Martin M Odesláno 22. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Nemůže být nošení a používání hodinek jednodušší ?
Marfi Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 (upraveno) Nemůže být nošení a používání hodinek jednodušší ? Může, když nebudeš řešit vteřinky. Je to jako se spotřebou auta. Buď tě tě to zajímá a jezdíš za x l/ km, nebo je ti to šumák a jezdíš za y l/km. Já jsem taky pedant, a chci aby mi hodinky šly tak přesně jak jen můžou. A aby tak šly, je potřeba je mít vyladěné na svůj denní režim. Jinak ti půjdou ty samý hodinky když budeš třeba dneska dělat 12 hodin venku a jinak když budeš pěkně v teple v kanclu. Tak to je. Upraveno 22. prosince 2009 uživatelem Marfi
Ivan Lelák Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Momentálně mám osmery hodinky na nošení, z toho patery mechanické a troje quartz, ale to jsou Trasery - jediné hodinky, kde mi quartz nevadí, protože tam je z důvodu odolnosti, je to navíc švýcarský strojek. Denně koukám na poličku, o kolik se rozcházejí, mechaniky jsou na tom samozřejmě hůř. Jednou za pár dnů je srovnám, je pěkné se s nimi pomazlit, natáhnout, seřídit, vyčistit. Měl bych rád absolutně přesné hodinky, ale mechanické jsou nádherný kus precizní práce, je neskutečné co musí vydržet, spočítejte si pro zajímavost ty miliony kmitů! A proto jim drobnou nepřesnost rád toleruji. Ale věcně - nevím, jestli dražší hodinky budou se zárukou přesnější, měl jsem Fortisy B-42 Flieger Chronograph a byly méně přesné než kamarádovy Aviatory za 10 tisíc, které denně natahuje a jednou za 2 měsíce v rámci nastavení data seřídí o pár sekund - zázrak:-). Co zvolit něco od Seika - kombinace mechaniky, quartzu, systém Kinetic nebo Spring Drive - i když je nemám (prostě se mi nelíbí), docela mne fascinují..
budo Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 (upraveno) ........... se staci jen naucit hodinky nosit .............. Nechci se nikoho dotknout, ale tohle je v mých očích ujeťárna ujetá. "Učit se nosit hodinky" abych dociloval co nejmenších odchylek v přesnosti jejich chodu ....... no to je, pánové prominou, krávovina. Apriori jsou hodinky strojem sloužícím k určování času, tudíž bychom neměli zapomínat na to, že primárně mají sloužit hodinky nám. A ne naopak. Pokud touží někdo nezměrně po neustále přesně nastavených hodinkách, ať si pořídí kvarcky s radiosignálem. Komu stačí vědět, kolik je hodin, vystačí s čímkoliv jiným. Upraveno 23. prosince 2009 uživatelem budo
vraby Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Nechci se nikoho dotknout, ale tohle je v mých očích ujeťárna ujetá. "Učit se nosit hodinky" abych dociloval co nejmenších odchylek v přesnosti jejich chodu ....... no to je, pánové prominou, krávovina. Apriori jsou hodinky strojem sloužícím k určování času, tudíž bychom neměli zapomínat na to, že primárně mají sloužit hodinky nám. A ne naopak. Pokud touží někdo nezměrně po neustále přesně nastavených hodinkách, ať si pořídí kvarcky s radiosignálem. Komu stačí vědět, kolik je hodin, vystačí s čímkoliv jiným. Budo važ slova(já příspěvěk 27) možná jsem to nenapsal tak opatrně,ale hned jsem dostal smážku.
tyfo Odesláno 25. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2009 nikdo nic? .......... tak vidiš No jen jsem tady nebyl Samozrejmne je to ujetarna jak pravis, ale neni to o presnosti jako takove to si mohu vzit na ruku sve stare qartz a jsem vysmatej, je to o tom ze mam ted troje mechanicke hodinky a protze je mam vsechny rad, kazde jsou neco jineho, tak si s nimi hraji a zjistuji jak se chovaji a tak casem (nejmladsi mam pul roku) jsem si vypestoval zvyk jak nosit - stridat hodinky aby jsem si je vsechny uzil a nemusel je pri kazdem na ruku dani nastavovat. Jak jsem psal vyse nejakych 15 - 30s odchylka mne netoci a protoze se mi nektere dostanou na ruku az za 4 dny tak se snazim s deni odchylkou dostat pod 5 sec. Moje slova "naucit se je nosit" je reakci na pozadavek: vysoke presnosti, mechanickych hodinek a nizke ceny. Pokud clovek nosi jedny hodinky stabilne a hlavne stale staci dle meho nazoru zmerit jakou odchylku dlouhodobe stabilne delaji a nechat si je podle toho seridit pokud clovek zvoli kvalitni strojek (dle meho nazoru i SEIKO 5 obsahuji slusny stroj) tak pokud nema premrstene naroky tak se musi i do tech 2-3 s/24 h trefit. No a pokud ne tak neni nic krasnejsiho nez hledat nove lepsi a pro daneho cloveka kvalitnejsi. ps. budo nedotkl jsi se mne, kazdy ma narok na nejake ty uchylky, ujetarny a nebojim se toho ze hodne lidi mimo toto forum povazuje za ujetarnu, snobizmus a nebo silenstvi to ze nekdo si koupi hodinky treba za 100 litru.
budo Odesláno 25. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2009 No a jsme u odpovědi na dotaz zakladatele vlákna - kup si Seiko 5 Sport za 2,5 a budeš vysmátej :-) PS: mám je taky a jsem rád, že jsem se nedotkl tyfa
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se