Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vono je sice pěkný, že cena je jiná při výrobě 50ks, nebo 50000ks, ale to mě jako zákazníka jaksi "nezajímá"! Nadruhou stranu, modely Linea 36 atd. jsou dle mého soudu za ty 9400Kč na odpovídající úrovni. Horší to je s cenou u Spartaků, Linea 40 a hlavně u Orlíků, tam je ta cena jaksi doooost mimo, o limitovaných sériích ani nemluvim........... . A abych se držel tématu, tak proč ne právě Prim??

• Odpovědi 104
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

ladičpian: to je pravda, zakaznik vnima hodnotu velmi subjektivne, teda pre teba je ta cena ok, lebo mas rad znacku Prim, si patriot, chces podporit cesku firmu, chces kvalitu, teda subjektivne vlastnosti, ktore ta vedu ku kupe hodiniek znacky Prim. objektivne je to, ze tie hodinky neponukaju za tu cenu adekvatnu hodnotu prave kvoli ekonomickej neefektivnosti produkcie... teda to co sa na prvy pohlad javi ako vyrobok luxusny, v skutocnosti luxuxny nie je... pisem o open edicii, nie o vyrobe 50ks, kde cenu povazujem za ok... je to len moj pohlad na vec, kazdy ma svoj

open edicia: treba zaplatit chlapcov co vymyslia dizajn a nakaldy sa rozrataju do objemu produkcie, cim je nizsi, tym je vyssia konecna cena a pri tom nie je vyrobok kvalitnejsi... a prikladov by bolo vela...

jednoducho som trosku zdeformovany ekonomiou, veci vidim tak ako pisem, kazdopadne fandim spolocnosti Prim a verim, ze terajsou politikou nepadne na hubu, aj ked ....

Odesláno

No já mám nové Primky hlavně proto, že mám hromadu starých Primek, které jsou nenositelné díky jejich malé velikosti. A nové jsou přiměřeně veliké, decentní design, skvěle zpracované, no a pak Prokop je ten nejlepší obchodník, kterého znám, on prodává radost. Cena je taková jaká je. Je třeba zaplatit zaměstnancům (jaký je asi takový plat v Eltonu???), investice do nových technologií - hlavně ty obráběcí stroje a při počtu prodaných hodinek prostě nemůžou být levné jako nějaká masová produkce a ještě........

Jedno americké rčení říká: What you pay is what you get.

Odesláno
Cena je taková jaká je. Je třeba zaplatit zaměstnancům (jaký je asi takový plat v Eltonu???), investice do nových technologií - hlavně ty obráběcí stroje a při počtu prodaných hodinek prostě nemůžou být levné jako nějaká masová produkce a ještě........

To je sice pravda, ale proč by to mělo běžného zákazníka zajímat? Buď je poměr cena/kvalita přijatelný nebo ne...

Odesláno

Kolik stojí srovnatelné hodinky se stejným kalibrem jako Linea 36 nebo 40? Jen tak pro představu, ví to někdo? Opravdu by mě to zajímalo.

A pro zajímavost...jsem zrovna teď v Číně a koukám jim tady na ruce co nosí za hodinky. Tak většinou jsou to značkové hodinky, třeba Omega nebo Tissot a nebo žádné. Čínské nejsou vidět...prostě kdo na to má koupí si značku a kdo ne, kouká na mobil.

Odesláno

Já taky nechápu, jak můžou stát hodinky víc než auto. Nikdo mě nepřesvědčí, že jsou pracnější, potřebují více materiálu, zlato na ně stojí více, než železo na auta. Nekecám o tom a nekupuji si je. Jestli se Vám nelíbí cenová politika PRIMu, tak si kupte čínu, nebo koukejte na mobil. Nebo si kupte Vacheronky za 250 000.

Odesláno

Ještě, kolik dáte za rohlíky a kolik za hodinky, hádáte se v supermarketu, že jsou ty rohlíky drahé, a že by měly stát polovic?

Možná, že jsem to přehnal, ale může mě naštvat, když někdo píše, že se mu něco zdá drahé. Jestli ano, tak si koupím něco levnějšího. Když se mi nelíbí primky, tak si koupím něco, co se mi líbí. Mě se PRIMky líbí, tak jsem si je koupil a že byly drahé? Byly. IWC by byly dražší.

Odesláno
Kilo zlata stojí 250000Kč, no a diamanty co "přifařujou" na pouzdra tzv.luxusních hodinek, tak...................,abych nežral 500Kč, nooo!!!

Hmm tak s tou cenou diamantů jseš trošku vedle, pochybuji, že když si někdo nechá udělat - kupuje hodinky za cca 500tis a více, bude na nich akceptovat jen tak ledajaký syntetický kamínek.

Odesláno
Kolik stojí srovnatelné hodinky se stejným kalibrem jako Linea 36 nebo 40? Jen tak pro představu, ví to někdo? Opravdu by mě to zajímalo.

A pro zajímavost...jsem zrovna teď v Číně a koukám jim tady na ruce co nosí za hodinky. Tak většinou jsou to značkové hodinky, třeba Omega nebo Tissot a nebo žádné. Čínské nejsou vidět...prostě kdo na to má koupí si značku a kdo ne, kouká na mobil.

Original?

Odesláno
Cena je taková jaká je. Je třeba zaplatit zaměstnancům (jaký je asi takový plat v Eltonu???), investice do nových technologií - hlavně ty obráběcí stroje a při počtu prodaných hodinek prostě nemůžou být levné jako nějaká masová produkce a ještě........

To je sice pravda, ale proč by to mělo běžného zákazníka zajímat? Buď je poměr cena/kvalita přijatelný nebo ne...

Ale jasně běžného zákazníka to nezajímá, s tím souhlasím. Mě to ale zajímá......a myslím, že Prim úplně běžné zákazníky nemá, Ti si kupují Casia QaQ a Timex.

Odesláno

To sen nam ta diskuze pekne rozbiha, jsem rad protoze me zajimaji vase nazory. S par lidmi bych se tu urcite ztotoznil. Me zatim Prim nechava chladnym, ale pokud bych onich uvazoval, tak by to bylo predevsim z duvodu individualizace ci soliteru.

Obycejny clovek DA prednost masovce od Tissotu nebo jine, a je jen na Primu jakym smerem se chce ubirat. Na to ale ze si chce budovat image prestize, musi zruznorodit. nevidim mnoho koplikaci, odolnost proti vode prakticky stejna (mala) atd, design na jedno kopyto(variace na dve temata). Vim ze k tomu maji svoji filozofii, ale me tam chybi odvaha vytvorit novou tvar Primu. Respektive: par lidi se tu ztotoznilo s designem, ale stejne mnozstvi ale jim osloveno nebylo, a to jsou lide z tohoto webu tj . vetsinou fandove. Kdyz firma bude vyrabet jen jeden design tak je to jako kdyz automobilka spoleha na jeden motor a jeden model a to nedela asi nikdo kd chce vydrzet.

Asi to zase nekoho popudi ale takhle to vidim ja. Primu fandim, a snad jednou....

Odesláno

no klobadysek to vystih naprosto přesně,takhle to vidím taky,..koukal jsem se na ty jejich modely,

ale designove mě to nějak neuchvátilo,nějaký osvěžení by nebylo na škodu,takhle nový zákazníky

těžko přilákaj,pokud teda nebudou chtít individuální kousek.

Odesláno

Třeba je klientela Primu převážně staršího data narození (dalo by se to předpokládat). Mají rádi jednoduchost ve strohém designu, kvalitní zpracování, tradici a jsou to patrioti.

Mimochodem myslím, že si Prim až tak na nedostatek zákazníků nestěžuje.

to klobadysek: BTW: ty auta bych nepřirovnával...911, Mini, atd...

Odesláno
Kdyz firma bude vyrabet jen jeden design tak je to jako kdyz automobilka spoleha na jeden motor a jeden model a to nedela asi nikdo kd chce vydrzet.

Asi to zase nekoho popudi ale takhle to vidim ja. Primu fandim, a snad jednou....

Dobrý postřeh, souhlasím.

Odesláno
koukal jsem se na ty jejich modely, ale designove mě to nějak neuchvátilo,nějaký osvěžení by nebylo na škodu

Naprosto souhlasím!!!

Jistým zpestřením mi přijde ta edice Petra Čecha:

- krok vpřed jsou ty jednoduché hodinky se zajímavou a vcelku originální lunetou. Já bych volil obdélníkové (sportovnější) ručičky, méně přeplácal minutové indexy a místo slangového "Čechino" tam napsal "Petr Čech Collection".

- krok vzad jsou ty předražené složitější se 7751. Není na nich nic originálního a za nižší cenu se dají sehnat "značkovější" hodinky (Omega Speedmaster Day Date) nebo třeba dvoje či troje zajímavější (Guinand Chronosport).

Odesláno
to klobadysek: BTW: ty auta bych nepřirovnával...911, Mini, atd...

no zrovna ta 911 není nejlepší případ pro srovnání, protože nebýt Cayenu tak se firmě Porshe moc dobře nevedlo.. :)

Odesláno

to kocour: Nesouhlasím, on je rozdíl mezi automobilkou a molovýrobcem, ke kterému se dá Prim přirovnat. A nemyslím, že má Prim jeden model, on má daleko víc a říká se tomu možnost individualizace a zakázková výroba.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...