Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Potřeboval bych sehnat ciferník a ručky do diplomatů, nemám ani jedno.

Měl bych dostat pozdro ze strojkem, ale bez ciferníku a ruček. Nemáte páru, jestli by to udělali v Eltonu a za kolik.

Nebo jestli nemá někdo z Vás nějaký navíc ? Dík za informace a kupu nabídek :oneeyed02:

Večer odpojuji PC, cca 5 dnů tu budou otravovat s výměnou oken.

Odesláno
  Biges napsal:
Ručky se prodávaly za babku na Aukru:

http://www.aukro.cz/item819999333_prim_dip...ky_10_paru.html

Zkus napsat prodejci či kupujícímu.

Číselník je na druhou stranu velký problém, na těch se zub času podepisuje nejvíce a je to, řekl bych, nejslabší část hodinek Prim, vydrží to velké kulové. Více SZ.

Jaká je tak adekvátní cena použitého pouzdra na diplomaty? Já vím, že podle stavu ale aspoň nějakej nástin. Z vrchu je to docela dobré, ze spoda už pot udělal svoje. Jo a je stříbrný barvy. To je asi dražší že? Díky za info.

Odesláno
  t2 napsal:
Jaká je tak adekvátní cena použitého pouzdra na diplomaty? Já vím, že podle stavu ale aspoň nějakej nástin. Z vrchu je to docela dobré, ze spoda už pot udělal svoje. Jo a je stříbrný barvy. To je asi dražší že? Díky za info.

Co tak lozím po Aukru slídivše po Sportech :) , tak bych řekl, že pouzdro není velký problém. Pokud se nepletu, prodávaly se v diplomatím pouzdru i nediplomatí verze hodinek.

Takže podle stavu tak 50 až 1000, hele:

http://www.aukro.cz/item820568356_prim_sko...at_8_kusov.html

http://www.aukro.cz/item769164086_prim_diplomat.html

Myslím, že vzácná je stříbrná verze číselníku, ne pouzdro. I v něm se prodávaly jiné "skoro diplomaty".

http://www.aukro.cz/item762705958_prim_inc...o_diplomat.html

Dej to na Aukro za korunu, výslednou cenu se dozvíš ;)

Odesláno

Díky za info, já nechci prodat. Viděl jsem stříbrný skoro diplomaty v bazárku za 700 a přemýšlím o nich. Ale nejem teď moudřejší než předtím.

Odesláno

biges má pravdu... a navíc je ten haj.... vždycky rychlejší, než já /Ahoj kámo/. Všechno seženeš, jen ciferníky se stříbrnými indexy těžko, těch je fakt málo. Poskládaný/poopravovaný diplomaty zlato-stříbrný nejsou nic krásnýho, je to nouzovka a i kdyby to tak skládali ve fabrice, je to stále nepěkná autentická skládačka. Zaměř se spíš na ty zlatý, pouzder jsou mraky, za 500 máš pěkný skorodiplomaty, když za 1500 koupíš ojetý diplomaty, ale s pěkným ciferníkem, tak máš vyhráno. Nejlepší verze je samozřejmě koupit někaký pecky v super stavu za 5000 a máš vystaráno.

Odesláno

Přátelé, nezapomeňte ještě na jednu věc. Sice rozdělujete diplomaty na pozlacené a chromové, což je OK. Ale cifry se ještě liší podle toho, jak je uložena setrvačka. Takže tam máte napsáno buďto INCABLOC, nebo nic. To v případě, že uložení setrvačky je KIF. No a cifr pro chromované Diplomaty bez nápisu INCABLOC je už finančně trochu jiný kafe :suicide_anim:

Odesláno

Takže pánové, byl jsem jedním zkušeným členem soukromě upozorněn, že se mýlím. Diplomaty mají kalibr 68, skoro-Diplomaty 66, takže pouzdro pro Diplomaty/68 je o něco vyšší.

Omlouvám se za svou neznalost, přiznává se bez mučení, že ač primkový nadšenec, Diplomaty nemám, dělám hlavně do Sportů 2 :-)

Odesláno
  mischa napsal:
. Zaměř se spíš na ty zlatý, pouzder jsou mraky, za 500 máš pěkný skorodiplomaty, když za 1500 koupíš ojetý diplomaty, ale s pěkným ciferníkem, tak máš vyhráno. Nejlepší verze je samozřejmě koupit někaký pecky v super stavu za 5000 a máš vystaráno.

Jedny zlatý skoro diplomaty už mám. Teď jen jestli je doplnit o stříbrný. Má to tu cenu? ( 700,-)

Odesláno
  Bert napsal:
Opravdu? To je ale zajímavé. Komupak asi? .....

;-) Nechtěl jsem jmenovat.

t2 napsal:
Jedny zlatý skoro diplomaty už mám. Teď jen jestli je doplnit o stříbrný. Má to tu cenu? ( 700,-)

Když nad tím uvažuješ, tak asi má :-)

Odesláno

Biges, jestli 66, nebo 68, to nehraje roli, tak stroj vyměníš, kdo to pozná a komu to vadí?

Jo, tady jsou ty stříbrný diplomaty v originále

post-2133-1259575194.jpg

Odesláno
  t2 napsal:

kolega si dal pred par rokmi vyrobit v PRIMe nove ciferniky na diplomat za cenu 3500,-

Odesláno (upraveno)

Týýýý ´ve voni ty origo stříbrný cifry asi fakt existujou... neni z polska, že ne, mischo? Ten bigesův taky vypadá autenticky.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  cigi napsal:
Týýýý ´ve voni ty origo stříbrný cifry asi fakt existujou... neni z polska, že ne, mischo? Ten bigesův taky vypadá autenticky.

Ten není můj :-) Já Diplomaty vůbec nemám :)

Odesláno
  cigi napsal:

Ne, není z Polska, je to origo. Tady mám ještě jeden stříbrňák, na který jsem narazil. Kdyby ho někdo měl nový z Polska, asi by mu nestálo za to ho takhle dobít a narvat do jiného pouzdra, tedy je to také originál

post-2133-1259715089.jpg

Odesláno

Myslím, že bychom se mohli shodnout na čtyřech autentických verzích diplomatů- zlaté a stříbrné, oboje ve verzích bez a s Incablocem. Vše ostatní bych považoval za dodatečné nouzové zásahy hodinářů, případně neplánovanou aktivitu zaměstnanců Eltonu. Předpokládám, že vzhledem k exkluzivitě diplomatů spočívající v nestandardnímu výběru- regulaci stroje na 0-30 vt denně místo obvyklých -30 - + 60 vt byly všechny kusy podchycené výrobním číslem na dýnku. Nebo máme nějakou domněnku, že jsou autentické kusy bez výrobního čísla? Máte ještě někdo jiné postřehy, které by nám situaci lépe vyjasnily?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...