Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ještě že jsem nikam nejel. Vrchol designový tvorby si Manufacture užily v době, kdy si ještě říkaly Prim národní podnik.

Zajímavý je ciferník s hebrejskými znaky v jedné krabičce.

Upraveno uživatelem kejklik
Návštěvník Ondra
Odesláno

Na svém webu psali, že v rámci prohlídky, budou mít zvýhodněné ceny, tak co jste nakoupili, hošani? :)

Odesláno
Na svém webu psali, že v rámci prohlídky, budou mít zvýhodněné ceny, tak co jste nakoupili, hošani? :)

Nevím jak ostatní, ale já nic. Těmi "zvýhodněnými cenami" byl totiž myšlen pouze výprodej quartzek po 5ti a 7mi stovce :unsure: , na novou produkci nic. V tomhle směru tedy nejspíš nikdo o nic nepřišel.

Odesláno

No, jsem potěšen, že je již z přiložených fotografií jasné, že továrna opravdu existuje :) Sice to není nejmodernější továrna v oboru jak tvrdí jejich amaterské web stránky, ale opravdu existuje :) :)

A je zde vidět, že něco dělají... a doufám, že to "něco" bude lepší a lepší ať se nemusím stydět přiznávat, že mám také jedny Primky od jednoho ze dvou výrobců dovolávajících se této hrdé, ocialitické značky :) :)

Ale vážně, fajn, že tato akce naznačila, že ze sebe Elton přestává dělat démonickou tajnou firmu které nemůže nafotit a nebo dokonce jinak prozradit co ve svých tajných podzemních provozovnách dělají za V2 hodinářkého průmyslu :) Je to správná cesta která později umožňuje spásnou sebereflexi a tím pádem později i možný růst...

Odesláno

Děkuji panu Hovorkovi a Nývltovi za vyčerpávající odpovědi,z nichž mnohé už mohly patřit do kategorie firemního tajemství.Děkuji za trpělivost,se kterou odpovídali na někdy možná nepříjemné a vtíravé otázky.Elton nám ukázal,že umí vyrobit kompletní hodinky,a to z nových součástek,které si v maximální míře vyrábí sám.Velmi oceňuji použití v konstrukci strojku převážně české materiály,scela splňující náročné podmínky pro obrábění a tvarovou stálost v čase.

Nejedná se sice o sériovou výrobu,ale nemusí pršet,stačí když kape.

Přeji Eltonu mnoho úspěchů.

Tady se strouhají základny a můstky.

post-2877-1257670878.jpg

Na té šedé mašince vyrábí nejtitěrnější součástky jako jádro sekundové ručky,ozubená kolečka s modulem 0,1 ,rohatka pro odlučovač samonátahu atd.

post-2877-1257671087.jpg

Tady se vyrábí pouzdra.Dvě vřetena,dvě hlavy po 24 nástrojích.Pozdro je hotové za 13 minut včetně dírek pro stěžejky a přeleštění.

post-2877-1257671495.jpg

post-2877-1257671786.jpg

post-2877-1257671846.jpg

Měření přesnosti.Něco jako zpětný projektor jenom asi tisíc krát lepší.

post-2877-1257672099.jpg

Další obráběcí centra.

post-2877-1257672392.jpg

post-2877-1257672587.jpg

post-2877-1257672775.jpg

Doba,kdy v jedné hale hučelo sto dlouhotočných automatů(zamačkávám slzu) a denně se vyrobilo dva tísíce hodinek je nenávratně pryč.Současná strategie Eltonu je asi jedinou možnou cestou jak přežít a zachovat kompletní výrobu náramkových hodinek v Čecháh.

A vy co jste se nezúčastnili,jste udělali chybu,určitě to stálo za těch pár litrů benzínu nebo dovolenou v práci. Třeba moje manželka si vzala dovolenou,aby pohlídala dceru a já mohl jet těch 250 km do Eltonu.Tak alespoň prostřednictvím našich fotografíí se tam s námi podívejte.

PS:pokud by Accutron nebo někdo jiný z Eltonu nesouhlasil se zveřejněním výše uvedených fotek,prosím moderátory o okamžité smazání.

Odesláno
Nevím jak ostatní, ale já nic. Těmi "zvýhodněnými cenami" byl totiž myšlen pouze výprodej quartzek po 5ti a 7mi stovce :unsure: , na novou produkci nic. V tomhle směru tedy nejspíš nikdo o nic nepřišel.

Naprostý souhlas, tohle je jedno z několika včerejších zklamání. Z krátkodobého a sobeckého hlediska asi to největší. Na nákup se slevou jsem byl totiž řádně připraven :-)

Odesláno

to haslermetra: proč zamačkáváš lzu, že už ocialitická firma nevyrábí 2000 kusů hodinek které rozhodně nemohli konkurovat ani tehdejší výrobě firmy Orient? Ne že by to dnes bylo s konkurencí lepší o nějaký větší kus, ale přeci jen, uznávám, že jou na tom v Eltonu lépe než ten zmíněný Orient, pro mně tak na úrovní Stowa.

Když se vyhneme flame obhájců, či nepřátel zmiňovaných firem, tak ti co mně znají vědí, že je to odemně vlastně pro Elton pochvala :)

Odesláno

Pánové děkuji Vám za parádní fotky z této akce,tiše v koutku závidím,ale prostě mi to nevyšlo.Tak alespoň takhle jsem si mohl prohlédnout objekt mého zájmu.Ještě jednou díky a doufám,že se objeví ještě další fotky.

Odesláno
Pánové děkuji Vám za parádní fotky z této akce,tiše v koutku závidím,ale prostě mi to nevyšlo.Tak alespoň takhle jsem si mohl prohlédnout objekt mého zájmu.Ještě jednou díky a doufám,že se objeví ještě další fotky.

Ok, tak sem taky něco hodím. Je to jen výběr několika zmenšených fotek..

post-574-1257682076.jpg

post-574-1257682100.jpg

post-574-1257682128.jpg

post-574-1257682144.jpg

post-574-1257682160.jpg

post-574-1257682174.jpg

post-574-1257682192.jpg

post-574-1257682206.jpg

post-574-1257682222.jpg

post-574-1257682252.jpg

post-574-1257682281.jpg

post-574-1257682301.jpg

post-574-1257682328.jpg

post-574-1257682340.jpg

Odesláno
Foto těch calibrů není, a ty orlíky jak tady zmiňuješ jsou větší? Já tam nakonec nebyl nemoc mě schvátila a moc mě to mrzí.

Nové kalibry jsme nesměli fotit, nicméně fotky budou při oficiálním uvedení.

Ty Orlíky, pokud je to na mně, jsou normální velikosti původních Orlíků.

Odesláno
Nové kalibry jsme nesměli fotit, nicméně fotky budou při oficiálním uvedení.

Jenom malinká poznámka - nebylo to úplně přesně tak, že by nám to přímo zakázali. Spíš nás accutron slušně požádal, že by byl, s ohledem na brzké oficiální představení, rád kdyby první detailní fotky vzešly z Eltonu. Což celkem chápu.

Návštěvník Ondra
Odesláno
Jenom malinká poznámka - nebylo to úplně přesně tak, že by nám to přímo zakázali. Spíš nás accutron slušně požádal, že by byl, s ohledem na brzké oficiální představení, rád kdyby první detailní fotky vzešly z Eltonu. Což celkem chápu.

No, a jaké byly dojmy z NOVÝCH KALIBRŮ? :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...