M916 Odesláno 26. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 QUOTE(NIGHTinGALE @ 25.11.2009 - 22:37) 348606[/snapback]A super, že je k nim i origo tah, ta spona je parádní.NiGu, ono by to asi bez origo tahu nešlo. Je integrovanej, i když český ručičky by určitě náhradní řešení vyrobily :-)) Celý tah drží pohromadě stěžejkama o velikosti prostřední řady tahu a to i včetně napojení na pouzdro. Připadá mi to docela kritické, ale zatím to drží pevně, ty stěžejky jsou hodně masivní, nemají jen takové ty známé hroty na koncích. Snad je to trochu patrné z detialu.
M916 Odesláno 26. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 QUOTE(Gilius @ 26.11.2009 - 9:38) 348725[/snapback]Asi blbej dotaz,ale to nejsou jedny a ty samé hodinky?????V tý době spolupracovalo Movado a Zenith a většina hodinek s prvním El Primerem se dělaly pod oběma značkami, jediný rozdíl, na který jsem přišel je ve značení (a to i na strojku) a to, že strojek Zenith má 31 kamenů a Movado kamenů 17.
Gilius Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Díky za vysvětlení,to jsem nevěděl. Žil jsem v bludu,že jsou to totožné hodinky.....njn,jsem jen od digitálek
Návštěvník Snow Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 M916 napsal: V tý době spolupracovalo Movado a Zenith a většina hodinek s prvním El Primerem se dělaly pod oběma značkami, jediný rozdíl, na který jsem přišel je ve značení (a to i na strojku) a to, že strojek Zenith má 31 kamenů a Movado kamenů 17. Neděláš dobře, že se snažíš Movado pomlouvat, ve Lvu Tě poleju kořalkou a budu flambovat v krbu . Musíš přijet příští týden, na srazu by to mohlo být hektické, potřeboval bych si je v klidu prohlédnout, Také Ti něco ukážu, ale pšššššššššššššt !!!!!!!!!
Gilius Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 QUOTE(Snow @ 26.11.2009 - 11:14) 348786[/snapback]Také Ti něco ukážu, ale pšššššššššššššt !!!!!!!!!
Stepino Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 dovolim si napsat par informaci ktere jsem posbiral za dva roky co pasu po modrych MOVADO/ZENITH El Primero TV shape.rozdil je v:ciferniku - znaceniv ruckachpouzdro a tah byly stejne.a jak pise M916 tak jeste je rozdil v poctu pouzitych kamenu, ale ne podle znacky.existuji movada kterea)maji 31 kamenu a jsou oznacene Movado na rotorub)maji 31 kamenu a jsou oznacene Zenith na rotoruc)maji 17 kamenu a jsou oznacene Movano na rotorunejcasteji byvaji k videni movado 17 jewels a vysvetleni je takove, ze Movado byla divize Zenith pro Americky trh, kde byla dan a clo a ja nevim co odvadena take na zaklade poctu pouzitych kamenu v hodnikach. proto tohle omezeni kamenu v teto znacce Movadoa ten rozdil kamenu je 14 - ty jsou urcene pro chronografovou cast. a tudiz nemaji valny vliv na funkci hodinek.Pokud se mylim rad se necham poucitjinak tise zavidim a prebiram svoji sbirku Heuer a premyslim ktere pujdou pryc abych konecne po 2 letech mel take tyto krasne modre MOVADO/ZENITHStepanEDIT:Zenith jsem jeste nevidel s 17 kamenama tak proto jsem to bral z pohledu movado
sibirnaya Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 ty jsou naprosto luxusni. congrat
M916 Odesláno 26. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Stepino - díky za info, to odpovídá i mým poznatkům Snow - to bych si v životě nedovolil, dyť já za to nemůžu, že lidi jsou ochotní dávat za Zenithy nesmysl
Stepino Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 zrovna tady je movado s 31 kamenama a rotorem zenith http://cgi.ebay.com/RARE-MOVADO-ZENITH-EL-...=item19b7b2f360 jak je vidno tak jsou jine rucicky nez ma M916 na zenith.
M916 Odesláno 26. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Stepino napsal: zrovna tady je movado s 31 kamenama a rotorem zenith http://cgi.ebay.com/RARE-MOVADO-ZENITH-EL-...=item19b7b2f360 jak je vidno tak jsou jine rucicky nez ma M916 na zenith. No, tady bych se obával, že to nebude úplně všechno originál, protože i značení na dýnku je zeniťácký, pokud vím, Movado používalo jiný značení. A ta vteřinovka se - alespoň u Zenithu - u TV nepoužívala, Jenže kdo z nás ví, jak to tehdy bylo, jestli i ve fabrice se očas neskládalo tak, jak to přišlo pod ruku, že :-)) Ruku do ohně bych za svá slova radši nedával ;-) Sám mám u Co-pilotek dvě různě modré barvy vteřinovky...
NIGHTinGALE Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 M916 napsal: NiGu, ono by to asi bez origo tahu nešlo. Je integrovanej, i když český ručičky by určitě náhradní řešení vyrobily :-)) Celý tah drží pohromadě stěžejkama o velikosti prostřední řady tahu a to i včetně napojení na pouzdro. Připadá mi to docela kritické, ale zatím to drží pevně, ty stěžejky jsou hodně masivní, nemají jen takové ty známé hroty na koncích. Snad je to trochu patrné z detialu. Podobný tah jsem měl na vintage Longines. A právě u pouzdra ta stěžejka chyběla. Což ale nevadilo, protože tyhle divný tlustý stěžejky byly i v článcích tahu. Takže stačilo zkrá*** tah a jednu si vzít. Ale jestli to jde i na těch tvých TV krasavicích, to netuším. Jinak ten tah byl perfektní - masivní, seděl skvěle na ruce a vůbec netahal za chlupy.
NIGHTinGALE Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Gilius napsal: to není pravda,Nigu...není to tak dlouho,co jsem upozorňoval na aukci: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...st&p=335257 samotná aukce skončila na necelých 1500 emerickejch bubáků: http://cgi.ebay.com/70s-ZENITH-Movado-El-P...=item2556d86596 Ale jo, může být. Cenu ale snižuje právě to, že to jsou Movado a ne Zenith, pak hrozba DPH z Ameriky a hlavně to, že já psal o NOS stavu (a z německé ebay).
NIGHTinGALE Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Jo, teď jsou zrovna na ebay jedny moc hezký TV Longinesky. Trošku mi ty Zenithky připomínají. Nechceš rozšířit sbírku?
KFL Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Slušná rodinka, velká gratulace! Hlavně že se povedlo dát je to kupy a že vypadají tak, jak vypadají. Krása!
M916 Odesláno 26. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 NIGHTinGALE napsal: Podobný tah jsem měl na vintage Longines. A právě u pouzdra ta stěžejka chyběla. Což ale nevadilo, protože tyhle divný tlustý stěžejky byly i v článcích tahu. Takže stačilo zkrá*** tah a jednu si vzít. Ale jestli to jde i na těch tvých TV krasavicích, to netuším. Jinak ten tah byl perfektní - masivní, seděl skvěle na ruce a vůbec netahal za chlupy. Jo, to máš recht, je to taky tak, stěžejky jsou stejný :-)
Messiah Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Krásná trojice!! Obrovská gratulace je málo takových fajnšmekrů!
tombed Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 krása Jirko, máš rodinku k pohledání a televizi jaké se žádná dnešní nevyrovná...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se