cubic Posted December 8, 2009 Report Posted December 8, 2009 Ahoj.Potřeboval bych poradit jak demontovat ciferník ze svích hodinek Mauthe.Trochu jsem se pustil do prozkoumávání a zastavil jsem se u ciferníku.Jakým způsobem se ciferníky na hodinky uchycují a demontují?Mě se tak trochu zdá že na mích hodinkách je přilepený,právě proto mám strach zabrat,protože ciferník je plechový a každá hrubší síla půjde nenávratně vydět.Děkuji za radu jakým stylem ho mám sundat.
skalis Posted December 8, 2009 Report Posted December 8, 2009 Ahoj.Potřeboval bych poradit jak demontovat ciferník ze svích hodinek Mauthe.Trochu jsem se pustil do prozkoumávání a zastavil jsem se u ciferníku.Jakým způsobem se ciferníky na hodinky uchycují a demontují?Mě se tak trochu zdá že na mích hodinkách je přilepený,právě proto mám strach zabrat,protože ciferník je plechový a každá hrubší síla půjde nenávratně vydět.Děkuji za radu jakým stylem ho mám sundat. Casto byva ciselnik uchyceny miniaturnimi sroubky z boku strojku. Staci je zlehka povolit (ne vysroubovat) a mel by jit dolu. Ty sroubky totiz fixuji nozicky na spodni strane ciselniku zasunute do zakladny.
cubic Posted December 8, 2009 Author Report Posted December 8, 2009 Tak šroubky na boku strojku nenalezeny i pod lupou.Ale neco to drzět musí,když se podívam proti světlu tak ciferník je v podstatě povolený a všude kromě dvou bodů prosvítá světlo.Jediné tři malé šroubky na spodní straně strojku jsem našel,z toho jeden je na povolení korunky a zbylé dva nevím k čemu slouží ale povolil jsem je a stejně nic
revue gt Posted December 8, 2009 Report Posted December 8, 2009 Tak šroubky na boku strojku nenalezeny i pod lupou.Ale neco to drzět musí,když se podívam proti světlu tak ciferník je v podstatě povolený a všude kromě dvou bodů prosvítá světlo.Jediné tři malé šroubky na spodní straně strojku jsem našel,z toho jeden je na povolení korunky a zbylé dva nevím k čemu slouží ale povolil jsem je a stejně nic Nemáš fotky ?
cubic Posted December 8, 2009 Author Report Posted December 8, 2009 Omlouvám se ale momentálně nemám.Zkusím to zítra pečlivě ofotit a přídám to sem.Tak se mi sem pánové prosím zítra mrkněte.
cubic Posted December 9, 2009 Author Report Posted December 9, 2009 Ahoj.Tak jsem to ofotil ale kvalita nic moc,tak se omlouvám.Zkuste z toho prosím něco vyzkoumat.Při pohledu na spodní stranu strojku jsem označil jediné 3 malé šroubky které jsem našel.Z toho ve žlutém kruhu je šroubek kterým jsem povolil korunku.Když jsem povolil šrobky v zelených kruzích,tak jsem nezaregistroval žádnou změnu. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
skalis Posted December 9, 2009 Report Posted December 9, 2009 Myslel jsem z boku strojku ve smyslu na plasti valce (pokud zjednodusim tvar strojku na nizky valec). Prikladam schematicky pohled. Sipka neznaci polohu sroubku, nybrz smer kde zminene sroubky hledat. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
cubic Posted December 9, 2009 Author Report Posted December 9, 2009 No právě to jsem chtěl nafotit ale ten můj mrzak foťák a moje ruce neumí fotit v noci.Na boku ani po obvodu žádné šroubky nejsou.Koukal jsem na to snad 10x dokola pod lupou a nic.Asi je tam snad nalepenej,nebo ja nevim.
Karlos Posted December 9, 2009 Report Posted December 9, 2009 Já bych si tipoval právě na ty dva šroubky v zelených kroužcích. Když nepomohlo je povolit, tak je povolit víc Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
cubic Posted December 9, 2009 Author Report Posted December 9, 2009 Tak hlásím že ciferník byl na třech bodech přilepený.Moje trpělivost byla u konce tak jsem se do toho pustil s troškou násilí.Musím podotknout že na strojku pod ciferníkem nejde vydět žádná snaha uchytit ciferník jinak,je možné že starší hodinky nebo možná hodinky lacinějšího výroby tento špatný systém uchycení v minulosti používali?
PepaSFI Posted December 10, 2009 Report Posted December 10, 2009 vidím to tak že si kdysi někdo zjednodušil opravu. Nejspíš to byly opravdu ty zeleně označené šroubky, teda původně. Způsobů je víc ale nejobvyklejší je ten že číselník má nožičky kterýma se zasadí do dírek ve stroji. A ty šroubky jsou těsně vedle těch dírek, mají excentrické hlavy a pootočením se ty nožičky zajistí.
Recommended Posts