Přejít na obsah

PRIM MPM

Doporučené příspěvky

no, jestli se ty chuděrky dostanou až ke mě ve funkčním stavu, mám docela relevantní testík. Anžto jezdím na motorce, dám je normálně v pytlíku (aby se neodřely mimoděk) do podsedlovky a vyrazím za Snowem. Vzhledem ke vzdálenosti a kvalitě CZ silnic bych si dovolil říci, že to, zda to na ně bude mít vliv, bude vypovídající. V běžném životě hodinky musí snášet spíše mnoho malých otřesů a chvění, než několik pecek. Myšleno obrazně. Hodinky musí být v nějakém obalu, aby se neomlely (kdo jezdí na moto, asi ví, o čem mluvím), zároveň celodenní cestování v tomto prostředí bude dostatečně vypovídat způsobem "Ikea testu" o schopnosti hodinek překonat reálná protivenství, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty voe, chytit lidožravýho žraloka na Sportky! Prostě, seženeš nějakou lidskou ruku (usekneš nějakému ******), navlíkneš na ni hodinky a tradááá! A eště si ten hajzl žralokáckej zlomí na těch hodinkách "žub", takže to bude teprve důkaz, že sou vodolný :D

Odkaz ke komentáři

No ja teda nevim, co se tady porad resi. Ja jsem koupil MPM PRIM SPORT spis omylem, kdyz jsem nevedel, co je Prim (Elton) a co neni. Fakt ale je, ze tyto hodinky mi jdou cca 10s za den. Jestli je to moc nebo malo, nevim. Otazka designu je vec nazoru, ale je mi tu nekdo schopen erudovane rict, v cem maji treba strojky MPM problem? Fakt bych to rad vedel. A nechci zadne PR, jestli se jedna o strojky z Ciny nebo ne...

Buď v klidu. Problém není ve strojku, ale v myšlení jednotlivců, kteří nevidí dál než za ceduli města Nové Město n.M. ...!!!

Odkaz ke komentáři

Buď v klidu. Problém není ve strojku, ale v myšlení jednotlivců, kteří nevidí dál než za ceduli města Nové Město n.M. ...!!!

Problém je někde úplně jinde. Ve strojku nebo v měřitelných parametrech to nejspíš nebude a většina z nich asi bude lepší než u původních Sportek. I ten vzhled patří k tomu lepšímu, co se tu v dané cenové kategorii dá koupit. Ale jakým právem se to jmenuje PRIM SPORT, to byly přece úplně jiné hodinky ! To je stejný paskvil jako VW New Beetle (tam je aspoň to New) nebo ještě lépe čínský Pionýr s motorem, který připomíná sekačku na trávu. Sporty z ELTONu mi taky nijak zvlášť neimponujou, ale tam si aspoň mrší svoji vlastní tradici a ne něco, co koupili díky zmatku.

EDIT: A 17 kamenů na cifru a 21 ve skutečnosti je taky bezva.

Upraveno uživatelem Widloun
Odkaz ke komentáři

Problém je někde úplně jinde. Ve strojku nebo v měřitelných parametrech to nejspíš nebude a většina z nich asi bude lepší než u původních Sportek. I ten vzhled patří k tomu lepšímu, co se tu v dané cenové kategorii dá koupit. Ale jakým právem se to jmenuje PRIM SPORT, to byly přece úplně jiné hodinky ! To je stejný paskvil jako VW New Beetle (tam je aspoň to New) nebo ještě lépe čínský Pionýr s motorem, který připomíná sekačku na trávu. Sporty z ELTONu mi taky nijak zvlášť neimponujou, ale tam si aspoň mrší svoji vlastní tradici a ne něco, co koupili díky zmatku.

EDIT: A 17 kamenů na cifru a 21 ve skutečnosti je taky bezva.

No jo, to "New Sport" tam v MPM mohli dát, to je fakt a ten správný počet kamenů jakbysmet :)

Odkaz ke komentáři

Pořád okolo toho kroužíme a tak nějak cítíme, že by to přes tyhle všechny mouchy nemusely být zase tak špatné (a finančně dostupné, což je pro mnoho eventuálních zájemců důležité) hodinky, nakonec Miyota je i v těch novozélandských - jak že se to jmenujou .. je na ně vlákno v galerii .. :) Moc se nám to ale přiznávat nechce, něco tomu pořád brání, už jsme si vypěstovali trochu patriotismus k NMnM, to je jasný .. :) A to je dobře :)

Odkaz ke komentáři

No já osobně bych si je možná koupil. Myslím, že je v pořádku, že se jmenují jak se jmenují. Jednou má MPM značku Prim koupenou, tak proč by nemohla své výrobky takto označovat. Z jedné strany mi je také proti srsti, že se tyto Čínské hodinky jmenují jako legendární Igeny a dvojky (moje srdcovky), ale jednou je značka jejich, tak na to mají právo to se nedá nic dělat. Celkem se mi líbí jejich desing. Jen se furt bojim toho strojku, přesnost nebude asi nejlepší (10s se mi zdá docela hodně). Tyto hodinky nejsou drahé, ale jak praví pořekadlo ˝nejsem tak bohatý abych si kupoval špatné věci˝ Navíc jsem je ještě v Praze v hodinářství neviděl. Takže si nedovedu udělat obrázek o posunutém potisku lunety na pozici 12. Ten počet kamenů, který je uvedený na cifru mě zaraží. Nechápu, proč neuvádějí správný počet kamenů.

Odkaz ke komentáři

No já osobně bych si je možná koupil. Myslím, že je v pořádku, že se jmenují jak se jmenují. Jednou má MPM značku Prim koupenou, tak proč by nemohla své výrobky takto označovat. Z jedné strany mi je také proti srsti, že se tyto Čínské hodinky jmenují jako legendární Igeny a dvojky (moje srdcovky), ale jednou je značka jejich, tak na to mají právo to se nedá nic dělat. Celkem se mi líbí jejich desing. Jen se furt bojim toho strojku, přesnost nebude asi nejlepší (10s se mi zdá docela hodně). Tyto hodinky nejsou drahé, ale jak praví pořekadlo ˝nejsem tak bohatý abych si kupoval špatné věci˝ Navíc jsem je ještě v Praze v hodinářství neviděl. Takže si nedovedu udělat obrázek o posunutém potisku lunety na pozici 12. Ten počet kamenů, který je uvedený na cifru mě zaraží. Nechápu, proč neuvádějí správný počet kamenů.

No já jsem Prim(dnes Elton) pacient a z principu nesouhlasím s označením Prim pro jiné hodinky a navíc pro montované universální kusy lišící se jen vzhledově u různých "výrobců". A hlavně mi vyloženě vadí název Prim sport.

Hodinky to jsou celkem hezké, ale ... Myslím, že takhle by klidně mohly vypadat i fake rolexy a stály by stejně. Je to jen názor. Kdyby MPM hodinky vyráběli, ale oni jen přeprodávají zakázkové montáže, tak bych tak zaujatý nebyl. A k té zarážející neshodě počtu kamenů na ciferníku a v kalibru - mám otázku: měl jste je někdo otevřené a viděl kalibr? Třeba je tam něco úplně jiného se 17 kameny v automatu.

Odkaz ke komentáři

...Myslím, že je v pořádku, že se jmenují jak se jmenují. Jednou má MPM značku Prim koupenou, tak proč by nemohla své výrobky takto označovat. Z jedné strany mi je také proti srsti, že se tyto Čínské hodinky jmenují jako legendární Igeny a dvojky (moje srdcovky), ale jednou je značka jejich, tak na to mají právo to se nedá nic dělat...

Právně je to nejspíš v pořádku, nikdo jim nic zakázat nemůže. Stejně tak ale nikdo nemůže zakázat mně, aby se mi to nelíbilo :2guns:

Odkaz ke komentáři

No já jsem Prim(dnes Elton) pacient a z principu nesouhlasím s označením Prim pro jiné hodinky a navíc pro montované universální kusy lišící se jen vzhledově u různých "výrobců". A hlavně mi vyloženě vadí název Prim sport.

Hodinky to jsou celkem hezké, ale ... Myslím, že takhle by klidně mohly vypadat i fake rolexy a stály by stejně. Je to jen názor. Kdyby MPM hodinky vyráběli, ale oni jen přeprodávají zakázkové montáže, tak bych tak zaujatý nebyl. A k té zarážející neshodě počtu kamenů na ciferníku a v kalibru - mám otázku: měl jste je někdo otevřené a viděl kalibr? Třeba je tam něco úplně jiného se 17 kameny v automatu.

Honzo, ale vždyť Elton taky montoval Prim sport II s čínským strojem a zaklapávacím dýnkem, to se Ti líbí? Na Aukru se objevily a strhla se o ně pěkná rvačka i přesto, že to byla taky jen ubohá montáž se strojem, který je kvalitativně to nejhorší, co kdy bylo. V tomto stavu firmy koupil logo Prim MPM a já považuji jejich Prim sport za výrazný kvalitativní posun vpřed, samozřejmě, v kategorii lidově- proletářsky orientovaných hodinek. Až se naserou, nechaj si v Polsku vyrobit cifry a u nich pouzdra a budou sekat renovace Igenů a sport II ve velkém a za třetinové ceny. Stroj si dodáš, stejně, jako v Eltonu, nebo, když budou mazaní, budou skupovat vše na aukru, stroj vyčistí a namažou a dají Ti ho do nich za 1000 Kč

A kolekce Eltonu nyní? Mě se pár kousků líbí, ale s cenou tak do 10000 Kč, to bych si určitě něco koupil. Ale jejich ceny jsou na, nebo nad úrovní Omegy, Breitlingu a vlastně Rolexu. Nevím, jestli vzhledem k tomu, co mají, nepomýšlejí příliš vysoko. To, co teď vyrábí, dělal Glashütte v letech 92-95, pěkná, nerez pouzdra a v tom ETA 2824, u nás se prodávaly pod 2000 Kč a rozhodně byly zpracované výrazně lépe, než Elton dnes. Ano, také si přeju, aby Elton dělal super hodinky, ale v cenové kategorii, kam patří. Fandím jim, ale tu cenovou politiku nezkousnu. Chtěl jsem od nich průhledové dýnko- cena přes 1500 Kč. To samé, ale i s celými hodinkami od číňanů za 39 USD, včetně poštovného. Není to trochu rozdíl? Plastová vložka lunety do Igenů za 500? Když je výrobní cena 0,0 prd? Proto si myslím, že si Elton tu značku nezaslouží, já tam žádnou kontinuitu nevidím, tedy kromě baráku, několika starých strojů, které omylem nestihli prodat, či vyhodit a několika lidí, jimž za staré Primky vděčíme a kterých si pro to, co dříve udělali velmi vážím.

Odkaz ke komentáři

..... - mám otázku: měl jste je někdo otevřené a viděl kalibr? Třeba je tam něco úplně jiného se 17 kameny v automatu.

To se nejspíš brzy dozvíme v rámci probíhajícího testu :), je to taky v plánu, viď Onione :)

Odkaz ke komentáři

To se nejspíš brzy dozvíme v rámci probíhajícího testu :) , je to taky v plánu, viď Onione :)

Přesně tak. Zatím při občasném nošení dělají -3s/24h což podle mně není žádná špatná hodnota. Na pražském srazu si pelivé oko Cybera všimlo, že na indexech 10,11, a 12 je nerovnoměrně nanesená luminiscenční barva, ale pokud na to neposvítíte ledkou, tak si toho nikdo moc nevšimne... To je asi k tomu testu vše.

Odkaz ke komentáři

Právně je to nejspíš v pořádku, nikdo jim nic zakázat nemůže. Stejně tak ale nikdo nemůže zakázat mně, aby se mi to nelíbilo :2guns:

Jasně máš pravdu, právně to je určitě v pořádku, proč by taky ne. Pokud vím, soudy zatím firma MPM vždy vyhrála. Nikomu nezakazuju aby, se mu to nelíbilo. Jak jsem psal ve svém příspěvku, také mi to je proti srsti, ale skutečnost je jaká je. Měl bych jeden dotaz na Oniona, koukám, že jsi také z Prahy, kde jsi koupil Prim MPM sport. Zatím jsem je fakt v žádném mě známém hodinářství po Praze neviděl. Celkem uvažuji o jejich koupi. Sice jsem zatím s Festinama spokojený, ale jak se říká změna je život. Spíš bych si je chtěl koupit proto, že se mi fakt hodně líbí. Jsou prostě zajímavé. Koukal jsem na stránky MPM, dají se objednat přes net, ale to bych dělal fakt nerad. Napřed bych je chtěl vidět na vlastní oči.

Upraveno uživatelem Flavamatic
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...