Přejít na obsah

DIGITÁLKY z 90. let

t2

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 333
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

tady se rozjela nějak nostalgie, taky vzpomínám na ty časy. Nedalo mi to a na půdě jsem vyhrabal tyhle artefakty. Ten Didaktik měl ještě bráchu a tomu jsem předělal klávesnici (koupenou v bazaru) , která byla super oproti tomu původnímu (to byla hrůza- zvláště pokud se na tom hrály hry) a taky jsem měl řadič s disketama 720kB místo magneťáku, taky super (na jedný disketě cca 15 her- natažení bylo otázka 2 sekund.) .  ta kalkulačka a digitálky už jenom dokreslují skladbu elektroniky 80tých let :) . Jó to byla ještě doba předinternetová

mohl bys prosím trošku blíž nafotit ty digi a představit nám je?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Didaktik Gama ten mám doma taky.

tady se rozjela nějak nostalgie, taky vzpomínám na ty časy. Nedalo mi to a na půdě jsem vyhrabal tyhle artefakty. Ten Didaktik měl ještě bráchu a tomu jsem předělal klávesnici (koupenou v bazaru) , která byla super oproti tomu původnímu (to byla hrůza- zvláště pokud se na tom hrály hry) a taky jsem měl řadič s disketama 720kB místo magneťáku, taky super (na jedný disketě cca 15 her- natažení bylo otázka 2 sekund.) .  ta kalkulačka a digitálky už jenom dokreslují skladbu elektroniky 80tých let :) . Jó to byla ještě doba předinternetová

Odkaz ke komentáři

mohl bys prosím trošku blíž nafotit ty digi a představit nám je?

OK , pokusím se. Jsou to sedmi melodiový digi z poloviny  80tých let, co se sem po kvantech vozily asi z Polska. Tehdá se to prodávalo všude, taky jsem několikery koupil do rodiny, jedny bratru za cca 500-700 tehdeších Korun jestli si dobře pamatuju. Na živu ale zůstaly jen tyto, měl je táta a ten si jich víc hleděl. Já měl ještě jinou variantu s datumem přímo nad sekundama. U těhhle se datum musí vyvolat stiskem PH tlačítka (lze změnit i  M-D nebo D-M). PD tlačítko ukáže nastavený čas alarmu (pouze jeden). stiskem obou tlačítek se aktivuje alarm a také pípnutí každou celou hodinu. LD tlačítko aktivuje stopky s jením mezičasem, dlouhý stisk vyvolá nastavení času . PH je podsvícení žárovičkou (ta celkem dosti decimuje baterii, takže se většinou kontakt přelepoval, aby se náhodným stiskem baterie nevybíjela. Materiál pouzdra a tahu je nerez ocel ,ale hodinky jsou poměrně lehké (cca 80g, prakticky stejně jako mé pozdější titanové Citizeny) takže je to prakticky jen plech. Dýnko je děrované, pro lepší slyšitelnost zvuku. Hodinky i po více jak třiceti letech ještě jdou a hrají. Přesnost ovšem není valná (několik sekund denně) mnohé mechaniky jdou lépe. Přesnost byla kus o kusu odlišná , hodinky se vyráběly asi někde na Taiwanu a sekali to tam ve velkým.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Tohle zrovna můžu  :clap: V létě jsem je viděl v Ostravě v jednom obchoďáku. Ale zaváhal jsem  :frusty:

Tak tyto si určitě neviděl. Originál DW5600C se už neprodávají  :D

krasavice, pro takové to domácí nošení... Jen se zeptám, to Rem v pravé části displeje je symbol upomínky se signálem?

Ano, díky za upozornění, už jsem si to vypnul :D

Upraveno uživatelem JaRooN
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...