dknespl Odesláno 15. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2009 hale...jak jsi přišel na Christiana Huygense? Info Jahrbuch Uhren Magazin 2009, s. 7 Jinak též http://www.worldtempus.com/en/brands/watch-maker-groups/
hciq Odesláno 15. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2009 (upraveno) To bude zase nějaká Sirmakes- Muller čertovina, jako s tím Golayem, když se rozhodli, že nutně potřebujou nějaký hodinky s hodně ručičkama a komplikacema. Prej ten chlap furt kreslí tužkou na papír a vodmítá CAD. Takže u Mullera budou mít možná problém se zpětnou kompatibilitou rozdílnejch software. Upraveno 15. prosince 2009 uživatelem hciq
instant Odesláno 15. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2009 Ahoj, mohl by mi někdo poradit, kteří (jestli vůbec) z výrobců HH jsou stále mimo všelijaké GROUP a dělají vlastní strojky ? ROLEX (tedy doufám) .... .... .... Dík H Možno ti to k niečomu bude - na tomto Linku nájdeš predstavenie a históriu všetkých značiek združených v Fondation De La Haute Horlogerie /dve kategórie - Partner brands a Perimeter brands/. Väčšinou je uvedená aj každá zmena majiteľa a aktuálny majiteľ - miestami je to zaujímavé čítanie.. Možno by stálo za to prečesať nezávislú scénu, takíto blázni si zaslúžia obdiv Time Aeon AHCI ... keď už nič iné, tak tí si robia mašinky väčšinou sami
hciq Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 (upraveno) Jo...a ještě nesmím zapomenout na mého oblíbence mistra Kiu Tai Yu. Jednoho z autorů "Čínskýho lítajícího turba" nejeden evropskej hodinář na něj asi čumí s otevřenou tlamou. Taky mu říkaj "Jiauv magický tourbillon", ve starších verzích tady známej jako "Čínský turbo" No a když to budu pitvat dál, tak to musím min. napsat: Sea-gull Beijing Watch Factory...naprostá bomba, historicky první čínský 3D turbo K.L.I.K. Shanghai Watch (SHW) Upraveno 16. prosince 2009 uživatelem hciq
dknespl Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 To bude zase nějaká Sirmakes- Muller čertovina, jako s tím Golayem, když se rozhodli, že nutně potřebujou nějaký hodinky s hodně ručičkama a komplikacema. Prej ten chlap furt kreslí tužkou na papír a vodmítá CAD. Takže u Mullera budou mít možná problém se zpětnou kompatibilitou rozdílnejch software. Jestli myslíš starýho Huygense tak ten možná ještě olůvkem. V tom by si ale s F.M. mohl rozumět, ten v nějakém rozhovoru říká, že nikdy nic nekreslí, ale rovnou to řeže do mosazi. Jinak jsem hledal na internetu a je pravda, že nic pod tím brandem jsem na fotce nenašel. Prý vystavovali něco na Baselu, ale fotky tam nejsou.
honza71 Odesláno 16. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 ....... No a pokud kolegové neuznávají firmy mladší 100 let, tak jich fakt už moc nezbývá. TO dknespl: To není o uznávání či neuznávání. Jen jsem se chtěl dopátrat, kdo z těch "tradičních" výrobců zbyl. Tak jsem tam dal jako limit rok 1900. Je jasný, že někdo může dělat hodinky 50 let i míň na stejné nebo i lepší úrovni.
hciq Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 Jestli myslíš starýho Huygense tak ten možná ještě olůvkem. V tom by si ale s F.M. mohl rozumět, ten v nějakém rozhovoru říká, že nikdy nic nekreslí, ale rovnou to řeže do mosazi. Jinak jsem hledal na internetu a je pravda, že nic pod tím brandem jsem na fotce nenašel. Prý vystavovali něco na Baselu, ale fotky tam nejsou. Myslím Pierra...... starej Christiaan je daleko za hranicí senility a vo žádným mladým nic nevim
dknespl Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 ....... No a pokud kolegové neuznávají firmy mladší 100 let, tak jich fakt už moc nezbývá. TO dknespl: To není o uznávání či neuznávání. Jen jsem se chtěl dopátrat, kdo z těch "tradičních" výrobců zbyl. Tak jsem tam dal jako limit rok 1900. Je jasný, že někdo může dělat hodinky 50 let i míň na stejné nebo i lepší úrovni. Tedy podle těch nejpřísnějších kriterií = HH, kontinuálně minimálně od r. 1900, nezvávislý = asi vážně jen PP. Jinak nejblíže k tomu je UN, i když je vlastněn investiční skupinou a možná Henry Moser, i když změnil několikrát mírně název, byl přeregistrováván jako firma a dnes tvoří menší holding. S přimhouřením oka ten Rolex, i když byl založen až 1905 a pokud je to HH (dle Fondation de la Haute Horlogeri ano) a pokud nevadí, že sám tvoří holding s Tudor. Kupodivu možná i Breitling, byl založen před rokem 1900, dle FHH je HH a přes určité peripetie si udržel kontinuitu a nedávno má i vlastní strojek ;-). Jinak ze seznamu HH značek dle FHH nikdo.
VIPER1 Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 Tedy podle těch nejpřísnějších kriterií = HH, kontinuálně minimálně od r. 1900, nezvávislý = asi vážně jen PP. Jinak nejblíže k tomu je UN, i když je vlastněn investiční skupinou a možná Henry Moser, i když změnil několikrát mírně název, byl přeregistrováván jako firma a dnes tvoří menší holding. S přimhouřením oka ten Rolex, i když byl založen až 1905 a pokud je to HH (dle Fondation de la Haute Horlogeri ano) a pokud nevadí, že sám tvoří holding s Tudor. Kupodivu možná i Breitling, byl založen před rokem 1900, dle FHH je HH a přes určité peripetie si udržel kontinuitu a nedávno má i vlastní strojek ;-). Jinak ze seznamu HH značek dle FHH nikdo. ... a já trvám na AP ( dokonce nejstarší hodinářská firma stále vlastněná rodinou ), o HH asi polemizovat nebudeme
honza71 Odesláno 16. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 Tedy podle těch nejpřísnějších kriterií = HH, kontinuálně minimálně od r. 1900, nezvávislý = asi vážně jen PP. Jinak nejblíže k tomu je UN, i když je vlastněn investiční skupinou a možná Henry Moser, i když změnil několikrát mírně název, byl přeregistrováván jako firma a dnes tvoří menší holding. S přimhouřením oka ten Rolex, i když byl založen až 1905 a pokud je to HH (dle Fondation de la Haute Horlogeri ano) a pokud nevadí, že sám tvoří holding s Tudor. Kupodivu možná i Breitling, byl založen před rokem 1900, dle FHH je HH a přes určité peripetie si udržel kontinuitu a nedávno má i vlastní strojek ;-). Jinak ze seznamu HH značek dle FHH nikdo. Díky za informace. To je opravdu rána jestli to čas takhle "osekal" !!!
dknespl Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 ... a já trvám na AP ( dokonce nejstarší hodinářská firma stále vlastněná rodinou ), o HH asi polemizovat nebudeme Máš pravdu, jak jsem proškrtával ten seznam, nevím proč mi vypadl.
neon Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 kriterium vzniku do roku 1900 mi pripada dost absurdne. ked uz tak to dajme doba fungovania 100 rokov permanentne. lebo potom aky je rozdiel medzi starobilou znackou ktora medzicasom prestala fungovat a bola len nedavno znovu vzkriesena a novozalozenou hodinarskou firmou?
instant Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 myslím že ak je kritériom nepretržité fungovanie viac ako sto rokov v rukách rodiny zakladateľa/ov, tak skončíme pri AP. napr. PP je rodinná a nezávislá firma, ale nevlastní ju už rodina zakladateľov firmy, ale rodina Steinovcov, ktorá firmu kúpila v r.1932 /po tom čo PP odmietol ponuku od J.D. LeCoultre/. Bratia Steinovci boli v tom čase dodávatelia ciferníkov pre PP. Tak tomu sa povie "životný kauf" takže ako šafránu, ako šafránu..
honza71 Odesláno 16. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 kriterium vzniku do roku 1900 mi pripada dost absurdne. ked uz tak to dajme doba fungovania 100 rokov permanentne. lebo potom aky je rozdiel medzi starobilou znackou ktora medzicasom prestala fungovat a bola len nedavno znovu vzkriesena a novozalozenou hodinarskou firmou? OK. Tak tedy další dopřesnění. Tradiční hodinářská firma kategorie HH s rokem založení do 1900, která si vyrábí sama strojky(inhouse) a je dosud nezávislá/samostatná a nestala se součástí žádného holdingu, GROUP či něčeho podobného. Zatím to tedy vypadá na: PP - změna vlastníka v tomto případě asi není překážkou AP UN - je tedy vlastněná investorskou skupinou, ale je samostaná a není součástí GROUP, ........ ROLEX - tesně se nevejde do letopočtu, ale jinak snad vše sedí, takže s přimhouřeným okem Má ještě někdo nějaký TIP ???
afrikab Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 OK. Tak tedy další dopřesnění. Tradiční hodinářská firma kategorie HH s rokem založení do 1900, která si vyrábí sama strojky(inhouse) a je dosud nezávislá/samostatná a nestala se součástí žádného holdingu, GROUP či něčeho podobného. Zatím to tedy vypadá na: PP - změna vlastníka v tomto případě asi není překážkou AP UN - je tedy vlastněná investorskou skupinou, ale je samostaná a není součástí GROUP, ........ ROLEX - tesně se nevejde do letopočtu, ale jinak snad vše sedí, takže s přimhouřeným okem Má ještě někdo nějaký TIP ??? SEIKO vzniklo v roce 1881, takze se vejde PS: A jeste muze za to, ze spousta znacek sla do kytek.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se