Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Stopky na Geckach pouzivam 4x denne v praci. Urcite ukony musim delat v presne urceny cas. Ukazuje nam to podle NTP serveru. Buhuzel ten panel na ktery pritom vidim neukazuje vteriny. Jen hodiny a minuty. Neustale udivuju kolegy tim, ze podle Gecek ktere si synchronizuji kazdou noc s atomovejma hodinama dokazu zacit a skoncit na vterinu presne s hodinama bez ukazatele vterin aniz bych stal s prstem na tlacitku :rolleyes:

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Obcas pri vareni a kdyz jedu sem tam v autobusu po dalnici (byva to Brno-Praha a zpet), tak obcas merim, jak rychle bus jede. Ale zjistil jsem, ze chronograf pro me neni to prave. Mam to presne obracene nez vetsina z vas, drazsi hodinky bych s chronografem urcite nechtel. Volim radeji prehlednost a decentni eleganci :) Ale musim uznat, ze chrono je dobra hracka.

Odesláno
Stopky na Geckach pouzivam 4x denne v praci. Urcite ukony musim delat v presne urceny cas. Ukazuje nam to podle NTP serveru. Buhuzel ten panel na ktery pritom vidim neukazuje vteriny. Jen hodiny a minuty. Neustale udivuju kolegy tim, ze podle Gecek ktere si synchronizuji kazdou noc s atomovejma hodinama dokazu zacit a skoncit na vterinu presne s hodinama bez ukazatele vterin aniz bych stal s prstem na tlacitku :rolleyes:

Hele to je fakt, když si vzpomenu na časy, kdy sem měl ještě baby G, tak sem taky ty stopky a odpočítavací stopky využíval poměrně často ... :)

Odesláno
Používám, na takový blbosti, jako je např. doba louhování čaje :)

Při přípravě čaje v práci, kde hrozí vyrušení a zapomenutí, od kdy je čaj zalitý --

Ale vážně, v praxi jedině, když vezu mladého na závody (půlmaratony, maraton), jednak abych měl odhad, kdy ho mám čekat v cíli, druhak pro kontrolu oficiální časomíry.

A potom ho mám puštěný v bazénu, kdy se orientuju podle centrální vteřinovky, jakým tempem plavu... to ale není využití chronografu, to je obcházení malé vteřinovky.

Na tréninky i závody na suchu chodím s tepákem, takže tam mi měří polar--

Odesláno

Díky všem,

nějak se mi do hledáčku připletly právě jedny s chronografem a v mém případě nemám rád udělátka, které neumím/nechci používat. Trochu to ve mě chroustalo a nakonec vidím, že 3 subciferníčky skutečně asi nevyužiju. Měl jsem chrono kdysi na nějakejch quartzkách a snad jsem jej nikdy nezapnul :sad01_anim:

Návštěvník Snow
Odesláno

Z toho množství hodinek, které jsem kdy měl, nebyly jen tři chronography. U všech hodinek jsem ho vždy použil jen jednou a to, abych věděl, jestli se vteřinovka vrací přesně na dvanáctku, toť vše. Takže jako spiderer, v podstatě ho musím mít, ale jen z důvodu, prrotože se mi to líbí, prakticky jsem ho nevyužil ani jednou.

Odesláno

Chronograph využívám a nemyslím si, že pouze z frajeřinky. Z běžných činností je to většinou úprava surovin do konzumovatelné podoby a rád také měřím přesun z bodu A do bodu B.

Odesláno
na chronografech měřím, kolikrát denně mě hodinky donutí ho pustit-zastavit-vrá***. Když jen jednou denně, je to špatnej chronograf, tlačítka jdou zlehka/ztěžka, vteřinovka se při spuštění pohne příliš dopředu, nebo se rozběhne později, zvuk tlačítek není optimální a pod. Jo, když je to perfektní, tak třeba dvacetkrát, třicetkrát denně. A ten rajc, rozechvěle čekat, než vteřinovka oběhne kolo a minutová ručka poskočí o minutu....Sere mě ta hodinová, leze si plynule, jako normální ručička / neznáte někdo chrono, kde i hodinovká skáče?/ Ách, ten zvuk, to je orgasmus, když se tlačítko promáčkne....Takže odpověď jasná- chrono mám na mačkání /hraní si/, čas s ním měřím velmi zřídkakdy. a taky mě baví pouštět víc chronografů najednou a sledovat, jak se postupem času ručky rozlejzají....

krásně vyjádřeno .. to jsou prostě chlapské hračky :-)

Návštěvník Tada
Odesláno

mischa: Teoreticky vím o chronografu, kde hodinovka skáče, problém je v tom, že zase minutovka běží plynule :D

Odesláno

Čím déle chronograf mám, tím méně ho používám. Měříval jsem polední pauzu v práci, dopravní zácpu a pod.. Zjišťuji, zě tato "hračka pro chlapy" způsobuje menší přehlednost ukazatele a větší tloušku hodinek.

Odesláno

Nejlepší je mít hodinek vícero. :)

Jinak taky... Dobře udělaný chronograph by neměl rušit odečítání času. V dnešní době je ovšem problém takový produkt na "swiss made" trhu najít. Zlaté vintage...

Odesláno
...měřím přesun z bodu A do bodu B.

K tomu jsem se taky kdysi snažil chronograf použít (aby měl aspoň nějaké použití), ale když už mě náhodou v bodě A napadlo ho zapnout, tak jsem si v bodě B stejně nevzpomněl, abych ho zastavil, takže jsem nic nenaměřil. To už pro mě spolehlivěji funguje zapamatovat si, kolik bylo hodin v bodě A a pak to v bodě B odečíst. Za mě tedy praktické použití nulové, ale přesto se mi chronograf líbí.

Odesláno

Já chronograf, resp. stopky používám denně. Když cvičim na nástroj, potřebuju udělat x věcí a mám omezený čas, takže hlídám abych se na něčem nezasekl nebo něco nešidil.. a hlavně, vajíčka na hniličku jsou zásadní :D

Odesláno

sem tam při stopování, kolik z pracovní doby toho prokouřím. Ale zjistil jsem, že se mi líbí, když je mimostředná vteřinovka stále rovnoběžná s vteřinovkou chronografu, to když zapnu stopky přesně v celou minutu, takže občas ještě kvůli tomuto.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...