babaq Odesláno 1. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2009 Ivan Lelák napsal: Je tady někde prosím SKUTEČNÝ majitel MM, co je má a nosí? Zajímají mne praktické zkušenosti a kdyby měl někdo ověřenou informaci o původu, materiálech, strojku apod., budu taky rád. Mám čínské MM už rok. Je to ten nejjednodušší model, ruční nátah, pouze čas. Pouzdro - bez problémů. Rozhodně lepší než běžná produkce v krámech - Casia, Timex, cokoliv co jsem měl předtím, s výjimkou Vostoků. Všechno je to kvalitní ocel, lesklá, pohodová. Mám dost agresivní pot, ale s nošením těchto hodinek nemám žádné obtíže. Jo, korunka se při vyšroubování mírně kinklá, ale spolehlivě drží. Nedokážu posoudit, jak se v tomto liší od OP. Strojek - vcelku pěkný, krásně hlasitý samozřejmě, není to OP, jenom nějaká čína. Povrchová úprava v pohodě, přesnost podstatně lepší než u těch Vostoků (ale ty mám déle). Srdíčko těch OP bude jistě hodnotnější, ale tak to nežeru. Číselník - povrchová úprava OK, svítivost mizerná. Je to mínus, ale dá se s tím žít Řemínek - nejhorší část hodinek, jak jsem říkal, mám agresivní pot a přes léto jsem je prostě nenosil. Ale budu si kupovat lepší řemínek, ostatně u koženého řemínku je to celkem nutné, sem tam koupit nový. Podtrženo a sečteno: pěkné hodinky za pakatel. OP by asi udělaly víc radosti, ale ne úměrně ceně. Mně se líbí ten design a ne že to "vypadá jako". Když na ně někdo zavede řeč, nevydávám je za OP. Ale prostě se mi líbí a bezvadně se nosí. Jinak v průmyslu (elektronice, obuvnictví, hadrech, hudbě, kuchyni, ...) od sebe vždycky budou všichni tak trošku opisovat, nikdo dnes už nemůže být stoprocentně originální, všechno tu už někdy v nějaké podobě bylo.
Ivan Lelák Odesláno 2. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Díky za příspěvek, není nad zkušenost majitele. Luminiscence nic moc, souhlas - ručičky jakž takž, indexy horší. Když se "nabijí" přímým světlem dobrý, ale rychleji slábnou, mám vedle sebe na poličce 6 hodinek a tyhle jsou nejslabší, vynahrazuje úžasná čitelnost a přehlednost kdykoliv za světla i šera. Se zbytkem souhlas, zejména co se týká zpracování, to nemá chybu. Trochu odbočím - jsem vášnivý motorkář-turista. Mám nejmenovaný německý motocykl. Ale vyprávěl mi přítel, který jel z Číny do Francie na čínském motocyklu, jak byl pozván na návštěvu do továrny vyrábějící ony motocykly. Zíral na super moderní, naprosto čisté robotické provozy, motocykl vznikal téměř bez zásahu lidské ruky, pravda, šlo o jednu z největších továren v Číně vyrábějící i pro japonské i jiné výrobce. Zcela jistě jsou v Číně i špinavé maloprovozy vyrábějící největší šunt. Druhá odbočka - dělám v obchodu, naše firma vozí produkty jak z Evropy, tak Asie, nechává si je dokonce v Asii dělat pod vlastní registrovanou značkou. Záměrně píšu Asie, nikoliv konkrétně Čína, to je obrovský rozdíl a i v Číně a dokonce v jediné továrně se dá totéž sehnat v několika různých kvalitách včetně té nejvyšší, kde se mj. dělají věci i pro renomované evropské značky (jde o použité materiály, vlastní výrobní linku, systém kontroly apod.). Hodinářské asijské firmy neznám, ale umím si představit podobný model no a jak jsem psal na začátku - MM mne zaujaly "nečínským" zpracováním, na druhou stranu bych se jejich kvalitu neodvážil srovnávat, čímž nechci říci, že by srovnání s xxxxxx nesnesly, to ukáže až jejich provoz.
Návštěvník YPO? Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 ....a to je přesně to o čem celou dobu píšu - plíží se to sem pomalu a jistě jako smrad z odpadní trubky a slabí jedinci podléhají za dvacet let si vzpomenete na YPA až se budete ucházet o práci u Hung He a budete se klanět k zemi až tam kam vám to kosmodisk dovolí
New X-Bob Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Ivane, odbočuju - ale na tom příběhu, jak jel na YUKI až k moři (do Holandska) je přesně popsáno, co uvádíš. Tedy v cestopisu o té motocestě. O obrovské zemi, kde lze koupit špičkovou věc i šunt. Možná jsme svědky doby, jako evropané v 60. letech. Ještě se pošklebovali Hondě a pak se stalo, že slavné značky padly...
Ivan Lelák Odesláno 2. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 New X-Bob napsal: Ivane, odbočuju - ale na tom příběhu, jak jel na YUKI až k moři (do Holandska) je přesně popsáno, co uvádíš. Tedy v cestopisu o té motocestě. O obrovské zemi, kde lze koupit špičkovou věc i šunt. Možná jsme svědky doby, jako evropané v 60. letech. Ještě se pošklebovali Hondě a pak se stalo, že slavné značky padly... New X-Bob: S Petrem Hošťálkem se znám a i při hovoru byl stále překvapen tím co viděl, nečekal to. Navíc západoevropská péče o zaměstnance, zůstávají jen výborní, dobře placení pracovníci. YPO: S první větou Tvého posledního příspěvku souhlasím a nevidím to rád. Ale zatím kvalita asijského zboží roste a proč nevyužít poměru kvalita/cena, neříkám že vždy, ani dalšími asijskými hodinami se nehodlám vybavovat, tyto se mi líbí a myslím že poměr cena/kvalita tam je ale už se např. těším na titanové Trasery co jsou na cestě, což jsou mj. jediné hodinky, kterým já osobně toleruji quartz. Každý jsme jiný, nedá se říci, že horší či lepší, navíc hodinařina je tak pestrý a fascinující svět, že co člověk, to názor, vkus, objekt zájmu... Spíš nechápu, že se Evropa nebrání přílivu asijského zboží víc, ale to je na jinou debatu...
Návštěvník YPO? Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 .... uvidíš sám až místo dobrého oběda budeš muset cvičit karate na palouku a posvátně vzhlížet k mimochodem donedávna jsem si chodil kupovat cigára k asijskému překupníkovi, kterého mám nejblíž a trénoval jsem ho dvoutisícovkama - došlo to tak daleko, že mi jednou řekl, že je falešná a nic mi neprodá - v ten moment jsem si vzpomněl na "Volný pád" - budiž mu k dobru, že tenhle karatista je nejspíš z vietnamu (nátura ovšem stejná) - he he -
Vladimír P. Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 YPO : rejpnu si. A proč si nekupuješ originální okolkované cigarety v trafikách?
Návštěvník YPO? Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Vladimír Přecechtěl napsal: YPO : rejpnu si. A proč si nekupuješ originální okolkované cigarety v trafikách? to si klidně rejpni - kupuju si okolkované cigarety v trafikách i od karatistů = jsou totiž stejné (moje mlsná huba by mi řekla, že je něco jinak)
hciq Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Takže pár postřehů k těm MM hodinkám. Různých hodinek a dílů pod tou zn. MM mi prošlo rukama docela dost. Byly to hodinky a díly okolo toho klasickýho Rolex-Panerai pouzdra v rozm. 44-47 mm. Jak teda začít...pokud by to byl kvalitní výrobek (jako celek) asi bych ho nikdy nerozebíral a nepoužíval na různý experimenty a předělávky. Pouzdro je docela slušně obrobený. Někdy je s označením PAM..ryba a číslo, někdy je čistý. Je ze tří dílů, vrchní luneta je nalisovaná, dost fest. Dá se s přípravkem a ručním lisem vytlačit, je bez těsnění !!!. Dýnka jsou jak prosklený, tak i plný. Závit má velkou vůli, těsnění je tenký, bez dostatečné těsnící plochy. Takže žádná závratná voděodolnost. Korunka...šroubovací, občas je signovaná PAM logem, občas je čistá. Většinou má dvě těsnění, jedno v korunce a jedno v krčku (simering). Dost často jedno z nich chybělo. Krček byl občas do pouzdra zašroubovanej. Většinou ale byl strženej závit a korunka zalepená. Někdy tam žádnej závit vůbec nebyl. Povrchový zpracováni zase docela dobrý. Další průser byly ty dráty co držej pásek. Šrouby z nějakýho blátoidního materiálu, dráty bez zarážky, takže bez nějaký úpravy všechny pojistný šrouby postupně vypadaj. Ciferníky byly docela slušný kvality, ručky většinou z nějakýho mosaznýho lakovanýho bláta. Sklíčka tvrzenej plast, safír se dá sehnat zvlášť. Uvnitř většinou klon Unitasu. Jeho kvalitu si netroufám porovnávat s originálem. Někde na netu byl seriál, kde nějakej hodinář porovnával originál 7750 a jeho čínskej klon. Po rozborce, vyčištění, sborce, namazání a seřízení došel k podobnejm parametrům. Jak je to ale s životností, ukáže jenom čas. A teď k těm značkám Parnis a Marina Militare. Upozorňuju, že je to jen můj osobní názor. Značky to žádný nejsou. Pár nějakej čongů to montuje v garáži z nakradenejch dílů, asi vod těch co dělaj díly pro padělky, nebo podobný hodinky a z toho co kde vyšmelej. To jediný co si asi dělaj je potisk na ten ciferník. Usuzuju tak z tý kompletace, která je fakt šílená. Pokud by z těchto zbastlenin měly vzniknout aspoň trochu slušný hodinky, bylo by potřeba práce a materiálu min. za deset tisíc.
Návštěvník YPO? Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 hciq napsal: Takže pár postřehů k těm MM hodinkám. Různých hodinek a dílů pod tou zn. MM mi prošlo rukama docela dost. Byly to hodinky a díly okolo toho klasickýho Rolex-Panerai pouzdra v rozm. 44-47 mm. Jak teda začít...pokud by to byl kvalitní výrobek (jako celek) asi bych ho nikdy nerozebíral a nepoužíval na různý experimenty a předělávky. Pouzdro je docela slušně obrobený. Někdy je s označením PAM..ryba a číslo, někdy je čistý. Je ze tří dílů, vrchní luneta je nalisovaná, dost fest. Dá se s přípravkem a ručním lisem vytlačit, je bez těsnění !!!. Dýnka jsou jak prosklený, tak i plný. Závit má velkou vůli, těsnění je tenký, bez dostatečné těsnící plochy. Takže žádná závratná voděodolnost. Korunka...šroubovací, občas je signovaná PAM logem, občas je čistá. Většinou má dvě těsnění, jedno v korunce a jedno v krčku (simering). Dost často jedno z nich chybělo. Krček byl občas do pouzdra zašroubovanej. Většinou ale byl strženej závit a korunka zalepená. Někdy tam žádnej závit vůbec nebyl. Povrchový zpracováni zase docela dobrý. Další průser byly ty dráty co držej pásek. Šrouby z nějakýho blátoidního materiálu, dráty bez zarážky, takže bez nějaký úpravy všechny pojistný šrouby postupně vypadaj. Ciferníky byly docela slušný kvality, ručky většinou z nějakýho mosaznýho lakovanýho bláta. Sklíčka tvrzenej plast, safír se dá sehnat zvlášť. Uvnitř většinou klon Unitasu. Jeho kvalitu si netroufám porovnávat s originálem. Někde na netu byl seriál, kde nějakej hodinář porovnával originál 7750 a jeho čínskej klon. Po rozborce, vyčištění, sborce, namazání a seřízení došel k podobnejm parametrům. Jak je to ale s životností, ukáže jenom čas. A teď k těm značkám Parnis a Marina Militare. Upozorňuju, že je to jen můj osobní názor. Značky to žádný nejsou. Pár nějakej čongů to montuje v garáži z nakradenejch dílů, asi vod těch co dělaj díly pro padělky, nebo podobný hodinky a z toho co kde vyšmelej. To jediný co si asi dělaj je potisk na ten ciferník. Usuzuju tak z tý kompletace, která je fakt šílená. Pokud by z těchto zbastlenin měly vzniknout aspoň trochu slušný hodinky, bylo by potřeba práce a materiálu min. za deset tisíc. a je to - ani nevím jestli mám radost z toho, že si to identifikoval jako sračkoidní věc - rozhodně mám radost, že se k tomu někdo vyjádřil racionálně
H-B Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Klidne mi smazte tenhle OT, ale - YPO, Karate je made in Japan, takze prosim, nespojovat s Vietnamem...
Návštěvník YPO? Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 JanBeles napsal: Klidne mi smazte tenhle OT, ale - YPO, Karate je made in Japan, takze prosim, nespojovat s Vietnamem... hlavně nic nemazat for: Jenda Karate?the world?s most popular martial art?originated in Okinawa, now a Japanese prefecture with strong historical ties to China as well as Japan. Over 1,000 years old, Karate began as a training practice for monks in the ancient Orient. It owes the fundamentals of its techniques to Kung Fu, from China, and Japan?s jujitsu fighting, but also contains elements of other fighting systems, including Roman gladiatorial combat, Japanese sumo wrestling and the type of weaponless fighting native to countries like Thailand, Malaysia, Cambodia, Laos and Vietnam
Onisan Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 V obecné češtině je karate asi tak podobně na tom jako kung fu... Hláška: "tak ty tady na mně budeš zkoušet nějaký karate ( kung fu) ?!!!!" Předznamenává zahájení hospodské akce v nezanedbatelném počtu hospodských bitek a neznamená, že její autor by identifikoval konkrétní styl, směr nebo původ bojovníka hodivšího právě popelníkem :D Čímž chci říct, že mně YPO po dlouhé době opravdu pobavil a odedneška nekupuju cigarety u Pingpongů, ale u karatistů
hciq Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 YPO? napsal: hlavně nic nemazat for: Jenda Karate?the world?s most popular martial art?originated in Okinawa, now a Japanese prefecture with strong historical ties to China as well as Japan. Over 1,000 years old, Karate began as a training practice for monks in the ancient Orient. It owes the fundamentals of its techniques to Kung Fu, from China, and Japan?s jujitsu fighting, but also contains elements of other fighting systems, including Roman gladiatorial combat, Japanese sumo wrestling and the type of weaponless fighting native to countries like Thailand, Malaysia, Cambodia, Laos and Vietnam YPO takto to nefunguje. To pak můžu klidně tvrdit, že stará dobrá česká facka má základ v technice kladivových pěstí mistra Lam Chung Fai. Základ všech asijskejch bojovejch umění je asi v Indii a s budhismem se rozšířil po celým kontinentě. Ale to už s MM nemá nic společnýho...že?
Návštěvník YPO? Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 hciq napsal: YPO takto to nefunguje. To pak můžu klidně tvrdit, že stará dobrá česká facka má základ v technice kladivových pěstí mistra Lam Chung Fai. Základ všech asijskejch bojovejch umění je asi v Indii a s budhismem se rozšířil po celým kontinentě. Ale to už s MM nemá nic společnýho...že? hciq mě to je hlavně úplně jedno a nechápu pind Jana Beleše - pro mě to jsou všichni karatisti, páč je od sebe nerozeznám - v tomhle sem slabej, nejsem Darwin
bandicoot Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 YPO? napsal: pro mě to jsou všichni karatisti, páč je od sebe nerozeznám - v tomhle sem slabej, nejsem Darwin ty vole bomba hlody, tlemim se víc než ve vlákně humor za tejden dohromady edit: nejde jen o odhad národnosti, jde i o daleko zásadnější věci - kvůli těmhle karatistům byl zákonem určený rozsah identifikace rozšířen o položku "pohlaví"
jankme Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 len jedna otázka sú teda Parnis a MM hodné 80 dolárov alebo nie ? dá sa kúpiť niečo v podobnej kvalite lacnejšie ? existujú v v danej cene mechanické hodinky lacnejšie ako tieto a sú lepšie a kvalitnejšie ? ak áno tak píšte Mňa už starý otec učil porovnávať jablká s jablkami a hrušky s hruškami kto to popletie dostane nezmysel ktorý je na škodu najmä jemu porovnávať hodinky za pár dolárov z hodinkami v cene tisícoch dolárov je úplná hlúposť - aký asi môže byť výsledok hádaj YPO môžeš tri krát ak za svojich 80 dolárov kupujúci dostane nekvalitu a výrobok ktorý nie je obrazom ceny ktorú zaň zaplatil tak OK je to šmejd ako som sa už pýtal dostanem za 80 dolárov lepšie jablká ? pozor nechcem hrušky a je mi jedno či z zo Švajcu , Nemecka USA alebo Bagladéže.
ricous Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 jankme: Jenže tady ne moc zkušený sadař prodává kyselé jablka, které záměrně pěstuje tak, aby se podobaly žádaným a sladkým hruškám. Takže si je koupí buď ten, kdo ještě ani jedno neochutnal a nepozná ten "nepatrný" vizuální rozdíl (ale až si kousne...) Další je ten, kdo chce, aby si někteří mysleli, že má sladkou hrušku a bude ji baš*** na veřejnosti (přitom se bude snažit nedělat kyselý ksichty). No a poslední bude asi takový kupující, který by si sladkou hrušku hrozně rád dal, ale nemá na ni a nebo se mu za ni nechce tolik dát a tak si někde v koutku sám to kyselý jablko zbaští a říká si, že to je "skoro" jako ta hruška. Když už teda používáš hrušky a jablka...
Don2008 Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 ricous napsal: jankme: Jenže tady ne moc zkušený sadař prodává kyselé jablka, které záměrně pěstuje tak, aby se podobaly žádaným a sladkým hruškám. Takže si je koupí buď ten, kdo ještě ani jedno neochutnal a nepozná ten "nepatrný" vizuální rozdíl (ale až si kousne...) Další je ten, kdo chce, aby si někteří mysleli, že má sladkou hrušku a bude ji baš*** na veřejnosti (přitom se bude snažit nedělat kyselý ksichty). No a poslední bude asi takový kupující, který by si sladkou hrušku hrozně rád dal, ale nemá na ni a nebo se mu za ni nechce tolik dát a tak si někde v koutku sám to kyselý jablko zbaští a říká si, že to je "skoro" jako ta hruška. Když už teda používáš hrušky a jablka... Uplny zelovoc . Dal by som si kilo sladkych Sliviek (Svestiek) .
Juraj11 Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 jankme napsal: len jedna otázka sú teda Parnis a MM hodné 80 dolárov alebo nie ? dá sa kúpiť niečo v podobnej kvalite lacnejšie ? existujú v v danej cene mechanické hodinky lacnejšie ako tieto a sú lepšie a kvalitnejšie ? ak áno tak píšte Mňa už starý otec učil porovnávať jablká s jablkami a hrušky s hruškami kto to popletie dostane nezmysel ktorý je na škodu najmä jemu porovnávať hodinky za pár dolárov z hodinkami v cene tisícoch dolárov je úplná hlúposť - aký asi môže byť výsledok hádaj YPO môžeš tri krát ak za svojich 80 dolárov kupujúci dostane nekvalitu a výrobok ktorý nie je obrazom ceny ktorú zaň zaplatil tak OK je to šmejd ako som sa už pýtal dostanem za 80 dolárov lepšie jablká ? pozor nechcem hrušky a je mi jedno či z zo Švajcu , Nemecka USA alebo Bagladéže. Já myslím,že chtěl jen vědět jestli to za těch 80 babek stojí či ne-nic víc,nic mín.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.