Přejít na obsah

Vostok Kirovskie 1943

Doporučené příspěvky

Tak uz su doma. Neobislo sa to vsak bez drobnych uprav. Luminisencia je pri Vostokoch vseobecne tragicka, tak som ju nahradil vlastnou zmesou. Citatelnost povodnych striebornych ruciciek bola dost komplikovana. Stale som ich musel hladat, tak som rucicky flakol na bielo a ked uz som sa s tym hral, hodil som sekundovku na oranzovo. Ked uz ma tak netradicnu poziciu na 49 minute, tak nech ma trochu smrnc.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kupene na solod.com za 90 euro aj s dopravou. Malo by ist o repliku vojenskych hodiniek z roku 1943, ale neverim tomu. Tie cisla sa mi nezdaju. Priemer 42 mm, vyska 11 mm. Zaujimavy bol pohlad dovnutra. Bol tam zdobeny 31 kamenovy strojcek ktory sa pouziva do hodiniek Vostok Europe. Neda sa to odfotit, ale na rotori je vidiet dokonca zmazane logo Vostok Europe!!! Ked uvazim, ze na tej stranke maju hodinky Vostok od 35 euro...

Odkaz ke komentáři

DAveDOG napsal:
proč je na ciferníku napsáno 31 kamenů a na strojku napsáno 32 kamenů?

třeba proto, že ten ciferník je opravdu identickej s nějakou předlohou a strojek už je holt jinej nebo modernizovanej

mě by zajímalo, jak se baskovi povedlo ty puntíky udělat tak precizně kulatý

Odkaz ke komentáři

No tak k tej luminisencnej hmote. Mam este jedny stare Vostoky Komadirskie a tiez svietili naprd, tak som sa rozhodol, ze s tym daco spravim. Nevedel som vtedy kde sa da daka lumi hmota zohnat. Prve co ma napadlo bolo ist do predajne umeleckych potrieb. Tam mali daky fosforovy prasok. Nebol nijak tragicky drahy, tak som ho kupil. Predavacka mi vravela, ze svieti vinikajuco, ale bral som to s rezervou. Pojivo som tam nekupil, pretoze sa mi nechcelo kvoli tej troske vyhadzovat dalsie prachy. Zacal som teda experimentovat s vecami ktore som mal doma a v praci. Osvedcil sa mi penetrak na napustanie stien. Nezriedeny som ho zmiesal s tym praskom a bolo. Takato zmes je dostatocne vlacna, takze aj tie bodky na indexoch su krasne hladke. Po zarobeni ma clovek tak minutu-dve, kym to nezacne byt uz prilis tuhe. Bodky som nanasal tupou hrubou ihlou. Stacilo namocit a prilozit. No a zaverom, asi som mal naozaj stastie, pretoze oboje moje Vostoky ktore som si sam "robil" sa svietivostou vyrovnaju mojim najsvietivejsim hodinkam Orient, ci Buran, kde je vraj superluminova. Aj rano sa da cas bez problemov odcitat. Samozrejme je dolezite naniest hrubsiu vrstvu hmoty. Tak to svieti viac.

Odkaz ke komentáři

a farby na rucicky...

Pouzil som fixky typu "paint marker" To su take hrube fixky s ktorymi sa da pisat aj na sklo. Su plnene farbou a treba ich pred pouzitim natlakovat. Nie je to bezna centrofixka. No ale rucicky dakedy farbim aj korekcnym lakom na karoserie. To je taka mala flasticka pomerne kvalitnej farby so stetcom vo vrchnaku. Asi to poznate.

Odkaz ke komentáři

Hmm. Ten prasok ani nemal meno. Bolo to naporcovane v takych malickych sklennych flastickach. Bola na tom iba samolepka ktoru som uz odlepil a nespomeniem si uz presne co tam bolo napisane, ale urcite nie ziaden nazov ani vyrobca. Iba vaha a dake nepodstatne informacie. Vytlacene snad na domacej tlaciarni. Myslim, ze dakto nakupil velke mnozstvo tohoto prasku a zarobil na tom tak, ze to rozporcoval na male diely ktore potom so ziskom rozpredava. Nebude mozne vypatrat vyrobcu. Bratislavcania maju moznost kupit si to v predajni umeleckych potrieb pri tuneli. Kazdy Blavak pozna. Kupoval som to v lete, ale snad to este budu mat. Komu by to uz na co bolo, ze? Cenu uz neviem, ale tusim 8-9 euro.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...