Přejít na obsah

Výlet do Pforzheimu (Archimede showroom)

Doporučené příspěvky

Návštěvník salamio
Odesláno

Jak jsem psal v jiném tématu, chystám se na svoje první "seriózní" hodinky. Zatím to vyhrávají Archimede Pilot Chrono, ale nejsem si jistý několika věcma:

• Jak mi budou sedět na ruce?
  • Je lepší steel nebo black PVD verze?
  • Průhledné nebo plné dýnko?
  • Nebo budou lepší Pilot, případně Pilot XLA?
  • Budu si chtít koupit i Arcadie?
Jak vidíte, na naprostého nováčka nejistoty až až :).

Protože bohužel Archimede své modely prodává přímo, jediná možnost, jak je vidět, je návštěva firmy přímo v Pforzheimu (kam mě pan Ickler pozval, ať se přijdu mrknout). Hodinky nestojí nejmíň (no dobře, já vím...), proto jsem se rozhodl obětovat den a trochu peněz a zajet se tam podívat.

Kdyby měl někdo zájem, rád uvítám spolujezdce. Představoval bych si to asi tak:

• Nejbližší termín by byl asi příští pondělí nebo úterý (16. nebo 17.11.).
  • Vyjelo by se kolem šesté ráno z Prahy. Kolem poledne můžeme být na místě (je to cca 500 km). Po prohlídce a vyzkoušení všech hodinek můžeme třeba kolem druhé vyrazit nazpět a s trochou štěstí jsme v osm večer doma. Kdyby to chtěl někdo spojit s trochou lehkého předvánočního shoppingu, není problém.
  • Spolujezdce mohu nabrat kdekoli na trase Benešovsko-Praha-Plzeň-Pforzheim.
  • Spolujezdec by měl mít alespoň základní navigační schopnosti (nedržet mapu vzhůru nohama).
  • V autě se bude odehrávat inteligentní diskuse na téma hodinky, ženy, slečny, pivo, rum, atp.
  • Hrát bude něco jako LPD, UJD, BSD atd. :)
  • Celkové náklady na benzín počítám na cca 600 Kč, navrhoval bych proto plusímínus poměrně rozdělení se. Nejde mi o peníze, ale o to, že věcí zdarma si lidé neváží :).

Takže kdyby se chtěl někdo taky k Icklerům podívat, dejte vědět.

Návštěvník salamio
Odesláno
  YPO napsal:
nebylo by jednodušší dojet do Havířova - chronoshop.cz

Mám to o trochu blíž, ale kubson nemá třeba tu black PVD verzi (na ostatní jsem se jej neptal). Beru to jako možnost osahat si celou produkci Archimede. Ale třeba je to blbý nápad...

Návštěvník YPO
Odesláno
  salamio napsal:
Mám to o trochu blíž

Benešov - Pforzheim = 568km

Benešov - Havířov = 387km

nevím no - šťastnou cestu :)

Návštěvník salamio
Odesláno

Děkuji za přání a oceňuji smysl pro vytříbený humor a jemnou ironii :). Možná bych však více ocenil informaci, kde blíže než v Pforzheimu jsou k vidění ty Pilot Chrono black PVD :).

Nebo to děláte tak, že si řeknete: vezmu ty černé a když se mi nebudou líbit, tak je za týden prodám o 5000 levněji? To už raději investuji těch pár stovek a den cestování, abych si je naživo prohlédl. Koupil bych je pak patrně stejně u kubsona.

Nemyslím to zle, jen jsem tady chtěl nabídnout možnost vidět všechny modely Archimede i zdejším členům. Uznávám, že to je možná netradiční nápad.

Jsem zde nováčkem, nechtěl jsem se nikoho dotknout.

Odesláno

Salamio, ono to "mám to blíž" vyznělo na první pohled tak, že mluvíš o tom pforzheimu :-D

Nabídka je to dobrá, každej nováček se tu neuvede takhle vstřícně a Ickleři určitě mají co ukázat.

Návštěvník salamio
Odesláno

Chápu, že mohlo dojít k nedorozumění - myslel jsem samozřejmě, že to mám blíž do Havířova (kde jsem taky jednu dobu bydlel), ale kubson bohužel nemá, co chci vidět.

Návštěvník salamio
Odesláno

Díky, kibi, za rady - taky to tak nějak asi vidím.

Jen když vezmu v úvahu, že se chystám utratit za hodinky něco mezi 9 (varianta jen Pilot) a 36 tis. (varianta Pilot Chrono PVD + ty Arcadie), tak bych si opravdu chtěl prohlídnout všechny možnosti, abych své volby třeba pak nelitoval.

Nebo je běžné, že si prostě nějaké hodinky objednáte jen na základě fotek a referencí?

Odesláno
  salamio napsal:
...Nebo je běžné, že si prostě nějaké hodinky objednáte jen na základě fotek a referencí?

To jsem udělal všeho všudy dvakrát:

1. Archimede Pilot - dopadlo to podle očekávání - skvělé hodinky!

2. Seiko Monster Orange - trochu mne překvapilo, že cifeník je relativně malý (např. oproti Fortisům), ale jinak taky bez připomínek.

Takže resumé - samozřejmě je lepší, když člověk vidí hodinky v reálu a může si je vyzkoušet, ale nadruhou stranu, sekce Prodej je plná hodinek od těch, kteři si je důkladně prohlédli a vyzkoušeli a buď jim časem nějak nesedly anebo zatoužili po nových...

Odesláno
  salamio napsal:
Díky, kibi, za rady - taky to tak nějak asi vidím.

Jen když vezmu v úvahu, že se chystám utratit za hodinky něco mezi 9 (varianta jen Pilot) a 36 tis. (varianta Pilot Chrono PVD + ty Arcadie), tak bych si opravdu chtěl prohlídnout všechny možnosti, abych své volby třeba pak nelitoval.

Nebo je běžné, že si prostě nějaké hodinky objednáte jen na základě fotek a referencí?

salamio - ja to mam teda uplne opacne, nemam cas nekam jezdit, v podstate ani k hanakovi do brna - a to to mam asi 11km - tak si to vyberu v praci ve volnych chvilich na netu a pak to i na netu capnu. kdyz se mi to nelibi, prodam vetsinou s relativne malou ztratou - na druhou stranu, nemusim mit funglovky, takze ten prodej pak taky tolik neboli, a treba moje oblibeny omegy railmaster xxl - prumer 49,2mm - sem si koupil, protoze proste cena byla docela dobra a snad mi sednou, no. druha vec, ze ja nejsem z tech co by si hodinky prohlidli v krame a pak to capl nekde na netu, proste strilim od boku a docela se mi dari zatim

Návštěvník salamio
Odesláno
  kubson napsal:
i černé chrona mohu pro seriózního okukovače objednat, to není problém

Díky - ale pak bys je musel držet skladem nebo je (možná komplikovaně) vracet, kdyby se mi víc líbily ty ocelové :rolleyes:.

Zatím jsem se teda domluvil z kibim, že mi ukáže svoje Pilot Chrono i Arcadie. Když budu mít i pak nejasnosti, prostě to k těm Icklerům zajedu omrknout - rozdíl necelých 200 km mezi Pforzheimem a Havířovem nehraje roli vzhledem k tomu, že tam mají kompletní produkci. Koupil bych je pak samozřejmě u tebe.

Zároveň díky kibimu za ochotu.

Má nabídka k výletu nicméně stále platí (pokud si teda po spatření hodinek u kibiho neřeknu tohle chci a nic jiného).

Odesláno

salamio: já Archimede pilot chrono v oceli měl a je to opravdu paráda - trvanlivá... jsou pěkný, vyvážený, výborně zpracovcaný... do superhodinek jim chybí jen AR. U PVD bych se bál zaprvý netrvanlivosti (určitě to časem sleze a nedá se to opravit narozdíl od oceli) a zadruhý nepůvodnosti (ten design je takový věčný a moderní PVD se k tomu imho nehodí)

Odesláno

Myslím si, že zajet do Pforzheimu je skvělý nápad, i kdybys nic nekoupil. Nasát tu atmosféru, něco se dozvědět a správně hodinkově se naladit...

A pak třeba i koupit na dálku už je brnkačka :-)

Návštěvník salamio
Odesláno
  bandicoot napsal:
salamio: já Archimede pilot chrono v oceli měl a je to opravdu paráda - trvanlivá... jsou pěkný, vyvážený, výborně zpracovcaný... do superhodinek jim chybí jen AR. U PVD bych se bál zaprvý netrvanlivosti (určitě to časem sleze a nedá se to opravit narozdíl od oceli) a zadruhý nepůvodnosti (ten design je takový věčný a moderní PVD se k tomu imho nehodí)

Psal jsem, že v hodinkách jsem naprostá lama, takže: co je to AR? :huh:

(Vzhledem k pouze dvouznakové délce se to blbě vyhledává, takže jsem k tomu nic kloudného nenašel.)

Odesláno (upraveno)
  salamio napsal:
Psal jsem, že v hodinkách jsem naprostá lama, takže: co je to AR? :huh:

(Vzhledem k pouze dvouznakové délce se to blbě vyhledává, takže jsem k tomu nic kloudného nenašel.)

AR - antireflex Stejné jako na brýlových čočkách...

EDIT: nějak jsem si nevšiml odpovědi o hodinu dříve, pardón......:blow:

Upraveno uživatelem JiříR
Návštěvník salamio
Odesláno

No jo, že mě to nenapadlo :rolleyes:. Už aby bylo nějaké volno, přestává mi to myslet...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...