...
bandicoot Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Chtělo by to se oprostit od geniálních linií 911, což třeba já se tohoto stereotypu zbavit neumím. Na všechny poršáky bohužel aplikuju "vzor 911" jako benchmark.
idaho.cz Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Rekl bych, ze se dost podoba Astonu Vantage
midloch Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 bandicoot napsal: Chtělo by to se oprostit od geniálních linií 911, což třeba já se tohoto stereotypu zbavit neumím. Na všechny poršáky bohužel aplikuju "vzor 911" jako benchmark. Tak tak, u mě to platí dvojnásob
Murphy97 Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Dantechno napsal: Vzadu Aston , predek ferrari. a víš, že jo? Je to skutečně tak!
bandicoot Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Zas bych je nevinil z nějakého kopírování - on ten tvar podřízený koeficientu odporu asi moc jiný být nemůže, aero-tunely maj všichni stejný ne :-)
Murphy97 Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 bandicoot napsal: Zas bych je nevinil z nějakého kopírování - on ten tvar podřízený koeficientu odporu asi moc jiný být nemůže, aero-tunely maj všichni stejný ne :-) tak to byl asi nový Superb v aero tunelu s Meganem
Milan156 Odesláno 29. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 29. října 2009 (upraveno) ještě dodám, jak jsem zmínil Jaguara, tak jsem měl na mysli konkrétně toto: Hlavní odkaz 928 je pochopitelně v tom, že má osmiválec a navíc vpředu. Podobnost s 911 vidím jen se světlama (ač je to spíš evoluce alá Panamera, která si z 911 bere více) a mlhovkama z Turba ... ačkoliv ty světla a kapota (hodně vzdáleně) připomínají spíše F430 Scuderia (z určitého úhlu) edit: oprava Upraveno 29. října 2009 uživatelem Milan156
honza71 Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 (upraveno) Nevím jestli se to už vyrábí, ale jestli jo, tak se jdu zapsat do pořadníku. Za cenu jednoho auta budu mít hned tři - úžasná investice. 1. Porsche 928 - což je asi jasný 2. Z čelního pohledu Ferrari 3. Ze zadního pohledu Aston Martin BTW to auto je krásný !!! Je jedno čemu se (ne)podobá. Zkrátka je to šmrncovní sporťák a chybí mi na něm už jen nějaký detail z Lamborghini. SORRY, teď jsem si všiml, že Dnatechno byl rychlejší . Upraveno 29. října 2009 uživatelem honza71
Karlos Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Ten detail z Lamborghini se ti třeba jednou splní Vždyť Porsche i Lambo patří do VW Group.
CzechJoker Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 S tím Astonem nevím, já když to poprvé uviděl zezadu, tak jsem si vybavil Mondeo... Svět se globalizuje, solitéry se už nenosí. Řekl bych, že od doby Cayene to s Porsche jde z kopce, víc komerce pro masy.
Návštěvník YPO Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 CzechJoker napsal: Řekl bych, že od doby Cayene to s Porsche jde z kopce, víc komerce pro masy. ... někde jsem četl,viděl,slyšel že Kajen se prodává velice dobře až nadstandardně dobře = je to prostě obchod - jestli je to pro ortodoxní poršemany paskvil je asi v tomto případě druhotný efekt x ono nakonec si zvykneš na všechno, pokud ti to někdo dobře "prodá"...
Návštěvník Tada Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Ale jo pěkné kupé, původní 928 se mi líbí, ale pokud bych se měl rozhodnout, tak bych si z moderních coupé vzal asi Jaguar XKR, s novým 5.0 kompresorovým motorem je všechno jen ne pomalý
Well Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Pořádný auto na pořádný svezení je Caterham CSR, Lotus Exige, Elis a Mazda MX-5 pro chudé. Jaguar je dobrej tak na dálnici ;-) .
Chumpus Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 YPO napsal: ... někde jsem četl,viděl,slyšel že Kajen se prodává velice dobře až nadstandardně dobře = je to prostě obchod - jestli je to pro ortodoxní poršemany paskvil je asi v tomto případě druhotný efekt x ono nakonec si zvykneš na všechno, pokud ti to někdo dobře "prodá"... Cayenne opravdu tvoří významnou část příjmů Porsche. Dost jim to pomohlo.
CzechJoker Odesláno 29. října 2009 Nahlásit Odesláno 29. října 2009 Chumpus napsal: Cayenne opravdu tvoří významnou část příjmů Porsche. Dost jim to pomohlo. To jo, o tom žádná. Akorát už to není Porsche, jako bejvalo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se