Přejít na obsah

Kdyz mate doma Rolex, da se nosit vubec neco jineho?

JPB

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi,

kdyz mate doma Rolex, da se nosit (koupit) vubec nejaka jina znacka? Rolexky mi prijdou, tak vsestrane, v dobrem slova smyslu nesundatelne, ze at koukam, jak koukam, at vymyslim, jak vymyslim, tak proste nemuzu vybrat dalsi znacku. Proste mi prijde hloupe si kupovat o neco horsi o neco (pro mne osklivejsi) o neco mene odolnejsi hodinky, kdyz stejne neverim, ze bych dokazal Rolexky odlozit a vzit si jine?

Jedine dokazu menit Rolex za Rolex, ale zadna jina znacka mi nesedi tolik.

Dival jsem se po netu a vsim sem si, ze par VIP , co propadli Rolexu, taky byli verni, nevsimnul jsem si toho tolik u jinych znacek.

Kamarad z U.K. nosi Rolex us 20 let a ten je nesundava ani na noc:-)

Maji proste neco, nejake kouzlo, co jine znacky nemaji.

A jeste neco, prijde mi, ze u Rolexek, hodne lidi casem dozrava do zlata:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj chlapi,

kdyz mate doma Rolex, da se nosit (koupit) vubec nejaka jina znacka? Rolexky mi prijdou, tak vsestrane, v dobrem slova smyslu nesundatelne, ze at koukam, jak koukam, at vymyslim, jak vymyslim, tak proste nemuzu vybrat dalsi znacku. Proste mi prijde hloupe si kupovat o neco horsi o neco (pro mne osklivejsi) o neco mene odolnejsi hodinky, kdyz stejne neverim, ze bych dokazal Rolexky odlozit a vzit si jine?

Jedine dokazu menit Rolex za Rolex, ale zadna jina znacka mi nesedi tolik.

Dival jsem se po netu a vsim sem si, ze par VIP , co propadli Rolexu, taky byli verni, nevsimnul jsem si toho tolik u jinych znacek.

Kamarad z U.K. nosi Rolex us 20 let a ten je nesundava ani na noc:-)

Maji proste neco, nejake kouzlo, co jine znacky nemaji.

A jeste neco, prijde mi, ze u Rolexek, hodne lidi casem dozrava do zlata:-)

Můžeš jít jedině nahoru. Místo sériovky Rolex si koupíš něco ručně skládaného od Glashütte Original nebo podobné značky. Zkušenosti z hodinářství Bechyně to potvrzují.

Odkaz ke komentáři

rolex je velmi dobra znacka to rozhodne, ale nedela vysokou hodinarinu coz je skoda, na me rolex pusobi, ze je to jen znacka se zcela beznyma komplikacema, protoze jinak by uz neco delali vyssiho nez chronography bez datumovky, rolex je jak uz jsem se taky docetl - normalni strojek zabalenej do zlata a diamatu a je to z dost velke casti pravda. Treba takovej zenith, neznali jej dokazi prirovnat k certinam, ale zdejsi clen fora vi ze takove hodinky jsou hodne velkej luxus a mnohdy i s velice zajimavyma strojkama a komplikacema, vazim si firem, ktery delaji zajimave strojky a fandim jim a proto bych chtel mit do budoucna na ruce radeji zenith nez rolex. Ale nutno dodat ze rolex je tak strohy, ze je velmi dobre citelny takze se v ciferniku neztracite a v tom si mnohe ziska.

Odkaz ke komentáři

Rolex nosím občas, někdy si vezmu IWC a častěji Panerai. Daytony jsou krásné, chci je, nepřemýšlím o tom že bych je prodal, ale neznamená to že bych, díky jejich vlastnictví, neměl chuť nosit jiné hodinky, včetně těch, které jsou zásadně levnější a třeba ani nemají in house strojek, ale "jen" upravenou ETU.

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že to není jen o Rolexu. Každý má nějaké ty "svoje top" hodinky, díky nimž třeba pak "zanevře" na ostatní značky nebo modely. Mě Rolexy nikdy moc nebraly a ačkoli jsem měl x-krát v/na ruce Milgaussy, neměl jsem dojem, že bych kvůli nim obětoval cokoliv dalšího. Tenhle pocit mám naopak se Zenithem. Když si vezmu na ruku Defy, tak mám pak problém nosit ostatní kousky, ačkoli k tomu není objektivní důvod.

Odkaz ke komentáři

Zajímavé je, že když jsem si teď vybíral nové hodinky, tak se mi už mockrát stalo ( tak 5x ze 7) , že prodavač (prodavačka) mi po vysvětlení na jaké nošení je chci, řekl jednoznačně Rolex. Samozřejmě mě hned napadlo něco o maržích, ale byl jsem ujištěn, že v tom to není. V prvním, možná i druhém případě jsem si říkal, že to je prostě o sympatiích ke značce a v tomto případě to vyšlo na Rolex, ale když to bylo víckrát, začalo mě to vrtat v hlavě. Když jsem se ptal, proč zrovna Rolex, tak prej poměr kvality, spolehlivosti, designu, machrindexu ( tak to neřekli, ale převedeno do naší mluvy), zpracování a já nevím co ještě, je za vynaložené prostředky ten nejlepší. Netvrdím, že to tak skutečně je, ale je zajímavé, že se na tom tolik lidí ( kteří jsou z oboru a dělají do toho) shodlo.

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem to zrovna řešil, byl jsem se podívat u Wempe v Dražďanech. Kousek od něj je další obchod s Rolexama, tak jsen měl možnost až na jeden model vidět všechny svoje favority. Rolex jsem prodal, neboť se mi zdály malé. V domění, že jsem to tentokrát dobře vymyslel, tak jsem skočil do větších - Béček / Avenger Seavolf, nový model na tahu, 45,4mm, 18,5 mm, WR 1000 /. Bohužel to netrvalo dlouho a zjistil jsem, že tento model jinak velice pěkných hodinek je zase velkej.

Hodinky nosím jiné, ale tak nějak cítím, že se k Rolexu skoro jistě vrátím a možná to bude hodně brzo. Snad ještě dodám, že samozřejmě jako každý mám virtuálně vybrány hodinky i jiných značek, ale to zůstane v rovině katalogů a obrázků v PC, neboť cenovky jsou nad můj rozpočet.

Odkaz ke komentáři

Můžeš jít jedině nahoru. Místo sériovky Rolex si koupíš něco ručně skládaného od Glashütte Original nebo podobné značky. Zkušenosti z hodinářství Bechyně to potvrzují.

Tento nevinný příspěvek mě nevýslovně potěšil. Chtěl jsem založit vlákno na téma .. GO vs. Swiss made / kam zařadit ? , ale už asi nemusím.

Rolex jsem nikdy neměl ( avšak několik modelů jsem zkoušel v obchodech ) a ani mě neláká. Jsem možná barbar, možná neznalý, možná trouba ... ale Rolex frká hoďky jak Baťa cvičky a to mě neláká.

Myslím, že kdo má Rolex, má také spoustu možností kam se vydat s dalšími hodinkami, aby to nebyl tzv. krok zpátky. A nemusí jít nutně o hodinky třikrát dražší než ty Rolexy. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
Copak tě vedlo k prodeji Rolex? Špatně vybraný model?

Ne model, značka jako taková. Tady jsem to psal:

Zrovna tak bych zřejmě nenosil Breitling a Rolex, to jsou zase moc zjevné znaky...čeho... nechť si laskavě každý dosadí sám. :)
Odkaz ke komentáři

No, když už se pohybuješ v takovejch relacích, tak bych řekl, že pokud máš Rolex na normální nošení, tak na sváteční budeš mít v šuplíku Patek :)

Nemyslím si o značce Rolex, že je nějak výjímečná, aby se nedaly jejich hodinky (tak 90% produkce) běžně nosit. Řekl bych, že je kolem Rolexů úplně zbytečně " tajemný opar" a hodně lidí, hlavně těch běžných hodinkových spotřebitelů, tuto značku přeceňuje. Já si nové hodinky vybírám skoro rok a k Rolexům jsem došel opravdu po hodně klikaté cestě. Původní nedostatek tj. velikost se změnil v přednost, jelikož 40mm je dle mého názoru pro denní nošení tak akorát, kovový tah (na který jsem navíc zvyklý) je praktický, dle dostupných informací spolehlivý kalibr, dobrá čitelnost a jistě bychom našli ještě jiné přednosti.

Honza 71 má pravdu a já toho budu asi zdárný příklad, jelikož jako o druhých hodinkách pro radost (polooblekovky), uvažuji resp. jsem rozhodnutý že to budou Panerai Radiomir 287 Black Seal (až se finančně otřepu z nákupu těch prvních). Že tam není in-house? Že nemají takovou tradici? Nevadí, jsou krásné a já jsem se zamiloval :rolleyes: A pokud jde o peníze, tak to je tady asi spousta borců co za jedny dali víc, než co já dám za ty dvoje :smile_anim:

Není těch Pateků do šuplíku škoda? PP Nautilus je na denní nošení ideální volba - když na to máš :)

Upraveno uživatelem VIPER1
Odkaz ke komentáři

Tak ja se taky musim pridat do diskuze..

Jak jsem s hodinkami zacinal, tak jsem si rikal..Rolex to je snobska znacka,

prece si je nebudu kupovat a jeste takove male..Nebudu mit doma prece nejproflaknutejsi

vsech nejvice proflaknutych znacek..

Tak jsem dlouho kolem nich chodil uplne bez zajmu az jednou..

Navstivis par kramu a pak si reknes tak ja se na ne podivam..Mrknes, osahas, poradne prohlidnes a vyzkousis..a je to tu..super zpracovani, jednoduchost, citelnost, pohodlnost mensiho prumeru a celkovy vyborny dojem..Rekl jsem si, neni to zase takove leskle navonene cinkrlatko..Pak jsem kolem nich chodil jak mlsny kocour, prostudoval a vyzkousel par modelu a bylo vymalovano..Proste svoje osobni a skryte kouzlo maji a velke..

Ale problem se stridani jinych znacek nemam, ba naopak se na ne vzdy vice tesim jak si je po urcite dobe vemu na ruku..

Jsou jine super znacky a Rolex je proste Rolex....Hoj

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...