Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mám tady pár fotek z jednoho nálezu. Bohužel není z mého šuplíku, ale ze šuplíku jednoho kolegy z práce. Prý že mi přinese ukázat nějaký neznačkový chronography, který má po tátovy.

Ten je prý dostal, a nikdy je nenosil...Už chápu, proč některý lidi zbíraj takový píč..... jako např. knoflíky nebo kartáčky na zuby. Asi před tím zbírali hodinky, a kolega v práci jim přines ukázat něco ze šuplíku. :D

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Tak to je opravdu nadhera. Takovy "neznackovy chronografy" by se mi taky zamlouvaly. Jsou jako novy - cisty ciselnik, krasne nozky a brousene pouzdro prakticky bez skrabancu! Chybi jim pouze aligator barvy konaku a parkrat za rok vzit mezi lidi.

Posted

No.. , tak že kolegovi gratuluju. Jsou moc pěkné.

Sice asi bude muset dál chodit do práce, ale každopádně bych si takový šuplíkový nález nechal líbit.

:thumbsup_anim:

Posted

Takovyhle hodinky bych taky rad nekde objevil - v tomhle stavu jsou naprosto bozske a i kdyz jsou zlaty tak bych je asi jednou za cas nekam vytahnul i kdyz zlato nenosim..

Posted

Perfekní stav, pouzdro ve zlatě...

Takové Chronographe Suisse začínají teď stoupat na ceně :)

Posted

Jenom ještě takový postřeh. Když jsem měl hodinky položené na ruce, jenom tak bez tahu ( tah na nich nikdy nebyl ) a trošku sem s nima kvrdlal, rejpnul sem se pěkně těma ostrejma nožičkama. Shodou okolností jsem pak někde narazil na fotky podobných Chronographe Suisse, a ty měly ty ostré konce zabroušené. Ta linie z boku je opravdu krásná, ale asi bude trošičku nepraktická. Ty konce jsou opravdu hodně ostré.

Ale nic to nemění na tom, že je to prostě paráda. :-)

• 4 weeks later...
Posted

Krásné hodinky, asi jako všichni bych chtěl takový taky najít v šuplíku.

Docela o nich uvažuji, ale měl bych dotaz na někoho kdo takové vlastní a nosí. Co jsem viděl takové chronografy, tak to zlaté pouzdro je duté a hodně kousků má nějaké ťukance a promáčkliny. Je to opravdu tak choulostivé?

Posted
Jenom ještě takový postřeh. Když jsem měl hodinky položené na ruce, jenom tak bez tahu ( tah na nich nikdy nebyl ) a trošku sem s nima kvrdlal, rejpnul sem se pěkně těma ostrejma nožičkama. Shodou okolností jsem pak někde narazil na fotky podobných Chronographe Suisse, a ty měly ty ostré konce zabroušené. Ta linie z boku je opravdu krásná, ale asi bude trošičku nepraktická. Ty konce jsou opravdu hodně ostré.

Ale nic to nemění na tom, že je to prostě paráda. :-)

Hlavně ať vás nenapadne něco taky zabrušovat. To by byla konečná. :thumbsdown_anim:

Posted

To je ale náhoda. Kolega odchádzal do dôchodku :wheelchair: a už dva mesiace mi sľuboval ukázať svoje hodinky, aké som ešte nevidel. Ja som svoje Chronographe Suisse predal a o dva týždne mi priniesol Chronographe Suisse v zlate - ale dobité ako z pračky a bez veľkých ručičiek :bangin:

Víťazoslávne ich položil predomňa a oznámil mi, že za 700 ? môžu byť moje ... :helpsmilie: :axehead:

Som rád, že sme sa s ním už rozlúčili ...

Posted
Krásné hodinky, asi jako všichni bych chtěl takový taky najít v šuplíku.

Co jsem viděl takové chronografy, tak to zlaté pouzdro je duté a hodně kousků má nějaké ťukance a promáčkliny. Je to opravdu tak choulostivé?

Četl jsem, že u Chronographe Suisse (což je v podstatě jakási generická značka, ve které se objevují nejrůznější strojky) je to skoro pravidlem. Asi takhle: chci vyrobit chronograf, aby byl zlatý (a tedy vypadal honosně) a přitom relativně cenově dostupný. Co udělám? Omezím množství použitého zlata na nejnutnější minimum. A jak to udělám? Zlaté plechy udělám co nejtenčí, aby taktak držely tvar :)

Posted
Četl jsem, že u Chronographe Suisse (což je v podstatě jakási generická značka, ve které se objevují nejrůznější strojky) je to skoro pravidlem. Asi takhle: chci vyrobit chronograf, aby byl zlatý (a tedy vypadal honosně) a přitom relativně cenově dostupný. Co udělám? Omezím množství použitého zlata na nejnutnější minimum. A jak to udělám? Zlaté plechy udělám co nejtenčí, aby taktak držely tvar :)

No je to celkem škoda, ale asi to bude taky jeden zdůvodů, proč jsou ceny těchto hodinek na docela přijatelné úrovni. Teda myslím ceny na Ebay, jinak tady v bazarech atd. jsou většinou ukrutně předražené.

Posted

Promačknutých Chronographe Suisse už jsem viděl docela dost

• 4 weeks later...
Posted

Hello. Recently bought this little clock. Stands 3 1/4 inches hight in its bezel, which seems a bit flimsy and not very functional or well balanced. The clock itself is two inchs in diameter. The face says Nobilitas in scroll letters in the center and above it says Chronomtre and Chronographe. The spiral mark below the hands is numbered 40 to 170. The bottom of the face says FABR. SUISSE. The face and backplate are both hemispherical magnifiers. The back says 17 JEWELS.

Any ideas. Is this a cheap novelty or a real chronometre.

Any ideas appreciated.

Thanks

Posted
Hello. Recently bought this little clock. Stands 3 1/4 inches hight in its bezel, which seems a bit flimsy and not very functional or well balanced. The clock itself is two inchs in diameter. The face says Nobilitas in scroll letters in the center and above it says Chronomtre and Chronographe. The spiral mark below the hands is numbered 40 to 170. The bottom of the face says FABR. SUISSE. The face and backplate are both hemispherical magnifiers. The back says 17 JEWELS.

Any ideas. Is this a cheap novelty or a real chronometre.

Any ideas appreciated.

Thanks

Hi.

I can't tell you anything more about it than: It's swiss made so the if it is not a fake or a replica, it is probably a quality watch. Then, chronographe and chronometre. If it is a real chronometre, it is probably quite expensive watch. Chronometres were watches with special quality movement. From cca 1945-1950 Chronometers are officially certificated. In a special facility they test accuracy in special conditions (I think +20, -5 etc). However, I haven't ever seen a brand "Nobilitas". So it's probably nothing special. The price for this watch really depends on the order and state of the watch. F.e. an excellent Omega watch can cost 2x-3x more than nice or semi-nice one.

But I can't say so much. You haven't uploaded any pictures. So your question is little bit useless without any picture.

All the best.

Gaga

Posted
No je to celkem škoda, ale asi to bude taky jeden zdůvodů, proč jsou ceny těchto hodinek na docela přijatelné úrovni. Teda myslím ceny na Ebay, jinak tady v bazarech atd. jsou většinou ukrutně předražené.

Potvrzuji. Nozky jsou delane z ukrutne tenkeho zlateho plechu. A vlastne cele pouzdro. Staci trosisku vic zabrat na nozce pri vyndavani vrchniho krytu s hesalitem and nozka je promackla. Taktez jsem mel v ruce jeden podobny chronograf, ktery mel cele pouzdro ohnute. A samozrejme nozku promackou tak, ze se kousek odtrh od zbytku plaste. Na druhou stranu, dobre se to spravuje. Muzete koupit zdeformovany a pri trose sikovnosti do lehce vyrovnat. Dneska ta cena roste.

Jinak k temhle chronografum "in general". Je to jedna znacka. Strojek je vsude stejny. Vsechny chrona maji stroje rady Landeron od Chronographe suisse. Je to ale normalni (trosku silnejsi) 17 kamenovej kotvak na kterej je naroubovana chronografova nadstavba. Vyznacujese spolehlivym chodem a pomerne dlouhou zasobou chodu. Stroj sam o sobe neni choulostivy, choulostiva jsou chronografova kola (prevod) a mechanismus chronografu. Pri uzivani davat pravidelne vycistit a zkontrolovat kola. Jsou opravdu hrozne jemna. Techto stroju bylo vyrobeno neuveritelne mnoho. Davaly se zpravidla do stejne tenkych skrini (pro dany rok), se stejnym typem ciferniku, pouze obcas bylo zlute zlato cervene, zmenena barva ciferniku a hlavne zmenen model napsany na ciferniku. Mam pocit, ze se to delalo i v jinych fabrikach, zrejme dali praci krachujicim... Modely jsou treba od Delbany, dale Oskar, Ultimor atd. atd. Par jich je znacenych jenom jako Chronographe suisse...

Posted

Jsou parádní, krásnej kousek.

Jen se chci zeptat - ta korunka je fakt z růžového zlata? Vypadá, jako by ke zbytku hodinek nepatřila.

A ještě mám dotaz k dýnku - tyhle hodinky měly dýnko a občas ještě prachovku. To na fotce je prachovka? Nebo dýnko?

Na té 4. fotce mi to připadá, jako by dýnko chybělo.

• 7 months later...
Posted (edited)

Tyto hodinky by měly být v původním stavu, je k nim originální krabička s molitanem a náhradní sklíčko v pytlíčku. To co je vidět na čtvrté fotce je dýnko. Akorát mě zaráží, že krabička je malinká, pouze na hodinky. To se v té době prodávaly zlaté chronography bez tahu..??

Edited by cer.mis
Posted

Tyto hodinky by měly být v původním stavu, je k nim originální krabička s molitanem a náhradní sklíčko v pytlíčku. To co je vidět na čtvrté fotce je dýnko. Akorát mě zaráží, že krabička je malinká, pouze na hodinky. To se v té době prodávaly zlaté chronography bez tahu..??

Příteli, můžeš prozradit o čem mluvíš?